باشگاه خبرنگاران جوان: به نقل از قدسنا، «بنی حیفتس» تحلیلگر سیاسی صهیونیستی امروز در یادداشتی در روزنامه هاآرتص نوشت: واقعیت جامعه اسرائیلی این است که از طوایف و اقشار متعددی تشکیل شده، این جامعه این روزها به شدت دچار بحران کرونا شده تا جایی که اگر این مشکلات و تخاصمات قومیتی حل نشود به سوی فروپاشی پیش میرود.
او در ادامه نوشت: انسان در دوران زندگیش لحظات تاریخی متعدد و حوادث مهمی را شاهد است و تاریخ از همین لحظات تشکیل میشود، ما امروز شاهد یک حادثه تاریخی هستیم که «آغاز پایان جامعه اسرائیلی است» که شاید منجر به «پایان اسرائیل» هم شود. بحران کرونا که زندگی ما را درگیر خود کرده است نشان داد اسرائیل آمادگی مواجهه با بحرانها را ندارد، کرونا به ما نشان داد که ما با یک سیستم بهداشتی مریض و دولتی شکست خورده مواجه هستیم.
حیفتس ادامه داد: مهمتر از همه اینها این که بحران کرونا همه بیماریهای جامعه اسرائیلی که طی دهههای اخیر نادیده گرفته بودیم را نمایان کرده است. ویروس کرونا این حقیقت دردناک را به ما نشان داد و ثابت کرد که جامعه اسرائیلی ملغمه و ترکیبی نامتقارن از گروههایی است که به عنوان یک ساختار واحد عمل نمیکنند و حتی در اغلب موارد یکی از آنها علیه دیگری فعالیت میکند. پس در نتیجه عبور از این بحران غیر ممکن است و میتوان گفت ما در اسرائیل در برابر این بحران کاملاً شکست خورده ایم. این ساختار طایفهای و شکافهای قومیت اجتماعی در اسرائیل که دهها سال نادیده گرفته شده و تنها در برخی از وقایع به سطح آمده و آشکار شده به جای خطرناکی کشیده شده است.
یادداشت نویس در ادامه تاکید کرد: اینکه جامعه اسرائیلی و خود اسرائیل به عنوان یک ساختار واحد علیه دشمن خارجی با کنار گذاشتن شکافهای داخلی اش عمل خواهد کرد، یک مسئله فریبنده و دروغ است. جامعه اسرائیلی از گروههای فشاری تشکیل شده که فقط منافع شان برای آنها مهم است، همه این مسائل در دورانی که با کرونا مواجه بوده ایم به خوبی به چشم ما آمده است. ما در برابر این ویروس خطرناک با یک دشمن خارجی مواجه نیستیم که به سمت آن تفنگهای خود را نشانه رویم و یا اینکه از آنها بانک اهداف داشته باشیم و بتوانیم علیه آنها عملیات نظامی انجام دهیم و یا خلبانهای ماهر جنگندههای خود را برای حمله به اهداف این دشمن روانه کنیم، چون دشمن خارجی وجود ندارد و ما در یک نبرد در داخل، درون منزل، خیابان، منطقه و در شهرهای خود مواجه هستیم، باید جامعه و بخشهای مختلف آن با یکدیگر متحد شوند.
اتحادی که در اسرائیل وجود ندارد و این رخدادها به ما نشان داد که هر جریانی در اسرائیل برای خودش کار میکند و هر طرف منافع و مصالح خودش را دارد البته شکافهای جامعه اسرائیلی مسئله جدیدی نیست و نتیجه یک سیاست غیر مسئولانه از سوی دولتها است که باعث شده است در جامعه اسرائیلی قطبهای درگیر و شکافهایی شدید شکل بگیرد.
این تحلیلگر صهیونیست در ادامه اضافه کرد: چرا ما در شرایط کنونی از عربها انتقاد میکنیم؟ جدا کردن آنها از جامعه نتیجه کار ما بوده است و در 70 سال گذشته هرگز آنها را نپذیرفته و با آنها همکاری نکرده ایم و این هرج و مرج سال 2020، نتیجه 70 سال نگاه قطب گرایانه و طایفهای است. طرحی که اخیرا برای مواجهه با کرونا تهیه شده سرنوشتی جز شکست ندارد و اجرایی نخواهد شد، چون بر روی «دُمل» بزرگ جامعه اسرائیلی دست نهاده است.
در واقع بر مسائلی دست گذاشته که ما سالها آن را زیر فرش قایم کرده بودیم، این طرح آیینهای را در برابر جامعه قرار داده که سرنوشتی جز شکست ندارد، اسرائیل به یک طرح یکپارچه نیاز دارد، اما یک طرح یکپارچه که برای همه اجرا شود، اما این «همه» در اسرائیل وجود ندارد بلکه «آنها» و «ما» وجود دارد، پس سرنوشت این طرح نیز شکست خواهد بود. چون اسرائیل دارای جامعهای بدون هدف و آینده با چند حزب بسیار متعارض است که احزاب میانهرو در بین آنها خیلی کم هستند و اصلاً دیده نمیشوند.
نویسنده در پایان نتیجه گیری میکند: ما در برابر یک حادثه تاریخی قرار داریم و آن فروپاشی جامعه اسرائیلی است. اگر این وضعیت را همین اکنون متوقف نکنیم خیلی دیر خواهد شد و خود اسرائیل دچار فروپاشی میشود. اگر قواعد فرهنگی و انسانی در جامعه را بازسازی نکنیم دچار فروپاشی میشویم و اگر دوباره مفهوم «اسرائیلی» را تعریف نکنیم در آینده هیچ هدف و هیچ آیندهای نخواهیم داشت.