ترسناک ترین فیلم ها در تاریخ سینما معمولاٌ فیلم هایی هستند که در زمان انتشار برای مخاطبان و سینماروها بیشترین میزان شوکه کنندگی را داشتند. چه این ترس عمومی و جمعی از تم های ترسناک فیلم، حال و هوای ناخوشایند یا تصویرسازی گرافیکی ترسناک بوده باشد، ژانر وحشت همیشه مملو از فیلم هایی بوده که بسیار از زمانه خود جلوتر بوده اند و به همین خاطر تنها بعد از سال ها که از انتشارشان گذشته، توجه و تحسینی که لیاقتش را داشته اند دریافت کرده اند. در حالی که بسیاری از بهترین فیلم های ترسناک از زمانه خود جلوتر بودند، چند فیلم ترسناک قدیمی، فراموش شده و دینی وجود دارند که در هنگام انتشار تاثیر قابل توجهی بر روی مخاطبان خود گذاشته و بسیار از زمانه خود جلوتر بودند.
10- Freaks (1932)
فیلم Freaks ساخته تاد براونینگ تنها فیلم ترسناکی نیست که هنوز هم تا به امروز مخاطبان را می ترساند، بلکه فیلمی است که از بازیگران واقعی سیرک آن زمان استفاده می کرد که یک سبک انتخاب بازیگر بسیار جلوتر از زمانه خود بود. این فیلم که تقریباً یک قرن از ساخت آن می گذرد داستان کلئوپاترا را روایت می کند که در یک سیرک بندبازی می کند و قصد دارد صاحب سیرک را سرکیسه کند. وقتی در حالت مستی به دیگر اعضای سیرک توهین می کند، آن ها به وی حمله کرده و او را به یکی مثل خودشان تبدیل می کنند.
9- The Bride Of Frankenstein (1935)
علاوه بر داشتن یک بازیگر برجسته زن در نقش اصلی، یفلم ترسناک The Bride of Frankenstein ساخته جیمز وال عموماً به عنوان یکی از اولین کمدی های ترسناک تاریخ سینما و یکی از بهترین دنباله های ژانر وحشت شناخته می شود. در حالی که این فیلم در زمان انتشار با استقبال مواجه شد اما در 85 سال گذشته کیفیت و جذابیت آن بیش از پیش عیان شده است. ترکیب زیبایی کمدی و وحشت زمانی رخ می دهد که دکتر فرانکشتاین سعی می کند یک همدم مونث برای هیولای گردن میخی خود خلق کند. این فیلم به خاطر نمادهای مذهبی موجود در متن داستان به شدت سانسور شده و در هنگام تولید و بعد از آن نیز با دردسرها و مشکلاتی همراه بود.
8- Diabolique (1955)
فیلم Diabolique ساخته هنری خورخس کلوزو که 40 سال بعد در ایالات متحده بازسازی شد، در هنگام انتشار چنان ترسناک بود که نقدهای عموماٌ منفی دریافت کرد. از آن زمان اما این فیلم ترسناک جایگاه یک شاهکار خلاقانه را یافته است. داستان فیلم در مورد یک زن انتقام جو است که تلاش دارد شوهر زنباره اش را به قتل برساند و این تصمیم را با کمک یکی از معشوقه های همسرش عملی می کند. سکانسی که در آن شوهر او از حالت نیمه غوطه وری در وان حمام بلند می شود تا بگوید هنوز زنده است، سینماروهای سال 1955 را دچار سکته کرده بود.
7- Night Of The Hunter (1955)
به عنوان تنها فیلمی که توسط چارلز لاتون، بازیگر برنده جایزه اسکار، کارگردانی شد، Night of the Hunter یک شکست تجاری مشهور در زمان انتشار در سال 1955 بود. اما سال ها بعد از این اکران ناموفق، اکنون از این فیلم به عنوان یک شاهکار واقعی در عرصه وحشت و تعلیق یاد می شود. رابرت میچم در این فیلم نقش یک مرد مذهبی رادیکال به نام هری پاول را بازی می کند که از یکی از هم سلولی هایش می شنود مبلغ 10000 دلار به سرقت رفته در جایی در زمین او دفن شده است. در حالی که هری پاول واژه های عشق و تنفر را روی دست هایش تتو کرده است، در تلاش برای پیدا کردن آن پول، همسر و دو فرزند آن زندانی را در وحشت فرو می برد.
6- Jigoku (1960)
فیلم پر از خشونت و بسیار ترسناک Jigoku ساخته نوبو ناکاگاوا الهام بخش کارگردانانی مانند ماریو باوا، داریو آرجنتو و بسیاری از دیگر کارگردانان آتی ژانر وحشت شد. فیلم Jigoku که در زبان ژاپنی به معنای جهنم است، داستان گروهی انسان گناهکار را روایت می کند که برای مجازات به یک نسخه بودایی از جهنم فرستاده می شوند. این فیلم که در زمان انتشار مورد توجه قرار نگرفت، بعدها در میان طرفداران سرسخت ژانر وحشت جایگاه یک فیلم کالت کلاسیک را دریافت کرد.
5-Night Of The Living Dead (1968)
فیلم ترسناک Night of the Living Dead از جرج ای. رومرو که بدون شک اضافه شدن ژانر فرعی زامبی به ژانر وحشت را در پی داشت، به چندین دلیل از دوران خود جلوتر بود. اول از همه، فیلم از یک بازیگر سیاهپوست در نقش قهرمان داستان استفاده می کند که در آن دوران بسیار به ندرت اتفاق می افتاد. دوم اینکه نقدهای ا جتماعی پنهان در متن داستان در بحبوحه جنبش حقوق مدنی سیاهان در آمریکا بسیار تاثیرگذار بود که انتخاب بازیگر سیاهپوست (دوان جونز) برای نقش اصلی فیلم نیز اهمیت آن را دو چندان می ساخت. این فیلم بنیان ساخت فیلم های ژانر زامبی و بانی اصل شکل گیری این فیلم و کلیشه های آن بود که بعدها بسیار پرطرفدار شد.
4- Eyes Without A Face (1960)
فیلم ترسناک فرانسوی Eyes Without A Face ساخته خورخس فرانجو دارای تصویرسازی گرافیکی بسیار ترسناکی است که حتی با استانداردهای امروزی ژانر وحشت نیز تماشای آن ساده نیست. داستان فیلم در مورد یک دکتر دیوانه است که صورت قبانیان خود را برای ترمیم صورت دخترش که در یک حادثه به شدت آسیب دیده، به سرقت می برد. یکی از سکانس های مربوط به جراحی پلاستیک در این فیلم چنان واقعی به نظر می رسد که باعث شده بود بسیاری از سینماروها بیهوش شوند به طوری که در نسخه اکران آمریکایی فیلم در سال 1962، این سکانس به طور کلی حذف شد.
3- Peeping Tom (1960)
فیلم ترسناک بریتانیایی Peeping Tom ساخته مایکل پاول در سال 1960 به مدت یک دهه فیلمی نادیده گرفته شده و حتی مغضوب بود. این فیلم داستان مارک لوییس را روایت می کند، یک عکاس خوش قیافه که با چاقویی که در سه پایه دوربینش مخفی کرده، زنان مدل را به قتل می رساند. نکته اینجاست که تام برای سیر کردن اشتهای خونریزی خود قتل انجام نمی دهد بلکه برای شکار واکنش های ترسناک آن ها در هنگام مرگ و در آخرین لحظات زندگی شان دست به این کار می زند. این فیلم ترسناک کلیشه های ژانر اسلشر و روانشناسانه را با هم ترکیب کرده که دو ماه بعد در فیلم ماندگار Psycho ساخته آلفرد هیچکاک به شکلی بی نقص تر به نمایش درآمد.
2- Psycho (1960)
در کنار Peeping Tom، فیلم Psycho ساخته آلفرد هیچکاک به عنوان پیشگامان ژانر فرعی اسلشر شناخته می شوند. هر دو فیلم در زمان انتشار با جنجال روبرو شدند اما Psycho توانست خود را به عنوان یک کلاسیک ترسناک متفاوت و ماندگار جاودانه سازد. این فیلم همچنین قالب و کلیشه سینمایی در مورد کشته نشدن شخصیت اول فیلم تا انتهای داستان را شکست و در نیمه راه داستان شخصیت اصلی ماریون کرین از داستان حذف شد که در آن زمان یک رویه تابو به شمار می رفت. نورمن بیتس نیز در نقش یک قاتل سریالی الهام بخش شخصیت های بعدی سینما در این ژانر بود.
1- The Shining (1980)
باور کنید یا خیر، فیلم The Shining در زمان انتشار در سال 1980 نقدهای بسیار منفی دریافت کرد. اما همانند تمام رزومه کاری استنلی کوبریک، این فیلم نیز نشان داد که بسیار جلوتر از زمان خود بوده و اکنون به عنوان یک پازل ترسناک روانشناسانه شناخته می شود که یکی از بهترین های ژانر وحشت به شمار می آید. بدنبال انتشار فیلم، استنلی کوبریک جایزه تمشک طلایی را برای بدترین کارگردانی دریافت کرد در حالی که شلی دووال نیز این جایزه را در بخش بدترین بازیگر زن نقش اول کسب کرد. اکنون اما فیلم The Shining در رتبه شصت و سوم 250 فیلم برتر وبسایت IMDB قرار داشته و یکی از بهترین فیلم های ژانر وحشت تاریخ سینماست.
بیشتر بخوانید: 10 فیلم ترسناک برتر تاریخ سینما برای تماشا کردن در تنهایی [قسمت اول]