پریسا ترابی، معاون دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به میزان مصرف بالای نمک در ایران اظهار داشت: میزان مصرف نمک در ایران اگرچه کاهش داشته، اما اکنون حدود دو برابر استانداردهای جهانی نمک مصرف میکنیم؛ چرا که بر اساس استانداردهای جهانی، میزان مصرف مجاز نمک 5 گرم است اما 90 درصد افراد جامعه 10 گرم نمک استفاده میکنند.
وی با اشاره به مواد غذایی حاوی نمک بسیار، خاطرنشان کرد: خیارشور و انواع ترشیها موجب افزایش فشار خون شده؛ ضمن اینکه فستفود، چیپس، پفک و غذاهای کنسروی از جمله مواد غذایی حاوی نمک زیاد است.
معاون دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به وجود نمک پنهان در برخی مواد غذایی ابراز داشت: ماده غذایی مانند دوغ نیز حاوی نمک است و بهتر است آن را در منزل تهیه کرده و از نمک کمتر استفاده کنیم؛ ضمن اینکه هنگام مصرف کنسرو سبزیجات و زیتون باید آب موجود در آن را خالی کرده و عوض کنیم.
بیشتربخوانید:
ترابی با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت در مسیر کاهش مصرف نمک در مواد غذایی تصریح، کرد: استانداردسازی بسیاری از مواد غذایی مورد تجدیدنظر قرار گرفته و توانستهایم میزان مصرف نمک آنها را کاهش دهیم.
وی با تأکید بر جمعآوری نمکدانها از سفرههای ایرانی افزود: محدودیت و قطع نمک حتی در افراد دارای فشار خون مادران باردار نداریم اما متأسفانه میزان مصرف نمک بالا رفته و ما غذاهای مختلفی مصرف میکنیم که در آن درصد نمک بالاست.
ترابی با اشاره به اثرات سوء نمک بر سلامت افراد بیان داشت: اثرات مصرف نمک میتواند به صورت تجمعی در بدن به وجود آید و با اینکه در سالهای اولیه ممکن است اثرات خود را نشان دهد، اما با افزایش سن، اثرات تجمیع مواد شور باعث بروز فشار خون در سنین بالا میشود.
معاون دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه حدود 70 درصد افراد 70 ساله در ایران دارای پرفشاری خون هستند، گفت: سکتههای قلبی و مغزی، نارساییهای کلیه و پوکی استخوان از جمله بیمارییهایی که در اثر مصرف نمک عارض میشود.
بیشتر بخوانید: