ماهان شبکه ایرانیان

مراسم گشایش بیست‌و‌ششمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برگزار شد

دعوت‌نامه نفتی برای خارجی‌ها

دنیای‌اقتصاد : مراسم گشایش بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با سخنرانی وزیر نفت، رئیس مجلس و دبیرکل جی‌ئی‌سی‌اف برگزار شد

روز گذشته بیست‌‌‌وششمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با شعار «نفت دانش‌‌‌بنیان، تولید ایرانی و صادرات جهانی» در محل دائمی نمایشگاه‌‌‌های بین‌المللی تهران آغاز به‌‌‌کار کرد. این دوره از نمایشگاه شاهد حضور 44 شرکت خارجی از 11 کشور جهان است و تا روز 26 اردیبهشت ادامه خواهد داشت. در آیین گشایش این نمایشگاه، وزیر نفت ضمن ارائه برخی آمار و جزئیات درباره پروژه‌‌‌های صنعت نفت و برنامه توسعه‌‌‌ای آن، به ضرورت سرمایه‌گذاری بیشتر در این صنعت اشاره کرد.

اوجی در سخنان خود با اشاره به بحران انرژی و ضرورت سرمایه‌گذاری در صنعت نفت، از سرمایه‌گذاران خارجی دعوت کرد در صنعت نفت ایران حضور یابند. او در اظهارات خود به بحث دیپلماسی انرژی پرداخت و مدعی شد که از ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم، بیش از 50 قرارداد و تفاهم‌‌‌نامه با ارزشی بیش از 17 میلیارد دلار با شرکت‌های داخلی و خارجی به امضا رسیده است. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و محمد حامل، دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز نیز از جمله دیگر سخنرانان آیین گشایش نمایشگاه بودند که هر دوی آنها در اظهارات خود به ضرورت سرمایه‌گذاری هر چه بیشتر در صنعت گاز اشاره کردند.

 ضرورت سرمایه‌گذاری برای توسعه صنعت نفت

جواد اوجی، وزیر نفت در آیین افتتاح گشایش بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با اشاره به شعار «صنعت نفت دانش‌‌‌بنیان، تولید ایرانی، صادرات جهانی» این دوره از نمایشگاه، آن را الهام‌بخش دانست و اظهار کرد که دانش‌‌‌بنیان کردن صنعت نفت و توجه به ساخت داخل، اولویت اصلی وزارت نفت در شرایط کنونی به شمار می‌رود. اوجی همچنین تاکید کرد که رویکرد وزارت نفت برای دانش‌‌‌بنیان کردن صنعت نفت شعاری نیست و به برخی از اقدامات این وزارتخانه در این زمینه پرداخت. وزیر نفت در ادامه ضرورت توجه به سرمایه‌گذاری و توسعه صنعت نفت را برجسته کرد و گفت: «تا سرمایه‌گذاری صورت نپذیرد، بخش‌‌‌های تولیدی، شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان و سازندگان نیز از پویایی برخوردار نخواهند شد و فضای کسب‌و‌کار در صنعت نفت بهبود نخواهد یافت.»

او همچنین به مخاطرات عدم‌تحقق منابع موردنیاز برای توسعه صنعت نفت در سال‌های گذشته و تهدید آن برای امنیت انرژی کشور اشاره کرد و گفت که موضوع سرمایه‌گذاری و ایجاد زمینه برای توسعه صنعت نفت در اولویت اصلی قرار دارد. اوجی افزود: «تردید نداشته باشید که اگر در صنعت نفت به‌‌‌موقع سرمایه‌گذاری انجام نشود به‌‌‌طور حتم با کسری تراز تولید و مصرف انرژی در کشور روبه‌‌‌رو خواهیم شد.» وزیر نفت همچنین به عملکرد وزارت نفت تحت مدیریت خود اشاره کرد و اظهار کرد که با بهره‌‌‌گیری از توان هلدینگ‌‌‌های بزرگ نفتی و پتروشیمی، ظرفیت مالی بانک‌ها و مذاکره با شرکت‌های معتبر بین‌المللی، بیش از 50 قرارداد و تفاهم‌‌‌نامه به ارزش بیش از 16 میلیارد و 700 میلیون دلار امضا کند. طبق اظهارات اوجی، اولویت این پروژه‌‌‌ها شامل توسعه میدان‌‌‌های مشترک نفت و گاز، جمع‌‌‌آوری گازهای مشعل، توسعه زنجیره پالایشگاهی و نیز بهره‌‌‌گیری از توان شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان و سازندگان داخلی بوده است. وزیر نفت همچنین ضمن تاکید بر اینکه براساس سیاست‌‌‌های اصولی و کلان دولت، اولویت این وزارتخانه تکمیل پروژه‌‌‌های نیمه‌تمام خواهد بود، گفت: «همسو با این موضوع، تلاش‌مان این است 48 طرح کلان و اولویت‌‌‌دارِ نیمه‌‌‌تمام در صنعت نفت را تا پایان امسال با سرمایه‌گذاری 13 میلیارد دلار تکمیل کنیم و به بهره‌‌‌برداری برسانیم و در همین سال عملیات اجرایی 25 طرح عظیم با سرمایه‌گذاری 30 میلیارد دلار را آغاز کنیم.»

 مقابله با تحریم‌‌‌ها و دعوت از سرمایه‌گذاران خارجی

وزیر نفت همچنین به موضوع تحریم اشاره کرد و با بیان اینکه مقابله با تحریم‌‌‌ها و دیپلماسی قوی انرژی از اولویت‌‌‌های وزارت نفت است، گفت: «در شرایط کنونی، صنعت نفت ایران در خط مقدم نبرد اقتصادی و مقابله با دشمنان قرار دارد.» اوجی همچنین با اشاره به شکست سیاست تحریم‌‌‌ها تاکید کرد که تحریم‌‌‌ها نتوانسته‌‌‌اند مانع توسعه صنعت نفت و توقف صادرات ایران شود و افزود: «ما ابتکار عمل را به ‌‌‌دست گرفته‌‌‌ایم و توانسته‌ایم بازارهای خود را متنوع کنیم و صادرات نفت را افزایش دهیم و کانال‌‌‌های مالی خود را تسهیل کرده‌‌‌ایم که سبب جهش خیره‌‌‌کننده‌‌‌ای در وصول درآمدهای ما شده است.»

وزیر نفت همچنین افزود که به اذعان دستگاه‌‌‌هایی مانند سازمان برنامه و بودجه، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی، وزارت نفت موفق به ایفای کامل تعهدات و تکالیف خود در زمینه صادرات نفت و میعانات گازی در سال 1400 شده است.  اوجی در ادامه حضور 44 شرکت خارجی در نمایشگاه را جلوه‌‌‌ای از اهمیت و اولویت دیپلماسی انرژی و تعاملات خارجی برای صنعت نفت دانست و گفت ایران با فعال کردن دیپلماسی انرژی، برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی به‌خصوص از کشورهای دوست اقدام کرده و قراردادها و تفاهم‌‌‌نامه‌‌‌های مهمی هم در این باره به امضا رسیده است. وزیر نفت در ادامه ضمن تاکید بر نیاز شدید صنعت نفت به سرمایه‌گذاری، افزود: «با توجه به نیاز صنعت نفت به سرمایه‌گذاری، ما از تمامی سرمایه‌گذاران کشورهای همسو در بخش‌‌‌های مختلف صنعت نفت ایران استقبال می‌‌‌کنیم.»  او در ادامه افزود که با توجه به بحران انرژی کنونی که گریبان‌‌‌گیر جهان شده و افزایش چشمگیر تقاضای جهانی برای انرژی، سرمایه‌گذاران خیلی خوب می‌‌‌دانند که سرمایه‌گذاری در این بخش چقدر سودآور خواهد بود. وزیر نفت به دیپلماسی فعال انرژی ایران اشاره کرد و گفت که در ماه‌‌‌های گذشته فروش نفت افزایش یافته و وصول درآمدهای آن نیز با وجود سخت‌‌‌گیری بیشتر تحریم‌‌‌کنندگان انجام شده است. اوجی همچنین اظهار کرد که بازگشت ایران به مسیر تبادلات انرژی منطقه از طریق احیای سوآپ گاز، یافتن بازارهای جدید برای نفت و فرآورده‌‌‌های نفتی و محصولات پتروشیمی و صدور خدمات فنی مهندسی انجام شده است.  اوجی با تاکید بر اینکه همکاری موثر با کشورهایی که پیش از این ظرفیت‌‌‌های آن‌ها مورد توجه قرار نداشت ــ از جمله کشورهای آمریکای لاتین ــ فرصت‌‌‌های فوق‌‌‌العاده‌‌‌ای را در اختیار صنعت نفت و اقتصاد ملی ما قرار داده است، افزود: «برای نخستین‌بار آرزوی چندده‌‌‌ساله کارشناسان صنعت نفت برای در اختیار گرفتن سهام پالایشگاه‌‌‌های فراسرزمینی از طریق دیپلماسی فعال انرژی محقق شده و بازارهای جدید و جذابی برای نفت و میعانات و فرآورده‌‌‌های نفتی ایران حاصل شده است.»

  قالیباف خواهان سرمایه‌گذاری در گاز است

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، دیگر سخنران آیین گشایش نمایشگاه بود و در سخنان خود اظهار کرد که منابع زیرزمینی متعلق به دولت‌‌‌ها نیست و به نسل‌‌‌های امروز و آینده تعلق دارد و از همین رو، باید دانست که خام‌فروشی و مصرف کردن درآمدها در هزینه جاری، مناسب نیست. قالیباف همچنین اظهار کرد که تقاضای جهانی برای نفت رو به افول است و تقاضا برای استفاده از گاز افزایش یافته و به همین دلیل باید برای توسعه صنعت گاز تلاش کرد. نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه فروش نفت ایران شامل تحریم شد، بر این نکته تاکید کرد که گاز چنین محدودیتی نداشته و گاز ایران در زمان تحریم به ترکیه و عراق رفته است. او ضمن نقد مساله خام‌فروشی، بر حکمرانی نامناسب در بخش انرژی نیز تاکید کرد و گفت که جهت‌‌‌گیری‌‌‌ها را باید اصلاح کرد و گاز را مبنای صادرات قرار داد. قالیباف همچنین با اشاره به مصرف روزانه بیش از 5میلیون بشکه انرژی فسیلی در کشور، بر ضرورت بهینه‌‌‌سازی مصرف انرژی و بهبود تراز تولید و مصرف تاکید کرد و با اشاره به ناعدالتی در مصرف گفت برخی در کشور 20 برابر بقیه انرژی مصرف می‌کنند.

  حامل: نقش ایران در دنیای انرژی ‌برجسته است

محمد حامل، دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌‌‌ئی‌‌‌سی‌‌‌اف) نیز دیگر سخنران این آیین بود و با ابراز خرسندی از حضور در این نمایشگاه، به نقش برجسته ایران در دنیای انرژی به عنوان عضو موسس اوپک و جی‌‌‌ئی‌‌‌سی‌‌‌اف و کشوری که دارای بزرگ‌ترین ذخایر گاز طبیعی اثبات‌شده در جهان است، اشاره کرد و گفت درحال‌حاضر ایرانیان در همه سطوح دبیرخانه جی‌‌‌ئی‌‌‌سی‌‌‌اف حضور دارند. او همچنین به رشد 26درصدی گاز طبیعی در دهه گذشته اشاره کرد و گفت گاز تا سال 2050 با سهم 27درصدی به سوخت شماره‌یک در ترکیب انرژی اولیه جهانی تبدیل می‌شود. محمد حامل همچنین به ضرورت سرمایه‌گذاری بیشتر در صنعت گاز اشاره کرد و گفت برآوردها نشان می‌دهد تا سال 2050 به حدود 8 تریلیون دلار سرمایه‌گذاری برای این بخش نیاز است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان