گیاه چوبک یک نوع علف از گیاهان گرم و خشک می باشد که از خواص آن می توان برای درمان سکسکه های طولانی و سنگ مثانه بسیار کاربرد دارد. چوبک درختچه ای کوچک بوده که پوست آن به رنگ کبود صاف و کمی کرکی با برگ های نوک تیز که گل های آن همه مجموع در یک پایه بلند شاخه قرار دارند. نام های دیگر این گیاه از قبیل چوب صباغان، چوبه، بخور مریم، چوه می باشد.
همه چیز درباره خواص گیاه چوبک
چوبکبا نام زبان آذری چوغان گفته می شود. که ریشه سخت و استخوانی با پوسته ضخیم و شیار هایی طولی به رنگ متمایل به زرد با قسمت داخلی سفید رنگ است که طعم آن تلخ می باشد. طعم تلخ در آب ایجاد کف غلیظ می کند. این ریشه ها اکثرا از گیاه چوبک یا اسپرون از میخک های تیره با گونه دیگری از گیاهان تیغ دار و کوسنی شکل می باشند. درختچه آن کوچک با پوستی کرکی به رنگ کبود و بنفش صاف که دارای برگ هایی نوک تیز و گل هایی که در مجموع روی یک پایک بلند قرار دارند.
این گیاه دارای نام هایی از قبیل آذربو، فلار، عرطنیثا، غاسول، سطرونیون، صابونی، فول العرب، گلیم شوی، چوبک، اسپرون، چوبه، چوبک اشنان می باشد.
خواص گیاه چوبک بسیار زیاد می باشد که اگر با 2 تا 3 گرم را در یک لیوان آب جوش دم نمایید و صاف کنید و هر یک ساعت 1 قاشق از آن را میل نمایید قاعده آور و ادرار آور خواهد بود. همچنین سنگ مثانه را خرد کرده و موجب تسکین سکسکه می شود. اگر یک قطره از آب آن را در بینی بچکانید موجب عطسه شما خواهد شد که برای باز کردن مجاری گرفته شده موقع سرماخوردگی سودمند است.
از گرد آن بر روی زخم های بد بپاشید که التیام دهنده بوده و همینطور برای درد سیاتیک بسیار مفید می باشد. اگر از آن پماد کرده و با سرکه مخلوط شود برای ورم طحال و تسکین درد سیاتیک نتیجه بخش خواهد بود. مرهم سرکه به همراه خاکستر آن برای رفع درد مفاصل و درد سیاتیک و سردرد موثر است.
خاصیت داروی گیاهی چوبه
- چوبک قاعده آور است.
- از فواید گیاه چوبک ادرار آور است.
- چوبه با طبع گرم و خشک می باشد.
- عطسه آور است.
- برای خرد کردن سنگ مثانه گیاه چوبک مفید است.
- برای درمان درد نقرس و اسید اوریک از جوشانده چوبه استفاده نمایید.
- بانوان باردار به هیچ وجه از این گیاه استفاده نکنند و حتی آن را نبویند.
- مالش آذربو در محلی که نیش حشرات مثل زنبور بوده موجب تسکین درد و همچون پادزهر عمل می کند.
- ریشه گیاه غاسول برای تقویت نیروی جنسی بسیار مفید است.
- برای درمان درد مفاصل ریشه گیاه را بسوزانید و خاکسترش را با سرکه ترکیب کنید و در محل درد بگذارید.
- گرد گیاه چوبه برای درمان زخم ها سودمند است.
- این گیاه چون ماده ساپونین دارد باید کم مصرف شود که به دلیل سمی بودن تا دو گرم در دویست سی سی آب باشد.
- اگر زرد زخم دارید برای شستشوی آن از دم کرده چوبه استفاده کنید مقدار دو گرم در صد سی سی آب که نیم ساعت دم بماند و زخم را شستشو دهد.
- دیگر خواص گیاه چوبک برای افرادی که قصد لاغری دارند 1 گرم ازآن را در صد سی سی آب جوش به مدت بیست دقیقه دم کرده و 30 دقیقه قبل از غذا میل شود.
- برای درمان سوزاک یک گرم چوبک در صد سی سی آب جوشانده و میل شود.
- جهت بهبودی یرقان پنج گرم چوبک را در یک لیتر آب دمکرده روزی سه فنجان به مدت هفت روز بنوشند.
- اگر طاسی سر دارید از فواید گیاه چوبک برای درمان آن به طوری که در آب جوش حل کرده و سر را بشویید.
- جهت بهبودی سرفه 1 گرم از گیاه را با صد سی سی آب جوش تا بیست دقیقه دم کرده و قبل غذا بخورید.
- برای رهایی از آشفتگی های کبدی 2 گرم از چوبک را در صد سی سی آب جوش تا 15 دقیقه دم و صاف کنید. سپس با عسل شیرین کرده و قبل غذا میل شود.
- اگر از درد سیاتیک رنگ می برید گیاه چوبه را با سرکه مخلوط کنید و به صورت مرهم در محل درد بگذارید.
- برای درمان آنژین سه گرم چوبک را در دویست سی سی آب جوش تا مدت بیست دقیقه دم کرده و صاف نمایید و تا سه بار غرغره کنید که ورم لوزه و گلودرد را بهبود می بخشد.
- در جهت تسکین خارش بدن پنج گرم از گیاه چوبک را در دویست سی سی آب بجوشانید و در محل بر روی پوست بدن بمالید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مجله آرگا می توانید با کلیک کردن بر روی لینک ها درباره خواص گل انگشتانه و خواص نارون بیشتر از خواص گیاهان دارویی بدانید.