گزارش مشرق؛

لیندا توماس-گرینفیلد نماینده دولت بایدن در سازمان ملل کیست؟ +عکس و فیلم

«لیندا توماس-گرینفیلد» که در کنیا می‌خواست کسانی را «باربکیو» کند که قصد داشتند از خانه‌اش سرقت کنند، اکنون در سازمان ملل به دنبال اجماع علیه ایران و جلوگیری از «بی‌انصافی» در حق رژیم صهیونیستی است.

سرویس جهان مشرق - یکی از سِمت‌های مهم در دولت آمریکا، نمایندگی یا سفارت این کشور در سازمان ملل است؛ همان سِمتی که جان بولتون به خاطر آن به شهرت رسید و حتی با وجود انتصاب به عنوان مشاور امنیت ملی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا، باز هم آمریکایی‌ها بولتون را «سفیرْ بولتون» خطاب می‌کنند. نقش تعیین‌کننده‌ی نماینده آمریکا در سازمان ملل در اموری مانند اجماع و جهت‌گیری در این سازمان به نفع متحدان و علیه دشمنان آمریکا بدیهی است، اما این سِمت در حال حاضر از آن‌جایی اهمیت بیش‌تری دارد که آمریکا از تاریخ 1 مارس 2021 (11 اسفند 1399) تا 31 مارس 2021 (11 فروردین 1400) ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل را به عهده دارد و بنابراین نماینده این کشور در سازمان ملل نیز ریاست این شورا را در اختیار دارد[1]. نماینده دولت جدید جو بایدن در سازمان ملل «لیندا توماس-گرینفیلد» است که در گزارش پیش رو بیش‌تر با او آشنا خواهید شد.

«لیندا توماس-گرینفیلد» نماینده دولت بایدن در سازمان ملل کیست؟ +عکس و فیلم

«لیندا توماس-گرینفیلد» یک دیپلمات باسابقه آمریکایی است که 35 سال عضو «سرویس خارجی» دولت این کشور بوده و در کشورهای مختلفی، از جمله در آفریقا، خدمت کرده است (+)

در همین‌باره بخوانید:

›› مدیر اندیشکده آمریکایی: آمریکا دچار اختلال دوقطبی شده


مشرق قصد دارد طی یک مجموعه گزارش، «جو بایدن» رئیس‌جمهور جدید آمریکا، «کاملا هریس» معاون اول او، و اعضای مهم کابینه دولت جدید این کشور را معرفی کند. بخش‌هایی از این مجموعه پیش از این منتشر شده‌اند که آن‌ها را می‌توانید از لینک‌های انتهای همین گزارش بخوانید. بخش‌های بعدی این مجموعه به زودی در مشرق منتشر خواهند شد.


«لیندا توماس-گرینفیلد» نماینده دولت بایدن در سازمان ملل کیست؟ +عکس و فیلم
لیندا توماس-گرینفیلد

سوابق شخصی و تحصیلی توماس-گرینفیلد

«لیندا توماس-گرینفیلد[2]» سال 1952 در شهر «بِیکِر» در ایالت لوئیزیانا متولد شد[3]. سال 1974 مدرک کارشناسی خود را در رشته علوم سیاسی از دانشگاه لوئیزیانا و سال 1975 مدرک کارشناسی ارشد خود را در همین رشته (یا به روایتی در رشته اداره امور عمومی[4]) از دانشگاه ویسکانسین دریافت کرد[5]. وی پس از دریافت کارشناسی ارشد در مقطع دکترا نیز مشغول به تحصیل شد اما به جای کار روی پایان‌نامه دکترا، در آزمون استخدامی «سرویس خارجی[6]» دولت آمریکا شرکت کرد؛ اداره زیرمجموعه‌ی وزارت خارجه آمریکا که امور پرسنل خدمات دیپلماتیک دولت آمریکا را مدیریت می‌کند.

البته توماس-گرینفیلد مدرک دکترایش را هم دریافت کرد، اما ماه می سال 2018، وقتی دانشگاه ویسکانسین مدرک دکترای افتخاری حقوق را به پاس خدمات توماس-گرینفیلد در حوزه دیپلماسی به او تقدیم کرد[7]. توماس-گرینفیلد پس از فارغ‌التحصیلی در دوره کارشناسی ارشد ابتدا مشغول تدریس علوم سیاسی در دانشگاه خصوصی «باکنل» در شهر «لوئیسبرگ» در ایالت پنسیلوانیا شد[8]، اما نقطه عطف زندگی شغلی توماس-گرینفیلد سال 1982 بود، زمانی که به سرویس خارجی پیوست.

«لیندا توماس-گرینفیلد» نماینده دولت بایدن در سازمان ملل کیست؟ +عکس و فیلم

«لیندا توماس-گرینفیلد» در مراسم دریافت مدرک دکترای افتخاری در رشته حقوق از دانشگاه ویسکانسین در سال 2018؛ توماس-گرینفیلد بیش از چهل سال قبل تحصیل در مقطع دکترا را آغاز کرد، اما هرگز آن را به پایان نرساند (+)

«لیندا توماس-گرینفیلد» نماینده دولت بایدن در سازمان ملل کیست؟ +عکس و فیلم
لیندا توماس-گرینفیلد

کار در «سرویس خارجی»

توماس-گرینفیلد 35 سال در سرویس خارجی کار کرد و در این مدت سمت‌های مختلفی را به عهده گرفت و به مأموریت‌های خارجی متعددی اعزام شد. تقریباً بلافاصله پس از پیوستن به سرویس خارجی، به عنوان کارمند سفارت آمریکا به شهر «کینگستون» پایتخت جامائیکا اعزام شد[9]؛ سپس سمت‌های دیپلماتیکی در سفارت‌خانه‌های آمریکا در «لاگوس» در نیجریه، «بانجول» در گامبیا، «نایروبی» در کنیا، «اسلام‌آباد» در پاکستان و «بِرن» در سوئیس (در هیأت نمایندگی آمریکا در ارگان‌های مختلف سازمان ملل در این کشور) دریافت کرد[10].

این دیپلمات آمریکایی مأموریت‌های خارجی پرفرازونشیبی را پشت سر گذاشت. به عنوان نمونه، خودش سال 1995 در مصاحبه‌ای با روزنامه آمریکایی واشینگتن‌پست تعریف می‌کند طی نُه ماه اول مأموریتش در کنیا، پنج بار از خانه‌اش در نایروبی سرقت شد. از آن‌جایی که حصارهای برقی (که توماس-گرینفیلد تأکید کرده بود: «آن‌قدر ولت به آن‌ها وصل کنند که هر کس می‌خواست رد شود، باربکیو بشود») برای جلوگیری از ورود سارقان کاری از پیش نبرده بودند، پلیس محلی با استقرار دو مأمور در اطراف خانه توماس-گرینفیلد موافقت کرد. با این وجود، بعد از مدتی خودِ این دو افسر پلیس به توماس-گرینفیلد گفتند باید در ازای حفظ امنیتش به آن‌ها پولِ جداگانه‌ای بدهد. توماس-گرینفیلد می‌گوید: «به جایی رسیدم که بیش‌تر [از این‌که بترسم از خانه‌ام سرقت شود] از این می‌ترسیدم که به پلیس پول ندهم. هرچه باشد این دو مأمور با سلاح‌های اتوماتیک بیرون خانه‌ام نشسته بودند[11]

«لیندا توماس-گرینفیلد» نماینده دولت بایدن در سازمان ملل کیست؟ +عکس و فیلم

«لیندا توماس-گرینفیلد» (چپ) دستیار وقت وزیر خارجه آمریکا در امور آفریقا، در کنار «جان کری» وزیر خارجه وقت آمریکا، در جریان مذاکرات دوجانبه با «اوهورو کنیاتا» رئیس‌جمهور کنیا، ماه آگوست سال 2016؛ توماس-گرینفیلد وقتی سفیر آمریکا در کنیا بود،  آن‌قدر از سرقت‌ها از خانه‌اش عصبانی شده بود که گفته بود حصاری برقی دور خانه‌اش بکشند که هر کس می‌خواست از آن عبور کند، «باربکیو» بشود (+)

همچنین، ماه آوریل سال 1994، توماس-گرینفیلد راهی یک سفر رسمی از طرف دولت آمریکا به کشور رواندا (در شمال آفریقا) شد. قرار بود آن‌جا وضعیت پناهندگان را ارزیابی کند، اما دو روز پس از رسیدنش به رواندا، هواپیمای «جووینال هابیاریمانا» رئیس‌جمهور وقت این کشور را سرنگون کردند و در نتیجه نسل‌کشی رواندا[12] آغاز شد. سربازان «هوتو» (قوم حاکم بر رواندا که دست به نسل‌کشی زده بود) توماس-گرینفیلد را (که 180 سانتی‌متر قد داشت و سیاه‌پوست بود) یکی از اعضای قوم «توتسی» (که هوتوها آن‌ها را به ترور رئیس‌جمهور متهم می‌کردند) تصور کرده بودند. توماس-گرینفیلد که مسلسل روی شقیقه‌اش بود، دائم التماس می‌کرد که او را نکشند و با غلیظ‌تر کردن لهجه‌ی لوئیزیانایی‌اش می‌گفت: «من اصلاً ربطی به این قضیه ندارم. اصلاً رواندایی نیستم؛ آمریکایی‌ام[13] بالأخره توانست آمریکایی بودنش را ثابت کند و بعد از چند روز، و البته مشاهده قتل یک توتسیِ باغبان، اجازه پیدا کرد رواندا را ترک کند.

«لیندا توماس-گرینفیلد» نماینده دولت بایدن در سازمان ملل کیست؟ +عکس و فیلم

جمجمه‌های شماری از قربانیان نسل‌کشی سال 1994 در رواندا در یکی از یادبودهای این جنایت؛ این نسل‌کشی دو روز پس از ورود «لیندا توماس-گرینفیلد» نماینده آمریکا به این کشور آغاز شد و چیزی نمانده بود توماس-گرینفیلد نیز در این نسل‌کشی جان خود را از دست بدهد (+)

در واشینگتن، توماس-گرینفیلد بین سال‌های 1991 تا 1993 در دفتر دبیرکل سرویس خارجی کار می‌کرد؛ بین سال‌های 2004 تا 2006 معاون دستیار وزیر خارجه آمریکا در اداره جمعیت، پناهندگان و مهاجرت بود؛ بین سال‌های 2006 تا 2008 معاون ارشد دستیار وزیر خارجه در امور آفریقا بود؛ بین سال‌های 2008 تا 2012 سفیر آمریکا در «لیبریا» (کشور در غرب آفریقا) بود[14]؛ طی سال‌های 2012 و 2013 به طور همزمان دبیرکل سرویس خارجی و مدیر منابع انسانی این اداره بود؛ و بین سال‌های 2013 تا 2017 دستیار وزیر خارجه در امور آفریقا بود؛ جایی که روی اموری مانند توان‌بخشی اقتصادی، فرصت‌های سرمایه‌گذاری، صلح و امنیت، و دموکراسی و حکومت‌داری در آفریقا تمرکز داشت[15].

«لیندا توماس-گرینفیلد» نماینده دولت بایدن در سازمان ملل کیست؟ +عکس و فیلم

«لیندا توماس-گرینفیلد» (دوم از چپ، جلوی تصویر) سفیر وقت آمریکا در لیبریا، در دیدار با «اِلِن جانسون سیرلیف» (مرکز تصویر) رئیس‌جمهور وقت لیبریا، در سال 2010 (+)

«لیندا توماس-گرینفیلد» نماینده دولت بایدن در سازمان ملل کیست؟ +عکس و فیلم

«لیندا توماس-گرینفیلد»  سفیر آمریکا در لیبریا، در کنار «هیلاری کلینتون» وزیر خارجه وقت آمریکا، در مراسم افتتاح سفارت جدید آمریکا در شهر «مونروویا» پایتخت لیبریا، در ماه ژانویه سال 2012 (+)

توماس-گرینفیلد سال 2017 به یکی دیگر از اعضای وزارت خارجه تبدیل شد که دونالد ترامپ در جریان «پاک‌سازی[16]» این وزارت‌خانه آن‌ها را برکنار کرد[17]. این دیپلمات باسابقه که عملاً از سرویس خارجی و وزارت خارجه بازنشسته شده بود، به بخش مطالعات آفریقا در «مؤسسه مطالعه دیپلماسی» در «مدرسه سرویس خارجی والش» در دانشگاه «جورج‌تاون» آمریکا پیوست و تا سال 2019 همان‌جا ماند[18]. همزمان به شرکت استراتژی و دیپلماسی تجاری «گروه آلبرایت استون‌بریج[19]» در واشینگتن نیز پیوست و تا پیش از انتصابش در دولت بایدن، نایب‌رئیس ارشد و مدیر حوزه آفریقا در این شرکت بود[20]. توماس-گرینفیلد در دوره خدمتش در دولت آمریکا جوایز متعددی دریافت کرده که از جمله آن‌ها نشان «خدمت شایسته» از طرف رئیس‌جمهور در سال‌های 2007 و 2008 و نشان «خدمت برجسته» از وزیر خارجه است.

«لیندا توماس-گرینفیلد» نماینده دولت بایدن در سازمان ملل کیست؟ +عکس و فیلم

«لیندا توماس-گرینفیلد» در حال سخنرانی طی سفری به آفریقا در سال 2016؛ «توماس-گرینفیلد» تنها پنج روز پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ در اوایل سال 2017، از سِمت خود برکنار شد (+)

پیوستن به دولت بایدن و مواضع توماس-گرینفیلد

توماس-گرینفیلد ماه نوامبر سال 2020 به عنوان عضو داوطلب به تیم جو بایدن، رئیس‌جمهور منتخبِ وقت آمریکا، پیوست تا در وزارت خارجه مدیریت فرآیند گذار از دولت ترامپ به دولت بایدن را به عهده بگیرد[21]. بایدن 24 نوامبر 2020 (4 آذرماه 1399) اعلام کرد قصد دارد توماس-گرینفیلد را به عنوان نماینده جدید آمریکا در سازمان ملل نامزد کند[22] و او را به کابینه و شورای امنیت ملی‌اش ملحق نماید[23]. (بایدن، بر خلاف ترامپ، سِمت نمایندگی آمریکا در سازمان ملل را به سطح کابینه بازگرداند و بنابراین یک کرسی در شورای امنیت ملی به توماس-گرینفیلد داد[24].)

«لیندا توماس-گرینفیلد» نماینده دولت بایدن در سازمان ملل کیست؟ +عکس و فیلم

«لیندا توماس-گرینفیلد» در حال سخنرانی پس از معرفی‌اش توسط جو بایدن، رئیس‌جمهور منتخب وقت آمریکا، به عنوان نامزد نمایندگی این کشور در سازمان ملل (+)

نامزد بایدن برای نمایندگی آمریکا در سازمان ملل 27 ژانویه 2021 (8 بهمن‌ماه 1399) مقابل کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا حاضر شد تا از صلاحیتش دفاع کند. توماس-گرینفیلد پس از دریافت رأی اعتماد از این کمیته با 18 رأی موافق و 4 رأی مخالف (به‌رغم انتقادها از او به خاطر سخنرانی سال 2019 وی با موضوع روابط آمریکا-چین-آفریقا[25] که سناتورها و برخی ناظران آمریکایی معتقدند به اندازه کافی لحن انتقادآمیز درباره چین نداشته[26])، 23 فوریه 2021 (5 اسفندماه 1399) در مجلس سنا نیز با 87 رأی موافق و 20 رأی مخالف[27] تأیید صلاحیت شد[28]. وی روز بعد، مقابل «کاملا هریس» معاون اول جو بایدن سوگند یاد کرد[29] و 25 فوریه 2021 (7 اسفندماه 1399) نیز با تقدیم استوارنامه‌اش به «آنتونیو گوترش» دیبرکل سازمان ملل، کار خود را آغاز نمود. به این ترتیب، نماینده جدید آمریکا در سازمان ملل قبل از این‌که اسبابش را در خانه جدیدش در طبقه چهلم آپارتمانِ مشرف به رودخانه «هادسون» در نیویورک بچیند، ریاست شورای امنیت را به عهده گرفت[30].

«لیندا توماس-گرینفیلد» نماینده دولت بایدن در سازمان ملل کیست؟ +عکس و فیلم

«لیندا توماس-گرینفیلد» نامزد وقت جو بایدن برای نمایندگی آمریکا در سازمان ملل، در نشست بررسی صلاحیتش در کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا (+)

«لیندا توماس-گرینفیلد» نماینده دولت بایدن در سازمان ملل کیست؟ +عکس و فیلم

«لیندا توماس-گرینفیلد» (دوم از چپ) در حال ادای سوگند مقابل «کاملا هریس» (راست) معاون اول رئیس‌جمهور آمریکا، در حالی که «لافایت گرینفیلد» (دوم از راست)  همسر توماس-گرینفیلد، انجیل را نگه داشته و  «لافایت دوس گرینفیلد دوم» یکی از دو فرزندش، نیز تماشا می‌کند (+)

«لیندا توماس گرینفیلد» نامزد وقت جو بایدن برای تصدی نمایندگی آمریکا در سازمان ملل، می‌گوید: «آمریکا برگشته است»  [دانلود]

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، می‌گوید: «آمریکا برگشته است» (جرئیات بیش‌تر[دانلود]

موضع توماس-گرینفیلد درباره ایران طبیعتاً همان موضع دولت بایدن است. وی در نشست تأیید صلاحیتش در سنا گفت واشینگتن نه تنها با متحدانش همکاری خواهد کرد، بلکه «بررسی خواهد کرد که چه نکات اشتراکی را می‌توان با روس‌ها و چینی‌ها پیدا کرد تا ایرانی‌ها را تحت فشار بیش‌تری بگذاریم و آن‌ها را به سوی تعهد سرسختانه [به توافق هسته‌ای سال 2015] هل بدهیم[31]

بخشی از مواضع جو بایدن درباره ایران [دانلود]

در همین‌باره بخوانید:

›› سیاست‌های بایدن درباره ایران چه تفاوتی با سیاست‌های ترامپ خواهد داشت؟

›› دولت بایدن چه تفاوتی با دولت‌های قبلی آمریکا خواهد داشت؟

›› مجله آمریکایی: بایدن باید در بازگشت به برجام پیش‌قدم شود

›› کارشناس استرالیایی: بایدن برای دستکاری برجام منتظر دولت بعدی ایران می‌ماند

رویکرد نماینده جدید آمریکا در سازمان ملل درباره رژیم صهیونیستی نیز تفاوتی با نماینده‌های قبلی آمریکا ندارد: حمایت بی‌چون‌وچرا. توماس-گرینفیلد در نشست تأیید صلاحیتش تأکید کرد که بایدن نشان داده است آمریکا به‌سرعت به شورای حقوق بشر سازمان ملل خواهد پیوست، چراکه می‌داند «وقتی ما دور میز [تصمیم‌گیری در این شورا] هستیم، قطعنامه‌های کم‌تری علیه اسرائیل صادر می‌شود. به علاوه، می‌توانیم با ناقضان حقوق بشر که می‌خواهند با نشستن دور این میز به خودشان مشروعیت ببخشند، مقابله کنیم[32]

«لیندا توماس-گرینفیلد» نماینده دولت بایدن در سازمان ملل کیست؟ +عکس و فیلم

«لیندا توماس-گرینفیلد» نماینده جدید آمریکا در سازمان ملل، در کنفرانس خبری به مناسبت آغاز ریاست دوره‌ای آمریکا در شورای امنیت در اولین روز از ماه مارس سال 2021؛ توماس-گرینفیلد وعده داده از صدور قطعنامه‌های «غیرمنصفانه» در محکومیت جنایت‌های رژیم صهیونیستی جلوگیری کند (+)

در همین‌باره بخوانید:

›› «برندا شیفر» مأمور اسرائیل برای تجزیه ایران کیست؟

وی جنبش «بایکوت، عدم سرمایه‌گذاری و تحریم» اسرائیل را «غیرقابل‌قبول» توصیف کرد و گفت این جنبش «عملاً یهودستیزانه است، و مهم است که صدای اعضای این جنبش در سازمان ملل خاموش شود[33].» توماس-گرینفیلد همچنین گفت مشتاق است تا با «قطعنامه‌های بی‌امانی که غیرمنصفانه علیه اسرائیل مطرح می‌شوند» مبارزه کند و «در کنار اسرائیل بایستم؛ و مقابل حملات غیرمنصفانه علیه اسرائیل بایستم.»


آن‌چه خواندید، بخشی از مجموعه گزارش مشرق در معرفی اعضای مهم کابینه جو بایدن، رئیس‌جمهور جدید آمریکا، بود. بخش‌های قبلی این مجموعه را می‌توانید از لینک‌های زیر بخوانید:

◄  «جو بایدن» کیست؟ / آیا آمریکای بایدن به برجام برمی‌گردد؟

◄  «کامِلا هریس» معاون اول آمریکا کیست؟

◄  «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا کیست؟

◄  «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی جو بایدن کیست؟

◄  «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا کیست؟

«جانت یلن» وزیر خزانه‌داری آمریکا کیست؟

◄ آشنایی با زنان تیم مطبوعاتی «جو بایدن»


[1] U.S. to push for 'intense' U.N. Security Council talks on Myanmar Link

[2] Linda Thomas-Greenfield Link

[3] Linda Thomas-Greenfield (1952–) Link

[4] منبع شماره 2

[5] Linda Thomas-Greenfield Link

[6] United States Foreign Service Link

[7] Honorary doctorate recognizes career in international diplomacy Link

[8] Linda Thomas-Greenfield Link

[9] Thomas-Greenfield, Linda (1952- ) Link

[10] Ambassador Linda Thomas-Greenfield Link

[11] Continental Divide Link

[12] نسل‌کشی رواندا لینک

[13] Assistant Secretary of State for African Affairs: Who Is Linda Thomas-Greenfield? Link

[14] Africa: Thomas-Greenfield Likely Choice for Assistant Secretary Link

[15] Amb. Linda Thomas-Greenfield Link

[16] Biden looks to rehire diplomats and others fired by Trump to rebuild the State Department Link

[17] That drip-drip is the sound of two more senior diplomats leaving Foggy Bottom Link

[18] Ambassador (ret.) Linda Thomas-Greenfield Link

[19] Albright Stonebridge Group Link

[20] Linda Thomas-Greenfield To Lead ASG’s Africa Practice Link

[21] Agency Review Teams Link

[22] Linda Thomas-Greenfield Link

[23] Biden picks Linda Thomas-Greenfield for US envoy to UN Link

[24] Biden Will Nominate First Women to Lead Treasury and Intelligence, and First Latino to Run Homeland Security Link

[25] Speech for Savannah State on China-U.S.-Africa Relationships Link

[26] Opinion: Biden’s U.N. ambassador nominee to face criticism for past praise of China Link

[27] Roll Call Vote 117th Congress - 1st Session Link

[28] PN78-20 — Linda Thomas-Greenfield — Department of State Link

[29] Ambassador Linda Thomas-Greenfield Link

[30] ‘It can only get better’: Linda Thomas-Greenfield headed to crisis-plagued U.N. Link

[31] New US envoy starts challenge to restore US on world stage Link

[32] What Linda Thomas-Greenfield's hearing says about US leadership at UN Link

[33] 'BDS Verges on Antisemitism,' Biden's Pick for UN Envoy Says Link

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان