ماهان شبکه ایرانیان

گزیده سخنان رئیس جمهوری در هفدهمین کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری

نگاهی به پروژه ماهواره ناهید ۲

تهران- ایرنا- ماهواره ناهید ۲ که قرارداد ساخت آن امروز بین سازمان فضایی ایران و پژوهشگاه فضایی امضا شد، از برنامه های راهبردی دستیابی به ماهواره های مخابراتی زمین آهنگ است که ماموریت های آن در دو دسته اولیه و ثانویه تعریف شده است.

نگاهی به پروژه ماهواره ناهید 2
به گزارش گروه علمی ایرنا، ماهواره مکعب شکل ناهید 2 در ابعاد 64*64 سانتی متر با جرم 100 کیلوگرم و طول عمر عملیاتی دو سال طراحی شده است که بر اساس قرارداد منعقد شده، ظرف 28 ماه توسط پژوهشگاه فضایی ایران ساخته خواهد شد.
در ماموریت های اولیه این ماهواره، تمرکز بر توسعه و آزمون فناوری های اساسی مورد نیاز مسیر راهبردی از جمله آزمون انتقال مداری با استفاده از پیشرانش تک مولفه ای و دستیابی به عمر عملیاتی دو سال است، آزمون موقعیت یابی رادیویی مستقل از GPS با قابلیت استخراج TLE ، آزمون اعمال گشتاور وضعیت با استفاده از پیشرانش، ارتباط مخابراتی S&F ، اندازه گیری تشعشات ( دزیمتری) و آزمون ارتباط همزمان تلفنی، به عنوان ماموریت ثانویه این ماهواره در نظر گرفته شده است.
با توجه به ماهیت ماموریت پروژه ناهید 2، یکی از مهمترین زیر سیستم هایی که قرار است در این پروژه توسعه یابد، زیر سامانه تعیین و کنترل وضعیت و موقعیت با پایداری سه محوره و دقت نشانه روی 3 درجه RMS در هر راستا، شامل حسگرهای تعیین وضعیت (حسگر خورشید، مغناطیس سنج) و عملگرهای کنترل وضعیت (عملگر مغناطیسی و چرخ عکس العملی) است.
یکی از ماموریت های ماهواره دستیابی به فناوری مانورهای مداری است.
به منظور تحقق این ماموریت، زیر سیستم پیشرانش برای ماهواره ناهید 2 در نظر گرفته شده است که انتقال مداری از ارتفاع 500 کیلومتری به ارتفاع 550 کیلومتری را با پیشران شیمیایی و سطح رانش یک نیوتن با 4 عدد تراستر (رانش زا) اجرا می کند.
پیاده سازی مجموعه پیشرانش شیمیایی تک مولفه و تجمیع آن با سازه از تجربیات جدید کشور خواهد بود.
لینک ارتباطی TTC، لینک محموله های مخابراتی و لینک موقعیت یابی رادیویی از جمله لینک های مخابراتی این ماهواره است.
با توجه به این تعدد لینک های مخابراتی، ایستگاه های زمینی نیز متعدد و پراکنده بوده و شبکه زمینی قابل اطمینانی برای حفظ ارتباط این ایستگاه و عملیات موفق ماهواره مورد نیاز خواهد بود.
در این مجموعه از سه ایستگاه ثابت، سیار و قابل حمل استفاده خواهد شد، ترکیب سلول خورشیدی و باتری در زیر سیستم توان، پاسخگوی توان مصرفی متوسط 35 وات ماهواره است.
آرایه های خورشیدی ماهواره در 4 پانل بدنی طراحی شده اند که روی بسترهایی از صفحات لایه زنبوری قرار خواهند گرفت. کنترل حرارت ماهواره ناهید 2 ، با توجه به خطراتی که یخ زدگی و بالارفتن دما در پیشرانه های شیمیایی به همراه دارد، از اهمیت ویژه ای برای حفظ ایمنی ماهواره برخوردار است، از گرمکن های متعدد برای حفظ دمای قابل قبول مخازن پیشرانه و فشارنده استفاده می شود.
همین طور افزایش قابل توجه دما در محل تراسترها اتفاق می افتد که با استفاده از سپرهای حرارتی کنترل خواهد شد.
آزمودن فناوری های مورد نیاز ماهواره های زمین آهنگ، کسب دانش و فناوری انتقال مداری و تنظیم و کنترل موقعیت و وضعیت ماهواره و توسعه و تثبیت بخشی از فناوری های ضروری در زیر سیستم های پیشرانش، توان الکتریکی، محموله های مخابراتی و کنترل حرارتی، از دستآوردها راه اندازی این ماهواره خواهد بود.
حسن حدادپور رییس پژوهشگاه فضایی ایران روز شنبه در خصوص این ماهواره در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: ماهواره ناهید 2 به دنبال توسعه فناوری های فضایی درخانواده این ماهواره ها طراحی شده و ساخته خواهد شد؛ این ماهواره، اولین ماهواره ای است که ارتباط مخابراتی را بین دو نقطه روی سطح زمین برقرار می کند و ازطرف دیگر با توجه به نصب موتور انتقال مداری روی این سیستم، می توانیم مانور مداری نیز داشته باشیم .
وی گفت: با توجه به این که مدت زمان اجرای قرارداد ساخت ماهواره ناهید 2 ، 28 ماه در نظر گرفته شده است، امیدواریم این ماهواره زودتر از موعد قرارداد ساخته و تحویل داده شود.
حدادپور در زمینه ویژگی های برتر ماهواره مخابراتی ناهید 2 بر ناهید 1 اظهارکرد: ناهید 2 اولین ارتباط مخابراتی را بین دو نقطه روی سطح زمین به صورت محموله تلفنی در باند KU انجام خواهد داد و بحث انتقال مداری را نیز خواهد داشت.
علمی ** 9340
خبرنگار: منیر ابراهیمی زاده* انتشار: زهره محتشمی پور
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان