شناسه : ۲۳۷۱۲۴ - چهارشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۴۲
طراحی جواهرات خلاقانه، هنر دست معمار جوان ایرانی!
کار با اهالی فن: معمار و معماری حد و مرز ندارد به قول همان جمله معروف «معماری طراحی از یک قاشق غذاخوری است تا طراحی یک شهر!» جهان امروز به گونهای در حال حرکت است که دیگر یکنواختی و تکرار مکررات انسان را راضی نمیکند
کار با اهالی فن: معمار و معماری حد و مرز ندارد به قول همان جمله معروف «معماری طراحی از یک قاشق غذاخوری است تا طراحی یک شهر!» جهان امروز به گونهای در حال حرکت است که دیگر یکنواختی و تکرار مکررات انسان را راضی نمیکند. انسان این عصر در دنیایی که برای خود ساخته به دنبال رهایی از حد و مرزهاست. او میخواهد از شخصیترین وسایل زندگیاش تا عمومیترین ابزار در محیط اطرافش خاص و متفاوت باشد. همه ما میدانیم تهیه یک صندلی همانند اولین صندلی ساخته شده توسط بشر که یک قسم برای نشستن و چهارپایه و نهایتا یک تکیهگاه داشته باشد، کار بسیار آسانی است اما آیا هدف دیگر فقط نشستن است؟ آن هم در دنیایی که روز به روز همهچیز رنگ جدیدتری به خود میگیرد. طراحان عصر امروز بر این باورند که انسان علاوه بر رفع نیازهای مادی و جسمی باید روحش را نیز ارضا کند و این حاصل نمیشود مگر با شکستن حد و مرزها. به عنوان مثال امروزه در بازار طلا و جواهرات شاهد تغییر و تحول زیادی در طراحی جواهرات هستیم و شاید کمتر کسی را ببینیم که هنوز به یک نگین درخشان و قیمتی برای آویز گردنبندش اکتفا کند و به دیزاین خاص آن بیتوجه باشد. در مطلب این امروز چیدانه از معمار جوان ایرانی "سید محمد غفاری" صحبت خواهیم کرد که همانند بسیاری از معماران و طراحان، معماری را بیحد و مرز میداند و از معروفترین طراحیهایش که بهتازگی موفق به ساختشان نیز شده است، جواهراتی خاص با سبکی خاص و هنری است. با ما همراه باشید تا با ایدههای خلاقانه و منحصر به فرد او بیشتر آشنا شوید.
بیوگرافی سید محمد غفاری
سیدمحمد حسینی غفاری، معمار، طراح طلا و جواهرات و کارشناس ارشد مهندسی معماری، در سال 1363 متولد شد. علاقه بسیار به نقاشی داشت. توانست خیلی زود با هنر نقاشی ارتباط برقرار کرده و از این هنر در معماری استفاده کند. وی تحصیلات دانشگاهی را در زمینه مهندسی معماری تا مقطع کارشناسی ارشد ادامه داد. او مدرس دورههــای عالی تخصصی معمـاری داخلی دانشگاه تهران قطب علمی و فناوری از سال 1391 تاکنون است و کار هنری خود را با یک نمایشگاه هنری در روسیه با عنوان شب هنرهای ایرانی واقع در دانشگاه شولوخف آغاز کرد. محمد غفاری برای تبدیل شدن به یک طراح از گرایشهای هنرهای دیگر از جمله معماری، گرافیک، طراحی صنعتی، فشن مد با موضوع طراحی استفاده کرده و از گرایشهای دیگر در زمینه طراحی معماری و طراحی جواهرات بهره برده. دیدگاه ترکیبی و بینرشتهای در هنر از علاقهمندیهایش در حوزه کاری وی است. او باگرایش به سبک مینیمال و اختصارنمایی که بر پایه قوانین گشتالت استوار است، رویکردی جدید تحت عنوان معماری بدون مرزArchitects without borders پدید آورده است که شاخص ترین آن مجموعه archigold می باشد.
- راهاندازی برنداونس (ounce)
- نمایشگاه گروهی شب هنر ایرانی، مسکو، روسیه، دانشگاه شولوخف،2 آگوست
- نمایشگاه زیورآلات معمارانه در کانون معماران معاصر ایران، تهران گالری اردیبهشت
- نمایشگاه طلا و معماری در هفته طلا و جواهرات دانشگاه تهران
- Moscow, Russia ؛Sholokhov Moscow State University ؛Ufa Branch
- طراحی نشانه برای شرکت آرشیدز برلین آلمان، طراحی نشانه برای شرکت مدآسا اسپانیا
- رتبه برتر مسابقات معمــاری ایران (طراحی سنگفرش باغ دولتآباد یزد) دریافت لوح تقدیر یونسکو Parametric Algorithm in Contemporary Architectural Design Process
- طراحی پوستر ورکشاپ داینامیک فیلد ( واقع در رومانی) پاتریک شوماخر
- عضو انجمن مهندسان معماری داخلی ایران
- جزء 4 گروه برتر در مسابقه ملی طراحی نمای مرکز طرحهای صنعتی ایران
روند طراحی جواهرات
یکی از شاخصترین آثار محمد غفاری مربوط به طراحی جواهرات است. او در این مورد میگوید: ابتدا بررسی کردم معمارها چه نگاهی دارند و با خیلی از آنها قرار گذاشتم و نزدیک به هزار ساعت صرف بررسی و شناخت آثار و طرز تفکرشان شد که یکی از تاثیرگذارترین آنها آشنایی با 2 معمار برجسته، خلاق و باهوش با نام مهندس رضا صیادیان و سارا کلانتری بود. نگاه بسیار جالب و متفاوتشان باعث به وجود آمدن فکری شد که این بار با بررسی آثار معماران معاصر ایران و جهان و انتخاب شاخصترین کارهایشان با بررسی نسبت به ویژگیهای متفاوت در هر پروژه یک مورد را تبدیل به نماد کردم و به سبک خودم طراحی کردم و روی هر طرح به طوری کار کردم که در قالبی جدید نمایش داده شوند. نزدیک به 300 طرح که برای هر کدام 5 تا 10 اتوود تهیه شد و در همین مسیر بود که کالکشنهای متفاوت طلا خلق شد. پنج کالکشن با عنوانهای متفاوت که یکی از آنها به موضوع معماری در طلا میپردازد.
تئاتر شهر - شاخصه طرح «تجلی تئاتر»
تجلی پایان نمایش تئاتر بزرگترین مجموعه نمایش تئاتر ایران است. مجموعه تئاتر شهر در سال 1346 توسط مهندس علی سردارافخمی طراحی شد. این مجموعه از معماری زیبایی برخوردار است و جزء میراث فرهنگی کشور محسوب میشود. مجموعه تئاتر شهر در چهارراه ولیعصر (تقاطع خیابان انقلاب و خیابان ولیعصر) در مجاورت پارک دانشجو قرار گرفته است و محوطه سنگفرشی وسیع و زیبایی دارد. استوانهای با پوششی از آجر که با ستونهای بسیار زیبا و به یاد ماندنی احاطه شده است. تزیینات سنتی ایرانی روی استوانه بهعنوان حجمی افلاطونی و مدرن است.
خانه ی آبشار - شاخصه طرح «کنسول»
کنسول «اقامتگاه کافمن» نیز گفته میشود. خانهای است که معمار معروف آمریکایی، فرانک لوید رایت در سال 1935 در پنسیلوانیای آمریکا طراحی کرده و جزو یکی از برترین آثار معماری قرن بیستم به شمار میرود. این خانه در نزدیکی شهر پیتسبورگ و به سبک «معماری اُرگانیک» ساخته شده است.
آپارتمان دانیال شاخصه طرح «درخت»
«درخت» ایده آپارتمان دانیال برنده جایزه شیکاگو توسط مهندس رضا صیادیان و سارا کلانتری شد که در شمال شرق تهران واقع شده است. قرار بود در مجاورت دانیال خانههای ییلاقی و باغهایی باشد اما با گسترش شهر، باغها و درختان از بین رفتند و جای آنها را ساختمانها گرفتند؛ بنابراین ما تصمیم گرفتیم طبیعت را برگردانیم و مردم را به یاد طبیعت گمشده بیندازیم. نمای کلی خارجی شامل 20 پانل درختمانند است. نمای هر طبقه متشکل از 4 پانل است که دو به دو یکدیگر را تکمیل میکنند و همه روی دو ریل نصب شدهاند که میتوان با دست آنها را به صورت افقی روی ریلها سوار کرد و بدین طریق ساکنان میتوانند مدلهای مختلفی با پانلها ایجاد کرده و از داخل آنها را کنترل کنند. تنوع در اشکال نما و بازتاب نور خورشید در آن، تأثیر خیرهکنندهای بر داخل ساختمان دارد؛ زیرا با هر اینچ حرکت، با رقص نور و سایه جدیدی مواجه میشویم.
خانه اپرای سیدنی - شاخصه طرح «موج دریا»
اپرا هاوس سیدنی (در انگلیسی: Sydney Opera House) به معنای «خانه اپرای سیدنی» یکی از متمایزترین بناهای قرن بیستم از لحاظ هنر معماری به شمار میرود که در شهر ساحلی سیدنی و در ایالت نیو سات ولز کشور استرالیا قرار دارد. خانه اپرای شهر سیدنی در حال حاضر یکی از مهمترین اماکن توریستی در کشور استرالیا به شمار میرود. یورن اوتزان آرشیتکت و معمار دانمارکی اپرا هاوس شهر سیدنی در سال 1957 به طور غیرمنتظرهای برنده طراحی اپرا هاوس شد. نهایتا اپراهاوس در 20 اکتبر 1973 رسماً توسط ملکه الیزابت دوم گشایش یافت.
مسجد شیخ لطف الله اصفهان - شاخصه طرح «گنبد »
یکی از مهمترین جنبههایی که برای معنای نمادین گنبد میتواند مورد بررسی قرار بگیرد، گنبد به مثابه آسمان است. به طور کلی میتوان گفت که در نگرشهای سنتی، همواره آسمان به شکلِ کره که همان فرمِ گنبد است توصیف شده است. به گونهای که مطابق آن بالاتر از زمین، آسمان از افلاک، کرات یا همان سپهرهایی تشکیل شده است که یکی بر فرازِ دیگری قرار گرفتهاند. این توصیف از جهان ارتباط کاملی با سلسله مراتب عقول و همچنین افلاکی دارد که آسمان را تشکیل میدهند و علاوه بر این به شکل کرههای متحدالمرکز همدیگر را در برگرفتهاند. به طور کلی هر یک از این افلاک یک آسمان یا یک سپهر نامیده میشوند که همگی از شکل کروی برخوردارند. به این ترتیب معنای «گنبد آسمان» روشن میشود. متن مقاله (فردیس فیض بخش1، دکتر حسن علی پورمند 2)
مجله منزل :شماره 100 آذر ماه 1395
مطلب مد و معماری از شماره 98 مجله منزل برای شما انتخاب شده است. برای خواندن مطالب جذاب دیگر و دیدن دکوراسیون داخلی خانه های ایرانی های خوش ذوق، می توانید این مجله را از کیوسک های روزنامه فروشی یا فایل فشرده ی آن را از سایت طاقچه تهیه نمایید.
منبع: مجله منزل ؛نویسنده: ثمینا فراهانی؛ تحریریه چیدانه