بیش از 9,000 مایل دورتر از سواحل بریتانیا، جزیره ای به نام «تانا» وجود دارد که تنها 25 مایل طول و 12 مایل عرض دارد. علیرغم ماهیت دوردست بودن این جزیره در اقیانوس آرام، ساکنان روستای کوچک آن در قلمرو وانواتو، رابطه ای بسیار منحصربفرد و غریب با شاهزاده فیلیپ، دوک ادینبورو دارند. شاهزاده فیلیپ، همسر ملکه الیزابت دوم، روز گذشته در سن 99 سالگی و تنها چند هفته پس از مرخص شدن از بیمارستان درگذشت. ملکه انگلیس روز گذشته مرگ همسرش در کاخ ویندسور در آرامش کامل و «اندوه عمیق» خود به خاطر از دست دادن شوهرش را اعلام کرد.
مرگ شاهزاده فیلیپ تنها دو ماه پیش از جشن تولد 100 سالگی اش و چند هفته بعد از یک ماه بستری شدن در بیمارستان رخ داد. ساکنان روستای یائوهانن در وانوواتو که حدود 700 سکنه دارد بر این باورند که خاندان سلطنتی بریتانیا از نیاکان آن ها بوده و شبیه خداوند آن ها را پرستش می کنند. آن ها عکس هایی قاب گرفته شده از شاهزاده فیلیپ را در دست داشته و دعا می کنند وی یک روز بازگشته و «زمین را شفا دهد». پیروان فرقه موسوم به «جنبش شاهزاده فیلیپ» بر این باور است که دوک ادینبورو در واقع پسر «روشن پوست» خدای کوهستان بوده که برای ازدواج با یک زن قدرتمند به دوردست ها سفر کرده و یک روز بالاخره به میان قبیله اش باز خواهد گشت. این فرقه ظاهراً در دهه 1950 و 1960 شکل گرفته اما بعد از دیدار شاهزاده فیلیپ و ملکه بریتانیا از وانوواتو در سال 1974، بیش از پیش تقویت شد.
جک مالیا رییس این قبیله مدعی شده که شاهزاده فیلیپ به آن ها توصیه کرده هیچگاه از بازدید کنندگان از جزیره پول نگیرند بلکه تنها غذا از آن ها قبول کنند. وی همچنین مدعی شده که فیلیپ از چنین شکوهی برخوردار بوده زیرا «نیاکانمان به ما گفته بودند که بخشی از سنت های ما در انگلیس است». 6 سال بعد از دیدار شاهزاده فیلیپ و ملکه بریتانیا از وانواتو، پیروان فرقه مذکور یک چماق سنتی مخصوص کشتن خوک به نام نال-نال را ساخته و برای وی به لندن فرستادند. وی نیز در مقابل تصویری از خود در حالی که این چماق را در دست داشت برای آن ها پس فرستاده و این عکس اکنون به عنوان یک آیتم مقدس در میان مردم روستا نگهداری می شود.
آن ها بر این باورند که تصمیم شاهزاده فیلیپ برای بازنشستگی در سال 2017 موجب ایجاد یک طوفان حاره ای شده و کاهش احتمال بازگشت او از وانواتو بعد از کناره گیری از مقامش، خود را به شکل تغییر در شرایط آب و هوایی نشان داده است. آن ها بازگشت شاهزاده فیلیپ به این جزیره را موجب بازگشت شانس و خوشبختی به جزیره دانسته و رییس قبیله در این باره گفته بود: «اگر او بیاید، مردم فقیر نخواهند بود، هیچ بیماری نخواهد بود، هیچ بدهی نبوده و باغ ها خیلی خوب رشد خواهند کرد. ما هنوز بر این باوریم که او خواهد آمد اما اگر نیاید، عکس هایی که من در دست دارم…هیچ معنایی نخواهند داشت».
بیشتر بخوانید: همسر ملکه انگلستان درگذشت؛ مروری کوتاه بر زندگی شاهزاده فیلیپ