ماهان شبکه ایرانیان

وبلاگ مشرق

پیشنهاد مسرّت‌بخش برای بایدن و داعش از داخل ایران! / "فریب تاجزاده" چگونه موجب ادامه گرانی می‌شود!؟

ادعای سیاسی تاجزاده و همقطاران او مبنی بر اینکه "هرکس بیاید همینست! " چگونه گرانی را تبدیل به میهمان همیشگی سفره‌های مردم خواهد کرد و چطور قصد دارد بر انتخابات ۱۴۰۰ تأثیر بگذارد؟

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز 07:30 با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

"فریب تاجزاده" چگونه موجب ادامه گرانی می‌شود!؟

مصطفی تاجزاده، ‌ از حامیان رئیس‌جمهور روحانی و از دستگیرشدگان فتنه 88 اخیراً در بخشی از یک مصاحبه که سایت اعتمادآنلاین آنرا منتشر کرد، ‌ گفته است:

"در انتخابات مجلس یازدهم مشخص شد که انتخابات حداقلی برای تضمین انتخاب نامزدها در دستورکار قرار گرفته است. اگر این وضعیت در انتخابات 1400 نیز حاکم باشد و رد صلاحیت نامزدهای اصلاحات در دستورکار باشد به نظر می‌رسد ما راهکاری نخواهیم داشت و باید مثل مجلس نامزد معرفی کنیم و وقتی رد صلاحیتش کردند به جامعه اعلام کنیم که ما نامزدی نداریم. آنقدر انتخابات را بی معنی کرده و دست منتخبین را بسته اند که مردم می گویند، هر کسی بیاید فرقی نمی کند یعنی الان می گویند، هر دولتی بر سر کار بیاید حتی اگر ظریف هم رییس جمهور شود اگر برخی جریان ها نخواهند، نمی‌توانند کاری کنند. "[1]

*جدای از بخش اول اظهارات تاجزاده که تأییدی است بر این تحلیل که اصلاح‌طلبان قصد دارند "تحریم خاموش انتخابات" را در سال 1400 نیز تکرار کنند اما بخش دوم حرف‌های او حاوی تأملات مهمی است.

تاجزاده مدعی شده که مردم می‌گویند هرکس بیاید فرقی نمی‌کند!

این در حالی است که مردم چنین حرف غلطی را نمی‌گویند بلکه این همقطاران سیاسی تاجزاده و همقطاران او از قبیل مسعود پزشکیان و علی مطهری هستند که از چند ماه قبل چنین حرف‌هایی را در گوش جامعه زمزمه کرده‌اند [2][3] و امروز تاجزاده با یک "قلب مفهوم" مدعی می‌شود که مردم چنین می‌گویند.

دقت شود که از همین روست که مقام معظم رهبری دائماً بر نقش خواص در جامعه و ضرورت دوری خواص از محاسبات غلط تأکید دارند.

چه اینکه وقتی خواص یک کشور سهوا یا عمدا حرف ناصحیح بزنند آنگاه این حرف در گوش جامعه نیز پژواک خواهد یافت. و البته نیرنگ کسانی مثل تاجزاده هم در این میان مثل کاتالیزور عمل خواهد کرد.

ادعای تاجزاده و همقطاران او مبنی بر اینکه "هرکس بیاید همینست! " در حالی است که هرکس بیاید اتفاقا همین نیست و عملکرد دولت آقای روحانی و اصلاح‌طلبان به قدری بد است که به قول سعید لیلاز اگر یک چوب خشک هم بود بهتر عمل می‌کرد! [4]

از طرفی چه کسی مثل وزیر مسکن دولت آقای روحانی می‌تواند قیمت مسکن را بیش از 500 درصد گران کند و چه کسی غیر از مدیران دولت آقای روحانی پیدا خواهند شد که گاهی حتی تندتر از منتقدان خارجی مشغول سیاه‌نمایی از وضع موجود باشند و فی‌المثل شرایط کشور را "شرایط ته درّه" توصیف کنند و یا برای کنترل قیمت‌ها صراحتا از نظارت فرار کنند!؟

در این باره یک مقایسه ساده بین کارنامه عملکردی قالیباف در کسوت شهرداری تهران و البته عملکرد شهرداری اصلاح‌طلبان نیز به وضوح هرچه تمامتر نشان می‌دهد که "هرکس بیاید همین نیست"! و اصلاح‌طلبان چگونه با ناکارآمدی و نداشتن همت جهادی اما همچنان مشغول بدگویی از قالیباف و البته تأکید بر گران‌تر کردن قیمت بلیط و یا گران‌فروشی در اماکن شهرداری هستند!

جالب است که شهرداری اصلاح‌طلبان تهران به دلیل گرانفروشی به مردم توسط سازمان تعزیرات نیز محکوم شده است [5] و این مسئله هم نشان می‌دهد که با "رأی خوب یا بد" مردم؛ شرایط چگونه متفاوت خواهد شد و قاعده "هرکس بیاید همینست" تا چه اندازه غلط است و می‌تواند موجب ادامه گرانی‌ها شود.

و البته در نگاه به همین فرایند منطقی است که برخی معتقدند تاجزاده و دوستان او به دنبال ایجاد "فتنه اقتصادی" در کشور هستند.

گفتنیست، غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی نیز چندی قبل با انتقاد از کسانی که می‌خواهند به مردم القا کنند "هرکس بیاید همینست"! تأکید کرده بود: "باید به مردم بگوییم بیایید بین افرادی که با هر مکانیزمی معرفی می‌شوند، انتخاب کنید. اینکه بگوییم هرکس بیاید فایده‌ای ندارد؛ اینها القائاتی است در جهت کم کردن مشارکت در انتخابات. اگر کسی شخصیت سیاسی باشد و به منافع ملی هم فکر کند باید به گونه ای حرف بزند که مردم رغبتی برای شرکت در انتخابات پیدا کنند نه اینکه بگوییم، هرکسی و هر تعدادی بیاید فایده‌ای ندارد. "[6]

***

"محور مقاومت" را تعطیل کنید!

یشنهاد مسرّت‌بخش برای بایدن و داعش از داخل ایران!

عبدا... رمضانزاده، از دستگیرشدگان فتنه 88 و سخنگوی دولت اصلاحات به تازگی در یادداشتی که کانال تلگرامی امتداد آنرا بازنشر داد با تأکید بر اینکه دستیابی به اهداف متصور-اصلاح‌طلبان و دولتی‌ها- از مذاکره ایران با آمریکا مستلزم سامان یافتن "سیاست‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران" است، پیشنهادات عجیبی را در این رابطه مطرح کرده است.

در بخشی از یادداشت او می‌خوانیم: این نوشته بر آن است که ایران، برای پیشبرد اهداف و منافع ملی باید ساماندهی جدید در روابط خود با قدرت های درجه اول منطقه خاورمیانه در نظر گیرد و بدون آن امکان سامان‌یابی روابط جهانی کشور وجود ندارد. در میان قدرت‌های درجه اول نوع روابط متفاوت است. نکته قابل تأکید این نوشته آن است که نباید روابط بین قدرت‌های درجه اول منطقه با یکدیگر را ایستا و یکبار برای همیشه تحلیل کرد، بلکه با کاربرد زمان و مکان و فرصت‌ها می­توان نوع جدیدی از روابط در منطقه ایجاد کرد.

صورت اولیه برساخته جدید می­تواند چنین باشد:

1_ ابتکار ایران در پیشنهاد تشکیل یک اجلاس منطقه ای سران کشورهای درجه اول (بدون اسرائیل) بدون هرگونه پیش شرط. این اجلاس می تواند بطور سمبلیک برگزار شود.

2_ پیشنهاد توقف هرگونه منازعه مسلحانه بین گروه‌های نیابتی برای مدت محدودی حدود شش ماه .

3_ شروع مذاکرات طرفین هر منازعه با قبول منافع مشروع طرف دیگر

4_ محکوم کردن هرگونه نقض آتش بس از سوی همه قدرت های منطقه بدون در نظر گرفتن عامل نقض.[7]

*بدیهیست که منظور رمضانزاده از "گروه‌های نیابتی" گروه‌های مقاومت منطقه اعم از حزب‌ا...، فاطمیون، نجبا و غیره نیز هست که هریک بعنوان یک بازوی محور مقاومت و برای تأمین امنیت مردم منطقه در حال جهاد هستند.

اکنون مشخص نیست که رمضانزاده با کدام منطق تحلیلی یا استراتژیک به این نتیجه رسیده که فعالیت‌ها و مقاومت این گروه‌ها در برابر جریانات تکفیری، اسرائیلی و سعودی قابل توقف است!؟

و اساساً مگر تفکر مقاومت در برابر مسلحین اسرائیلی و تکفیری قابل تعطیلی است؟

آیا این تجربه در "جنگ صفین" کافی نبود که عده‌ای امیرالمؤمنین(ع) و معاویه را دعوت به ترک مخاصمه کردند و دست آخر معلوم شد که این دعوت و هدف آن چیزی غیر از تحقق اهداف معاویه را نمی‌خواسته است!؟

از طرف دیگر انطباق عجیب پیشنهاد رمضانزاده با محتوای ابراز شده از سوی آمریکا و اذناب او درباره برجام‌های 2 و 3 نیز سؤالات زیادی را ایجاد می‌کند.

ضمن اینکه باید از آقای رمضانزاده و دوستان ایشان پرسید که چرا دستاوردهای موعودی که از بابت برجام به مردم وعده بودند را یک روز به تصویب FATF گره می‌زدند و یک روز به تعطیل کردن فعالیت‌های محور مقاومت با کادوپیچی ترک مخاصمه!؟

البته اینکه رمضانزاده برای درخواست تعطیلی فعالیت‌های محور مقاومت دچار محاسبه غلط است یک تحلیل خوشبینانه محسوب می‌شود زیرا هنگامی که به صدر تحلیل رمضانزاده مبنی بر ضرورت زمینه‌سازی برای درک دستاوردهای مذاکره با آمریکا توجه می‌کنیم؛ احتمالات بدبینانه‌ای به ذهن خطور می‌کند.

گفتنیست عبارت مبهم " گروه‌های نیابتی منطقه"! که همانطور که اشاره کردیم شامل گروه‌های مقاومت مورد حمایت ایران نیز می‌شود؛ پیش از این در برخی مذاکرات دولت آقای روحانی با طرف‌های غربی (در اجلاسین وین یک و دو) نیز مورد برخی توافقات مبهم قرار گرفته بود که تأملات دوباره در آنها تاریخ‌ساز خواهد بود...

***

1_ https://etemadonline.com/content/453022

2_ mshrgh.ir/1095012

3_ mshrgh.ir/1115213

4_ mshrgh.ir/890468

5_ www.irna.ir/news/83428054/

6_ mshrgh.ir/1149852

7_ yun.ir/01odpb

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان