به محض انتقال دونالد ترامپ به بیمارستان نظامی تیم پزشکان معالج او استفاده از پادتن ریجنرون پلیکلونال را تجویز کردند؛ دارویی آزمایشی که هنوز مجوز آن رسما از سوی اداره نظارت بر مواد خوراکی و دارو در آمریکا صادر نشده است.
پس از انتشار خبر تجویز داروی پادتن ریجنرون پلیکلونال این پرسش در رسانهها مطرح شد که این دارو چیست و چرا برای درمان ترامپ تجویز شده است.
شان کانلی، پزشک معالج دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا غروب جمعه 11 مهرماه (2 اکتبر) اعلام کرد که در مشورت با سایر پزشکان تصمیم گرفتهاند یک دوره درمان پنج روزه با استفاده از پادتن یادشده را در مورد ترامپ به کار بندند. روزانه دوزی معادل هشت گرم تجویز شده است.
شان کانلی اعلام کرده است که انتقال ترامپ به بیمارستان نظامی والتر رید و تجویز داروی ریجنرون پلیکلونال صرفا جنبه احتیاطی دارد. این در حالی است که داروی پادتن ریجنرون هنوز یک داروی آزمایشی است و حتی مجوز آن از سوی اداره نظارت بر مواد خوراکی و دارو در آمریکا صادر نشده است.
شرکت ریجنرون در ارتباط با استفاده از داروی پادتن خود که تحت نام "ریجن-کوو2" عرضه شده، اعلام کرده که این امر با درخواست مستقیم تیم پزشکی دونالد ترامپ صورت گرفته است. گفته میشود که استفاده از داوری "ریجن-کوو2" تنها "در موارد نادر و تحت شرایط استثنایی و تصمیم مورد به مورد" مجاز اعلام شده است.
اطلاعات گردآوریشده پیرامون تاثیرات این دارو نشان میدهد که "ریجن-کوو2" میتواند از عفونت ریوی بکاهد و دیگر عوارض ناشی از ابتلا به بیماری کووید-19 را کاهش دهد.
شدت بیماری ترامپ
صرفنظر از تجویز داروی پادتن "رجن-کوو2" برای مداوای دونالد ترامپ، سایت شبکه خبری "فاکسنیوز" آمریکا با انتشار گزارشی اعلام کرده است که تجویز هشتگرمی این دارو دوز بسیار بالایی است. از این منظر میتوان به شدت بیماری دونالد ترامپ پی برد.
داروی پادتن "ریجن-کوو2" در مورد آن دسته از بیمارانی کاربرد دارد که بدنشان فاقد توانایی تولید پادتن لازم در برابر ویروس کرونا است. پادتنها عملا برای مقابله با ویروسها توسط بدن انسانها و حیوانات تولید میشوند. برخی از پادتنها قویتر از دیگر انواع آن محسوب میشوند.
داروی تولیدی شرکت ریجنرون حاوی دو پادتن مکمل است. این پادتنها از پیکر بیمارانی به دست آمده که پس از ابتلا به کووید-19 مداوا شدهاند. این پادتنها عملا به پروتئینهایی حمله میکنند که زمینه رشد و تکثیر ویروس کرونا را فراهم میسازند. شرکت ریجنرون چند سال پیش از یکی از این پادتنها در درمان ابولا نیز استفاده کرده بود.
نتایج به دست آمده از آزمایشهای صورت گرفته بر روی 275 بیمار مبتلا به کرونا حکایت از تاثیر مثبت این دارو داشته است. این در حالی است که افرادی که در این آزمایشها شرکت داشتهاند، عموما جوانتر از دونالد ترامپ بوده و در بیمارستان بستری نشده بودند. به سخن دیگر، از ابتلای خفیفتری به بیماری کووید-19 رنج میبردند.
اکنون آزمایشهایی در مورد کسانی که به علت ابتلا به این بیماری در بیمارستانها بستری هستند نیز صورت گرفته است. اما هنوز نتایج این آزمایشها منتشر نشده است.
پزشکان معالج ترامپ، علاوه بر دوز هشت گرمی داروی "ریجن-کوو2" ترکیبی از چند داروی دیگر نیز برای درمان او استفاده میکنند. به عنوان نمونه، صرفنظر از تجویز یک عدد آسپرین در روز، ترامپ روزانه داروی فاموتیدین (برای کاهش اسید معده) و ملاتونین (داروی تنظیمکننده چرخه خواب) نیز دریافت میکند.
افزون بر آن، ویتامین دی و همچنین روی در مجموع موادی است که برای درمان بیماری ترامپ مورد استفاده قرار میگیرند. ویتامین دی و روی میتوانند در کاهش دوره بیماری و شدت عوارض آن موثر واقع شوند. این در حالی است که هنوز تحقیق دقیقی پیرامون تاثیرات احتمالی این دو ماده بر بیماری کووید-19 هنوز صورت نگرفته است.
منبع: دویچه وله