بنو شاید حاوی سرنخهایی از چگونگی تشکیل منظومه شمسی باشد
نگرانیها در مورد بروز ایراد فنی در یک کاوشگر ناسا که در فاصله سیصد میلیون کیلومتری از زمین از سطح یک سیارک نمونه برداری کرده اکنون برطرف شده است. مسئولان ماموریت "اوسایرس رکس" نگران بازماندن در محفظه حاوی نمونهها به دلیل گیر کردن یک تکه سنگ لای آن بودند.
این باعث شد مقداری از سنگهای جمع آوری شده از سطح سیارک بنو از محفظه فرار کند. آژانس فضایی ناسا اکنون میگوید که محفظه حاوی نمونه سنگها به درستی بسته شده و کاوشگر آماده بازگشت به زمین است.
ریچ برنز مدیر پروژه ماموریت گفت: "ما امروز اینجاییم تا اعلام کنیم که با موفقیت این عملیات را کامل کرده ایم. " نمونهها بعد از بازگشت کاوشگر به زمین در سپتامبر 2023 مورد مطالعه قرار خواهند گرفت.
اوسایرس-رکس هفته پیش با کمک یک بازوی خودکار فقط برای چند ثانیه سطح این سیارک 500 متری در فاصله 320 میلیون کیلومتری از زمین را لمس کرد. تصور میشود که کاوشگر حدود 400 گرم مواد را جمع کرده باشد، اما ذرات جمع آوری شده به دلیل نیمه باز ماندن در محفظه درحال فرار بودند.
بستن در محفظه فرآیندی حساس بود که طی دو روز انجام شد. با توجه به فاصله دور کاوشگر از زمین ارسال پیامهای آن به زمین یا برعکس بیش از 18 دقیقه طول میکشد.
دانشمندان امیدوارند این ماموریت به درک چگونگی تشکیل 4.5 میلیارد سال قبل زمین کمک کند. سیارکها حاوی مواد اولیه تشکیل دهنده منظومه ما هستند. این کاوشگر در سال 2016 پرتاب شد و سفر بازگشت به زمین را ماه مارس شروع خواهد کرد.