ماهان شبکه ایرانیان

کرونا و اختلافات زناشویی

بخش اعظم مشکلات زناشویی در دوره همه گیری کرونا و دورکاری افراد، عدم کنترل خشم و استرس‌ها و ارتباط ناصحیح زوجین با یکدیگر است.

کرونا و اختلافات زناشویی

به گزارش فارس طبق آمار‌های رسیده از سازمان بهزیستی کشور و دیگر نهاد‌های مرتبط، میزان تعارضات زناشویی و ناسازگاری‌های والدین و فرزندان در طول دوران کرونا و قرنطینه خانگی بیش از پیش شده و البته این مسئله‌ای است که در کل دنیا رخ داده و ایران هم از آن مصون نمانده است.

طبق آمار اداره کل مشاوره و امور روانشناختی بهزیستی کشور، تماس‌های زوجین دارای اختلافات زناشویی با تلفن صدای مشاور بیش از 300 درصد در این دوران بوده است. خیلی از این زوجین گله می‌کنند که به دلیل بیشتر کنار هم بودن همسران، قرنطینه و دورکاری کارمندان و کاهش ساعات کاری و همینطور منع تردد شبانه، این اختلافات بیشتر شده و مشاجرات زوجین نیز زمینه مشکلات را افزایش داده است.

بخش اعظم این مشکلات به همان ارتباط بیشتر زوجین با یکدیگر و عدم کنترل خشم و استرس‌ها باز می‌گردد. افرادی که تا به حال ساعات اندکی در کنارهم بودند، اما الان بیشتر زمانشان را با هم می‌گذرانند و این امر به خاطر عدم مدیریت اختلافات و استرس‌ها است.

حال که شرایط باعث شده شاهد موج‌های بیشتری از کرونا در کشور باشیم می‌بایست مدیریت اختلافات زناشویی را بیاموزیم. رسانه ها، شبکه‌های مختلف و صفحات آموزشی و مجازی و همینطور موسسات روانشناسی در این زمینه می‌بایست فعالیت کرده و تولیدات بیشتری داشته باشند.

بیشتر بخوانید:

تفاهم در زندگی مشترک یعنی چه؟

مردی که واقعا عاشق شما است این نشانه ها را دارد!!

قوانین دعواهای زن و شوهری

کرونا و اختلافات زناشویی/ چگونه در قرنطینه هوای یکدیگر را داشته باشیم؟

1-تعیین حریم خصوصی بین زوجین

با هم بودن‌های بیشتر زوجین در منزل، حاشیه‌هایی هم دارد از جمله اینکه ممکن است به گفته خانم ها، آقایون بیشتر در مسائل خانه داری دخالت کنند یا اینکه سلیقه شخصی به خرج دهند و هم اینکه حریم خصوصی زن و مرد در منزل کمتر شود و کنکاش و تجسس در امور شغلی به واسطه دورکاری بیشتر شود.

بهتر است زن و شوهر‌ها در این دوران سعی کنند با هم خوش رفتار باشند، از بدزبانی و طعنه بپرهیزند و به سلایق یکدیگر احترام بگذارند. چه ایرادی دارد اگر گاهی هم آقایان در آشپزی و مسائل خانه داری دخالت کنند و کار‌هایی از این دست انجام دهند که سرشان گرم شود یا خانم‌ها درباره مسائل شغلی همسرشان سوال بپرسند و بخواهند، بیشتر بدانند.

داشتن حریم خصوصی یکی از مسائلی است که هر زوجی باید بدان توجه کنند چرا که در صورت رعایت نکردن آن مشکلات خانوادگی بیشتر می‌شود. بهتر است یک زمان‌هایی هر یک از زوجین در اتاق خود تنها باشند یا به موسیقی مورد علاقه خود گوش دهند و از این طریق استقلالشان را حفظ کنند.

2-هیجانات منفی خود را کنترل کنید

به واسطه شیوع کرونا و در خانه مانی‌های بیشتر و همینطور مشکلات دورکاری هر زوجینی ممکن است دچار خشم و هیجانات منفی بیشتر یا استرس‌های نهان شود، باید با افزایش تاب آوری سعی کنیم، هیجانات منفی را بهتر شناخته و در راستای کاهش مشکلات خانواده کاهش دهیم.

تعطیلی مدارس و تابستان و کاهش رفت و آمد‌ها گاه باعث می‌شود که حضور بچه‌ها هم در منزل کلافه کننده شود و به یکی از چالش‌های زوجین تبدیل شود. بهتر است بی حوصلگی و کم حوصلگی هایمان را کم کنیم و در راستای رخوت زدایی و تحرک بیشتر اعضای خانواده تلاش کنیم از این طریق خود زوجین هم استرس هایشان کمتر شده و رفتار‌های بهتری با همدیگر خواهند داشت.

زمان‌هایی برای بازی و تفریح اعضای خانواده مثل راه اندازی سرگرمی‌های مهیج و پرتحرک در خانه، حیاط یا پشت بام فراهم کنید تا ازین طریق انرژی بچه‌ها تخلیه شود.

بیشتر بخوانید:

آنچه درباره ازدواج مجدد باید بدانید!

با همسر عصبانی چگونه برخورد کنیم؟

بهترین روش برای جلوگیری از خیانت در زندگی مشترک

3-در رعایت ابتلا به کرونا یکدیگر را کمک کنید

در این دوران از خیلی زوجین می‌شنویم یکی از آن‌ها کمتر رعایت کرده و باعث استرس و ناراحتی بقیه اعضا و تنش شان می‌شود، بهتر است آقایان و خانم‌ها با هم همراه باشند و سهل انگاری باعث نشود که دیگران هم دچار فوبیا و ترس از کرونا باشند، یا اگر یکی از اعضا دچار کرونا شد، سایرین با او خوش رفتاری کرده و در قرنطینه همراهش باشند البته نه به این معنا که در کنارش قرار بگیرند بلکه محیط ارامش او را جدا کرده و استرس‌ها را از محیط خانواده بزدایند.

مراجعه به سایت‌های معتبر در فضای مجازی می‌تواند در ایجاد انعطاف پذیری دربرابر بیماری، مدیریت استرس و تاب آوری اعضای خانواده موثر باشد.

4-عادت‌های سالم را در زندگی تقویت کنید

دوران کرونا و قرنطینه فرصت خوبی است که زوجین عادت‌های سالم خود، چون تغذیه سالم، استراحت کافی و ورزش، ترک مصرف دخانیات را تمرین کنند در کنار این‌ها نحوه صحبت صحیح، محترمانه و صمیمانه با همسر خیلی مهم است. اگر درخواستی دارید از روش صحیح و همینطور با لحن مناسب داشته باشید تا مورد توجه همسرتان قرار بگیرد.

گفت وگوی صمیمانه و تسکین بخش زوجین به دور از دغدغه‌های خارج از منزل، بیماری و مشکلات در کنار هم باعث می‌شو که آرامش در خانه طنین انداز شود. بهتر است دغدغه‌ها را پشت درب بگذارید و به خانواده لبخند بزنید، برای تقویت رابطه زناشویی به همدیگر احترام بگذارید، فکر نکنید، چون سالهاست با هم هستید و هم را دوست دارید دیگر نیازی به کلمات محترمانه، صمیمانه، عاشقانه، تهیه کادو و توجه به سالگرد‌ها و تولد‌ها ندارید.

اگر مشکلی در روابطتان ایجاد شده، بهتر است با ملایمت آن را حل کنید تا قوزی بالای قوز کرونا و دیگر بحران‌ها ایجاد نشود. اگر یکی از اعضای خانواده دچار کرونا شده بهتر است دنبال مقصر کردن همدیگر نباشید و بگوید تو فلان کردی که حال دچار شدی و ممکن است ما را هم بیمار کنی! بنابراین همدیگر را سرزنش نکنید، با آرامش سعی کنید از فرد بیمار فاصله گرفته و خودمراقبتی را انجام دهید.

اگر در شرایط قرنطینه و دورکاری در منزل هستید و برخی مسائل در ارتباط با همسر اذیتتان می‌کند، بهتر است خواسته هایتان را روشن بگویید، از پنهان کردن احساساتتان بپرهیزید. برای گوش دادن به صحبت‌های همسر نگویید الان زمان ندارید، بهتر است صبر کنید، حالتان که بهتر شد به حرف‌های هم گوش دهید و با چهره گشاده و باز و تماس چشمی دل به هم بدهید.

بیشتر بخوانید:

چرا رابطه های عاشقانه دوام ندارد؟

دل بستن به زنی با این خصوصیات اخلاقی اشتباه است

5-مراقب الگو‌های نادرست ارتباطی باشید

برخی مسائل مخرب مثل احساسات منفی، گله و شکایت، تهدید، بی حرمتی، بددهنی و برچسب زدن، الگو‌های نادرست ارتباطی هستند. مراقب این الگو‌ها باشید تا در خانه، همسر و خودتان را دچار مشکل نکند. مسائل جزئی زناشویی گاه می‌تواند عامل اختلافات و سوتفاهم‌هایی شود که در نهایت مشکلات را زیاد میکند.

بهتر است برای حل هر مشکل ابتدا زمان مناسبی برای صحبت درباره آن انتخاب کنید، مشکل را دقیق تعریف کنید، راه حل‌های مختلف را برای حل بحران‌ها در نظر بگیرید و بهترین راه حل را انتخاب کنید.

به طور مثال به همسرتان بگویید برای اینکه استرس نداشته باشید و گرفتار کرونا نشوید، چه کار‌هایی باید انجام دهید که رعایت پروتکل‌های بهداشتی مهمترین آن‌ها است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان