ماهان شبکه ایرانیان

شرط افزایش واردات برق و گاز ایران توسط عراق

خبرگزاری تسنیم: به نقل از اس پی گلوبال پلتس، کمبود برق در عراق و تعهد به قرارداد کاهش تولید اوپک پلاس، این کشور را به ایران نزدیک‌تر کرده است، آن هم در زمانی که آمریکا قصد دارد تهران را منزوی سازد.

دومین تولید کننده بزرگ نفت اوپک برای راه انداختن برخی از نیروگاه هایش وابسته به تولید گاز همراه با نفت و همچنین گاز ایران است. این کشور تحت معافیتی که از آمریکا گرفته اجازه دارد از ایران گاز وارد کند. عراق در حال حاضر بین 16 تا 18 گیگاوات در روز برق تولید می‌کند و 1.2 گیگاوات هم در زمان اوج تقاضا از ایران واردات دارد. تلاش عراق برای تبعیت از قرارداد کاهش تولید اوپک پلاس این کشور را به واردات از ایران وابسته‌تر کرده است.

هری استپانیان، یکی از مقامات ارشد موسسه انرژی عراق می‌گوید: «مطمئناً کاهش تولید نفت بر تولید گاز همراه با آن هم تاثیر گذاشته و وابستگی به واردات گاز از ایران را افزایش می‌دهد».

مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق، درگیر یک بحران سیاسی به خاطر کمبود برق است، مخصوصاً پس از کشته شدن دومعترض که خواستار خدمات بهتر در زمینه برق بودند. با توجه به افزایش دمای هوا تا بیش از 50 درجه سانتیگراد در عراق، نارضایتی عمومی از قطعی برق باعث مشکلات سیاسی شده است.

بیشتر بخوانید

عراق 2.76 میلیون بشکه در روز نفت صادر کرد

میدان نفتی غراف عراق برای از سرگیری تولید آماده می‌شود

کاظمی دولت‌های قبلی را مسئول مشکل برق عراق می‌داند. وی اشاره کرد دولت سعی دارد با تقویت تولید سوخت، وابستگی عراق به تولید برق از توربین‌های گازی را حل کند. عراق در 2019، 56 توربین گازی از جنرال الکتریک خرید که توانایی تولید 7 گیگاوات برق را دارند، ولی گاز کافی برای راه‌اندازی آن‌ها نداشت.

عراق نتوانست در ماه جولای کاملاً به قرارداد کاهش تولید اوپک پلاس پایبند باشد و صادرات آن تنها 2 درصد نسبت به ماه ژوئن کاهش یافت. این کشور همچنین باید تولید بیش از حد خود در ماه‌های قبلی را هم جبران کند. وزیر نفت عراق قول داده بود تا اوایل ماه اوت به تبعیت 100 درصدی از قرارداد کاهش تولید برسد، ولی ادامه قطعی برق و اعتراضات اجازه این کار را به عراق ندارد. بغداد به گاز تولید شده همراه با نفت برای راه انداختن نیروگاه‌های برق خود نیاز دارد.

علیرغم افزایش وابستگی عراق به واردات گاز و برق از ایران، بغداد همچنان از معافیت‌های آمریکا برای واردات از ایران بدون تهدید تحریم‌ها برخوردار است. این فرایند از 2018، زمان اعمال دوباره تحریم‌ها علیه بخش انرژی ایران آغاز شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان