ماهان شبکه ایرانیان

بسته حقوقی میزان/

حتی تعهد کتبی زوجه هم نمی‌تواند حق نفقه را ساقط کند

گستردگی مباحث حقوقی و پیچیدگی‌های موضوعات متنوع آن ضرورت آموزش هرچه بیشتر آن را روشن می‎سازد.

نحوه پرداخت نفقهبه گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، گستردگی مباحث حقوقی و پیچیدگی‌های موضوعات متنوع آن ضرورت آموزش هرچه بیشتر آن را روشن می‎سازد.

ضروریاتی مانند آشنا شدن شهروندان با ضوابط حقوقی و قانونی حاکم بر روابط اجتماعی و آگاهی بخشی جامعه نسبت به مسائل حقوقی یکی از مهمترین راهکار‌ها در کاهش مراجعات مردم به دادگستری است. به همین منظور با بازخوانی سئوالات طرح شده از وکیل آنلاین تلاش می‌کنیم در جهت افزایش آگاهی‌های حقوقی مخاطبان نقش موثری را ایفا کنیم.

کارشناسان وکیل‌آنلاین در پاسخ به پرسشی درباره تعهد مکتوب یک زن برای بخشیدن نفقه‌اش، در این باره توضیحی داده‌اند که مطالعه آن را به همه زوج‌ها پیشنهاد می‌کنیم.

«با سلام. در پرونده‌ای، مرد با ارائه یک نوشته که زن هم آنرا قبول دارد، مدعی است زن حق نفقه خود را ساقط کرده است.

آیا زوجه می‌توانسته با دادن این نوشته به مرد، حق نفقه خود را ساقط کند؟ در واقع آیا این عمل زن واجد اثر حقوقی است؟ یا چون پرداخت نفقه تکلیف مرد است وساقط کردن آن از سوی زن خلاف مقتضای عقد است، در نتیجه عمل زن باطل است ؟ »

پاسخ کارشناس: در پاسخ به این سوال باید بیان داشت که نوع عقد ازدواج (دائم یا موقت ) مهم می باشد. به عبارت دیگر مطابق قانون در عقد دائم، نفقه زن به عهده شوهر می باشد؛ بنابراین در عقد موقت زن حق نفقه نخواهد داشت؛ مگر با توافق طرفین.

در ادامه باید بیان داشت که تکلیف مرد به دادن نفقه ناشی از حکم قانون است؛ لذا قابل اسقاط به نظر نمی رسد و هر قرارداد مخالف آن، خواه قبل از نکاح باشد یا بعد از آن، باطل است. 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان