ماهان شبکه ایرانیان

انتخابات ۱۴۰۰ و رقابت زنانه / معصومه ابتکار یا مرضیه وحیددستجری؟

گروه سیاست سایت فردا – اظهارات چندی قبل عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان درباره امکان کاندیداتوری زنان در انتخابات ریاست جمهوری انگار سیاسیون در هر دو جریان اصلاح‌طلب و اصولگرا را بدجوری به فکر انداخته است. کدخدایی با اشاره به اینکه برای ریاست جمهوری زنان منع قانونی ندارد و موانع موجود عرفی است (نقل به مضمون) این فکر را به ذهن رساند که شاید در این دوره از انتخابات شاهد کاندیداتوری یک زن هم باشیم. اگرچه تا کنون و در اظهارات تکمیلی کداخدایی و دیگران هیچ پالس مثبتی مبنی بر احتمال تایید صلاحیت کاندیدای زن بیان نشد و ابهامات موجود در تعریف «رجل سیاسی» نیز به جای خود باقی است؛ شاهدیم که برخی از فعالان سیاسی این قضیه را حسابی جدی گرفته‌اند.
یکی از دلایل‌شان برای طرح این ایده نیز تاثیر کاندیداتوری یک زن در افزایش مشارکت است. به هرحال تحقق این مهم بعد از سال‌ها انتظار برای جامعه زنان که نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، رخداد مهمی است و چه بسا که سبب شد فارغ از گرایش‌های سیاسی و میزان امیدواری به بهبود وضعیت کشور، پای صندوق بیایند.
بر اساس همین نگاه است که حسن غفوری فرد عضو حزب موتلفه، روز گذشته در مصاحبه خود با «خبرآنلاین» از مرضیه وحیددستجری به عنوان کاندیدایی نام برد که می‌تواند برای جامعه جذابیت داشته باشد.
این نگاه، اما فقط در جریان اصولگرا نبوده و اصلاح‌طلبان که خودشان را پیشتاز در امر پیگیری مطالبات زنان می‌دانند نیز کاندیدای زن احتمالی خود را برگزیده‌اند. کاندیدایی که روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد امروز از وی رونمایی کرده و او کسی نیست غیر از معصومه ابتکار.
«اعتماد» در صفحه نخست خود با تیتر «جنبش انتخاباتی شیر زنان» از تلاش‌ها برای حمایت از یک کاندیدای زن در انتخابات 1400 گزارش می‌دهد و به نقل از سهیلا جلودارزاده، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و نماینده ادوار مجلس می‌نویسد: «شنیده‌ام برخی احزاب قصد دارند از خانم ابتکار حمایت کنند».
نکته قابل تامل در این رویکرد آن است که سیاسیون خودشان هم امیدی به ریاست جمهوری یک زن و یا حتی تایید صلاحیت او ندارد و اگر حرف از حمایت و تلاش انخاباتی می‌زنند، با علم به این است که کاندیدای مورد اشاره در همان گام نخست متوقف خواهد شد. شاهد آنکه خانم جلودارزاده، می‌گوید: «حضور زنان در انتخابات به عنوان کاندیدا که ضرر ندارد! خانم‌ها در همه دوره‌های انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت کرده‌اند؛ چون به‌هرحال نحوه برخورد با حقوق سیاسی- اجتماعی زنان برای‌شان مهم است و به این ترتیب می‌توانند در این عرصه اثرگذاری کنند و به این ترتیب می‌توانند چگونگی مواجهه با حقوق زنان را رصد کنند. اما اینکه در انتخابات 1400 چقدر احتمال دارد که زنان کاندیدا بتوانند از فیلتر شورای نگهبان عبور کنند، محل بحث است و شخصا فکر نمی‌کنم این اتفاق رخ دهد!»
اصرار به این اقدام، اما صرفا تلاشی برای اثبات توجه آن جریان سیاسی به مطالبات زنان از حمله ورود به عرصه انتخابات ریاست جمهوری است، اقدامی که حتی مرز واقعی یا نمایشی بودن آن در شرایط کنونی قابل تشخیص نیست.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی