ماهان شبکه ایرانیان

وبلاگ مشرق

زمان ثابت می‌کند که موضع آقای ظریف درست بود!/ طعنه کرباسچی به روحانی

غلامحسین کرباسچی، در سخنانی که می‌توان آنها را "طعنه به روحانی" ارزیابی کرد، پیرامون علت مشکلات کشور گفته است: اگر مدیریت‌ها کارآمد بودند و از خود توانایی بروز می‌دادند؛ یک‌سری از مشکلات حل می‌شد.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

زمان ثابت می‌کند که موضع آقای ظریف در فایل صوتی درست بود!

زمان ثابت می‌کند که موضع آقای ظریف درست بود!/ طعنه کرباسچی به روحانی

جلال میرزایی، از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس دهم در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا پیرامون فایل صوتی منتشر شده از محمدجواد ظریف اظهار کرده است: نقدهای که به آقای ظریف شد بر اساس یک فایل تقطیع شده‌ای بود که در ابتدا منتشر شد.

او می‌افزاید: این که آقای دکتر ظریف در یک نشستی صادقانه اختلاف نظرهای عادی را که با برخی از مسئولین از جلمه سردار سلیمانی داشته بیان کرده و با هدف تأمین منافع کشور بر روی تاکتیک‌ها صحبت می‌کند بسیار طبیعی است و معتقدم  این امر  می‌تواند  نشانه پویایی و رشد مثبت جامعه  باشد و  نباید با دید منفی به آن بنگریم.

میرزایی با بیان این که وزیر امورخارجه صاحب نظر هستند، عنوان کرد: افرادی به هرحال در حوزه‌هایی صاحب نفوذ و نظر هستند و ما باید از تعامل بین ایده‌ها  به یک جمع‌بندی برسیم که بتواند تامین کننده منافع کشور باشد.

او تأکید می‌کند: گذشت زمان ثابت می‌کند موضع آقای ظریف درست بوده؛ حتی در مواردی هم احتمال دارد حوادثی دست به دست هم دهد و ثابت کند منتقدان دولت در مواردی صحیح سخن گفته‌اند اما اینکه صحبتی که آقای ظریف داشته است فی نفسه چیست؛ به نظرم مثبت است.[1]

*  گذشت زمان چیزهای بسیاری را اثبات می‌کند.  

همانطور که گذشت زمان در قضایایی مثل برجام، مثل انتقاد از سریال گاندو، مثل تأکید ظریف بر پولشویی در داخل ایران و مثل سکوت دولت اعتدال در حمایت از محور مقاومت حقایق بسیاری را نشان داد اما امروز یک سمپات سیاسی مثل آقای میرزایی از پرده برون می‌آید و می‌گوید: حرفهای ظریف مثبت است و زمان ثابت می‌کند مواضع او درست بوده است!

فایل صوتی یک مصاحبه ظریف که به تازگی منتشر شده، انتقادات فراوانی را برانگیخته است.

"اصلاح‌طلبان" مشغول دفاع از ظریف و محتوای این فایل صوتی هستند.

مثلا فردی به نام محمدعلی سبحانی، طی یادداشتی در سایت جماران برای دفاع از ظریف نوشته است:

"اگر بخواهیم در مورد محتوای سخنان ظریف اظهارنظر کنیم باید گفت در قسمت هایی از سخنان ظریف که منتشر شده او یک ریتم منطقی را پیگیری می کرده است و در این فایل مشخص است که او در مواردی که تصمیماتی خلاف دیدگاه کارشناسی وزارت خارجه گرفته می شده حرفش را صراحتا می زده و مصلحت اندیشی نمی کرده است که این امر قابل تقدیر است و نشان از شرافت حرفه ای ظریف است! "[2]

***

طعنه کرباسچی به روحانی:

اگر مدیریت‌ها کارآمد بودند و از خود توانایی بروز می‌دادند؛ یک‌سری از مشکلات حل می‌شد

زمان ثابت می‌کند که موضع آقای ظریف درست بود!/ طعنه کرباسچی به روحانی

غلامحسین کرباسچی، دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی، یکشنبه شب گذشته طی سخنانی در نشست مجازی حزب ندای ایرانیان درباره نقش ناکارآمدی و تحریم ها در شرایط کشور گفته است: در این مسئله درصد مشخص کردن کار سختی است و اگر بخواهیم واقعی محاسبه کنیم هردو تاثیرگذار است. نمی‌توانیم یک کشور منزوی در دنیا باشیم و مشکلات جاری را به خوبی حل و فصل کنیم ولی تلاش مدیران اجرایی، ابتکارات آن ها، پیگیری و کارآمد کردن سیستم های اداری می تواند خیلی از معضلات را حل کند.

وی با بیان اینکه نمی توانم، بگویم چنددرصد ناکارآمدی یا چند درصد تحریم در شرایط کنونی مقصر است؛ تصریح می‌کند: حتماً ناکارآمدی‌ها تاثیر دارد و در همین شرایط تحریم اگر مدیریت‌ها کارآمد بودند و از خود توانایی بروز می‌دادند؛ یک‌سری از مشکلات حل می‌شد. برای مثال  برخی از روستاهای سیستان و بلوچستان هنوز مشکل آب خوردن یا مشکل بهداشتی دارند، یا در خوزستانی که هشت سال مردم این همه مشکلات جنگی را تحمل کردند و مرکز ثروت اصلی کشور به عنوان منابع زیرزمینی است روستاهایی وجود دارد که مشکل آب خوردن آن ها هنوز وجود دارد یا در کردستان و مناطق دیگر.

به گزارش ایرنا، کرباسچی خاطرنشان کرد: اینکه شرایط خوب اقتصادی کشور می‌تواند به سرمایه گذاری و رفع گرفتاری ها کمک کند مشخص است اما آن‌قدرها هم گرفتاری اقتصادی در کشور وجود ندارد که کسی در آن منطقه نتواند همت گمارد و پس از 40 سال زخم‌های ماندگاری که سالها بر چهره گوشه و کنار کشور مانده و جراحات مزمنی بر این چهره زیبای ایران ما است، رفع کند.[3]

*این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که رئیس‌جمهور روحانی به تازگی گفته است: "عده‌ای درصد درست می‌کنند و می‌گویند 30 درصد مشکلات برای تحریم است و 70 درصد برای مدیریت است که کاملا غلط و نادرست است. آنها نمی‌دانند که تحریم در چه جاهایی تاثیرگذار است و چه مشکلاتی ایجاد می‌کند و نمی‌دانند کل تولید در بخش کشاورزی و صنعت، اگر مواد اولیه‌اش تامین نشود و به موقع وارد نشود، تولید متوقف شده و تمام این‌ها روی صادرات و واردات ما تاثیرگذار است. "

روحانی تصریح می‌کند: مردم باید بدانند تحریم‌های ظالمانه و ضد انسانی ترامپ که تا امروز هم ادامه دارد، در همه جا تاثیرگذار بوده است! [4]

ما قضاوت درباره آنچه که کرباسچیِ اصلاح‌طلب بعنوان یک حامی رئیس‌جمهور روحانی پس از 8 سال پیرامون مشکلات کشور بدان اشاره کرده و آنچه که روحانی می‌گوید را بر عهده مخاطبان محترم وامی‌گذاریم...

برخی محافل تحلیلی معتقدند یگانه راه حل مشکلات کشور، "رأی خوب" مردم در انتخابات به نامزدی با "همت جهادی" است. همانکه مقام معظم رهبری نیز در سال 92 و قبل از انتخابات بر آن تأکید کردند.

***

مردم حزب سیاسی ناکارآمد و ضد امنیت را می‌خواهند چه کنند؟

روحانی ثمره "نظام ولایی" است!

زمان ثابت می‌کند که موضع آقای ظریف درست بود!/ طعنه کرباسچی به روحانی

محمدصادق جوادی‌حصار، فعال چپ و عضو ارشد حزب اعتماد ملی در بخشی از یک مصاحبه با شماره دوشنبه گذشته روزنامه اعتماد پیرامون انتخابات 1400، ضمن تأکید بر حزبی شدن فرایند انتخاباتی در ایران گفته است:

"باید با توجه به ساختارهای قانونی، از مردم برای تغییر رویکرد استفاده کنیم؛ یعنی نظام مدیریتی کشور را به سمت مدیریت حزبی و جریانی ببریم، به‌نحوی‌که یک حزب در دوره زمامداری بتواند نقشی را که شورای نگهبان برای خود قائل است، ایفا کند و آن نقش را احزاب برای خود قائل باشند. بدین‌ترتیب اگر یک دولت وزیری را انتخاب کرد، حزب بتواند نماینده یا وزیر را تغییر بدهد. اما نظام ما پارلمانی نیست، ولایی است. نظام ولایی مختصات خود را دارد. نه اینکه بد باشد. حرفم این است که این نظام، نظامی نیست که احزاب بتوانند در آن نقش‌آفرینی کنند. اما این شیوه باعث شده که دست ما در حنا بماند و نتوانیم هیچ کاری کنیم و اگر مردم هم سوال کنند، بگوییم ان‌شاءالله بهتر می‌شود! اما واقعیت آن است که با ان‌شاءلله و ماشاءالله هیچ کاری حل نمی‌شود. در شرایط کنونی و با حضور مقتدرانه رهبر انقلاب باید به ‌سمت بازنگری جدی در قانون اساسی برویم. "[5]

*این از مظلومیت نظام اسلامی و مردمسالار ایران است که یک فعال سیاسی با عنایت به مطالعاتی که ندارد و فهم مضیقی که دارد! مدعی بی‌خاصیتی احزاب در چنین نظامی می‌شود...

باید دانست که حزب سیاسی در تمام حاکمیت‌های جهان با گزینه "کارآمدی و میزان تأثیر مثبت در زندگی مردم" شناخته می‌شود.

چیزی که اصلاح‌طلبان نسبت به آن دچار بیگانگی هستند فلذا احزاب آنها تبدیل به یک کافه سیاسی بی‌خاصیت می‌شود که جز نق زدن علیه حاکمیت و ارائه تفاسیر عجیب و غریب از قانون اساسی و گه‌گاهی هم همراهی با دشمن چیزی از آن خارج نمی‌شود.

سؤال مهم از آقای جوادی‌حصار و همفکران ایشان اینست که چنین احزاب بی‌خاصیت و مضرّی در کدام کشور جهان کارایی دارند و محل تأثیر هستند که در ایران باشند!؟

البته این قاعده شامل احزاب راست ایرانی هم می‌شود. با این تفاوت که راست‌ها مثل چپ‌ها تقصیر را متوجه "ولایت فقیه" و ساختار دینی و ولایی نظام نمی‌کنند و سر در جیب تأمل درونی خود دارند.

دقت شود که حزب سیاسی اگر دچار کارآمدی و تأثیر ملموس در زندگی مردم نباشد؛ اساسا دچار انزوای عمومی هم می‌شود چون مردم مانیفستی را می‌خواهند و تشکلی را می‌پسندند که از قبَل سیاست‌ورزی مشروع به قدرت برسد تا زندگی آنها را بهبود ببخشد.

حال اگر حزبی تبدیل شود به "کلوپ پیرمردها"، ردّ پایش جز در مسائل ضد امنیتی دیده نشود و جز "گرانی" رهاوردی برای کشور نداشته باشد؛ مردم چنین حزب و طیف و تشکلی را می‌خواهند چه کنند!؟ و اساسا تغییر در ظاهر چنین تفکری برای مردم چه توفیری دارد؟

در این باره اشاره به تاریخچه حمایت اصلاح‌طلبان از آقای روحانی نیز محل تأمل است...

بله! پای مفهوم برساخته‌ای به نام "حزب اصلاح‌طلبان" در میان نبود اما فرایندی که چپ‌ها در قبال حمایت از رئیس‌جمهور روحانی طی کردند کاملا حزبی بود.

او را معرفی و در انتخابات از او حمایت کردند، با مردان خود سمت‌های کلیدی کابینه‌اش را شکل دادند و روحانی هم در مسیر مذاکره و کرنش یعنی خواست ذاتی اصلاح‌طلبان حرکت کرد.

اکنون و با افتضاحی که دولتِ اصلاح‌طلبان پس از 8 سال پدید آورده اگر مسئله آقای جوادی‌حصار و امثال ایشان نبود ساختار حزبی به معنای شورای مرکزی و دبیر کل و مانیفست است که هیچ! اما اگر ایشان دارای یک ذهن تشکیلاتی و دچار فهم سیاسی هستند بایستی اقلا به الزامات یک رفتار تشکیلاتی یا همان حزبی تن بدهند و آن پذیرش سخت مسئولیت دولت روحانی است.

دولتی که اصلاح‌طلبان در رفتاری به مثابه یک حزب، آنرا در دامن رأی مردم گذاشتند اما اکنون به جای پذیرش مسئولیت و تن دادن به گزینه "دفاع از مثبتات رقیب برای حل مشکلات کشور"؛ حتی به "ولایت فقیه" نیز اتهام‌زنی می‌کنند.

***

1_ https://www.ilna.news/fa/tiny/news-1068312

2_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1507111

3_ www.irna.ir/news/84308651/

4_ mshrgh.ir/1207431

5_ https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/166999

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی