روز یکشنبه سوم مرداد مسابقه ی تکواندو میان کیمیا علیزاده و ناهید کیانی در المپیک توکیو برگزار شد، مسابقه ای که بسیاری انتظارش را می کشیدند، چرا که در این مسابقه قرار بود دو تکواندوکار ایرانی به مصاف هم بروند، یکی با پرچم ایران و دیگری با پرچم پناهندگان.
این مسابقه که با پیروزی کیمیا علیزاده به پایان رسید، بازتاب زیادی در فضای مجازی ایران داشت.
کیمیا علیزاده که در این مسابقه با کمربندی به رنگ پرچم ایران حاضر شد، در پایان پس از غلبه بر ناهید کیانی، او را در آغوش کشید و سپس به طرف مهرو کمرانی، مربی سابق خود رفت که این بار به عنوان مربی ناهید کیانی در سالن مسابقه حضور داشت. کیمیا علیزاده و مهرو کمرانی نیز لحظاتی یکدیگر را در آغوش کشیدند، اتفاقی که بسیار مورد توجه قرار گرفت.
حالا مهرو کمرانی، مربی تیم ملی تکواندوی زنان ایران در گفتگوی جدیدی از این مسابقه ی حساس و احتمال جهت گیری سیاسی کمیته المپیک و عمدی بودن رو در رو شدن کیمیا علیزاده و ناهید کیانی گفته است.
مهرو کمرانی بعد از حذف ناهید کیانی از رقابت های المپیک گفت: «همه ما امروز روز سختی را پشت سر گذاشتیم. نمی توانم توصیف کنم که امروز بر من چه گذشت. کیمیا از کودکی شاگرد من بود و ناهید کیانی هم با سختی فراوان و بعد از برد قهرمان جهان توانسته بود سهمیه المپیک را بگیرد. این دو با هم دوست بودند و ناهید به واسطه اینکه کیمیا کاپیتان تیم بوده، به او احترام می گذاشت. این وضعیت کار را در این مسابقه سخت کرده بود. ناهید زحمت زیادی کشیده و دلم میسوزد که اینطور فرصت موفقیتش در المپیک از دست رفت.»
کمرانی ادامه داد: «او خیلی خوب تمرین کرده بود و چیزی کم نداشت. همه ما اینجا هستیم تا فارغ از سیاست از ورزش لذت ببریم اما برای من عجیب است که کمیته بین المللی المپیک چرا اینطور برخورد کرد. به نظر می رسد برای مسئولان ورزش دنیا خیلی هم سیاست از ورزش جدا نیست. نمی توانم به طور صد در صد بگویم اما فکر میکنم کمیته بین المللی المپیک می خواست که حتما این دیدار برگزار شود. شعار المپیک این هست که سیاست از ورزش جداست و همه مثل یک خانواده کنار هم هستند. اما امروز دیدیم که این اتفاق نیفتاد.»
مربی تیم ملی تکواندو بانوان همچنین گفت: «درست است که قرعه کشی مسابقات از قبل انجام شده بود اما با توجه به ابتلای تکواندوکار شیلی به کرونا، جدول باید تغییر میکرد نه اینکه ورزشکاری را جایگزین کنند. اولین سال است که جدول المپیک با 17 بازیکن شکل میگیرد و این اجحافی است که در حق ما صورت گرفت. این مسائل را که کنار هم می گذارم این احتمال را بیشتر می دهم که IOC می خواست حتما این بازی انجام شود و کیمیا مقابل یک ورزشکار از ایران قرار گیرد.»
کمرانی درباره ی کیمیا علیزاده گفت: «حتما این مسابقه برای کیمیا هم سخت بود. به خوبی می توانستیم این موضوع را از چهره کیمیا حس کنیم. او بنا به دلایلی تصمیم گرفت از ایران مهاجرت کند و حتما خودش نمی خواسته که یکسری از اتفاق ها بیفتد.»
البته این اولین باری نیست که چنین اتفاقی می افتد و در المپیک ریو نیز مهدی خدابخشی در همین رشته ی تکواندو برابر میلاد بیگی قرار گرفت که با پرچم آذربایجان در این رویداد شرکت کرده بود. خدابخشی در همان مبارزه شکست خورد و از دور رقابت ها کنار رفت.
لازم به ذکر است علاوه بر کیمیا علیزاده، نام سه ورزشکار ایرانی دیگر در فهرست 29 نفره ی تیم پناهندگان المپیک به چشم می خورد.
دینا پوریونس لنگرودی در رشته تکواندو (پناهنده در هلند)، سعید فضل اولی در رشته قایقرانی (پناهنده در آلمان)، هامون درفشیپور در رشته کاراته (پناهنده در کانادا) و جواد محجوب در رشته جودو (پناهنده در کانادا)، سه ایرانی دیگر تیم پناهجویان در مسابقات المپیک توکیو هستند.