مقابله با باکتری
تنها پزشک میتواند عفونت مجرای ادرار را درمان کند. اولین کاری که پزشک انجام میدهد این است که با گرفتن یک نمونه ادرار تایید کند فرد دچار عفونت مجرای ادرار شده است. از شما خواسته میشود که محل دفع ادرار را بهخوبی تمیز کنید و بعد در ظرف استریل ادرار کنید.
اگر بعد از آزمایش ادرار، عفونت تشخیص داده شد، دکتر برایتان آنتیبیوتیک تجویز خواهد کرد. ازآنجا که انواع مختلفی از آنتیبیوتیکها موجود هستند، دکتر نمونه ادرار را برای کشت ادرار میفرستد که آزمایشی است که نوع دقیق باکتری که موجب عفونت شده است را مشخص میکند. حدوداً 48 ساعت طول میکشد تا نتیجه کشت ادرار مشخص شود و بعد دکتر از بیمار میخواهد که بنابر نتیجه آزمایش آنتیبیوتیک خود را تغییر دهد.
بااینکه آنتی بیوتیکها بلافاصله شروع به مقابله با باکتریها میکنند اما نمیتوانند فوراً همه علائم را برطرف کنند. اگر فردی بخاطر عفونت مجرای ادرار درد زیادی داشته باشد، دکتر دارویی برای رفع اسپاسم و درد مثانه تجویز خواهد کرد. این باعث میشود که رنگ ادرار نارنجی روشن شود اما اشکالی ندارد و باعث میشود که طی چند ساعت وضعیت بیمار بهتر شود. درصورت وجود عفونت کلیه، دکتر داروی درد نیز تجویز خواهد کرد.
درمورد برخی عفونتها، فرد باید 3 روز آنتیبیوتیک مصرف کند اما معمولاً افراد مبتلا به عفونت مجرای ادرار 7 تا 14 روز باید مصرف دارو را ادامه دهند. خیلی مهم است که حتماً آنتیبیوتیکها را تا پایان دوره به طور کامل مصرف کنید. افراد زیادی وقتی حالشان کمی بهتر میشود مصرف آنتیبیوتیک را قطع میکنند اما این باعث میشود باکتریها به طور کامل کشته نشوند و احتمال برگشت دوباره عفونت مجرای ادرار افزایش مییابد. اگر عفونت مجرای ادرار برای شما تشخیص داده شده است و علائم مشکل بعد از 2 تا 3 روز از مصرف داروها هنوز وجود داشت، حتماً با پزشکتان تماس بگیرید.
نوشیدن مقدار زیاد آب حین و پس از درمان اهمیت زیادی دارد زیرا هر بار که ادرار میکنید، مثانه خود را کمی بیشتر پاک میکند. افراد مبتلا به عفونت مجرای ادرار باید از مصرف قهوه و غذاهای ادویهدار خودداری کنند. و بااینکه ترک سیگار همیشه و در همه حال ایدهای عالی است اما این مسئله برای افراد مبتلا به عفونت مجرای ادرار اهمیت بیشتری دارد زیرا کشیدن سیگار با مشکلات مثانه در ارتباط است.
افرادیکه برای مشکل عفونت مجرای ادرار فوراً به پزشک مراجعه میکنند، طی یک هفته علائمشان باید از بین برود. برای عفونتهای جدیتر کلیه، اکثر افراد باید دوباره پیش دکتر بروند تا مطمئن شوند که مشکلشان به کلی برطرف شده است.
در هر حالت، دکتر از بیمار درخواست میکند که به مدت یک هفته از رابطهجنسی دوری کنند تا التهاب به طور کل از بین برود.