فیلم همه چیز همه جا یکباره (Everything Everywhere All at Once) جدیدترین اثر ساخته شده توسط دنیل کوان (Daniel Kwan) و دنیل شینرت (Daniel Scheinert) است که از جمله محبوبترین فیلمهای سال 2022 میلادی محسوب میشود. این دو کارگردان که به نام هنری «دنیلز» شناخته میشوند، یک سبک فیلمسازی خلق کردهاند که مختص خودشان است و در آن از فیلمهای رزمی، کمیک بوکی و علمی-تخیلی الهام میگیرند. در ادامه همراه با ما باشید تا فیلمهایی که طرفداران فیلم «همه چیز همه جا یکباره» باید ببینند را به شما معرفی کنیم.
فیلم مرد ارتشی سوئیسی
Swiss Army Man Is the Daniels’ Debut and Required Viewing
فیلم مرد ارتشی سوئیسی (Swiss Army Man) اولین فیلم سینمایی به کارگردانی دنیلز است و طرفداران فیلم «همه چیز همه جا یکباره» باید حتما این فیلم را تماشا کنند. فیلم «مرد ارتشی سوئیسی» در سال 2016 میلادی روی پرده سینماها اکران شد و با بازی پل دینو (Paul Dano) در نقش هنک تامپسون است که در یک جزیره دورافتاده سرگردان است و با جسد شخصی به نام مانی با بازی دنیل ردکلیف (Daniel Radcliffe) روبهرو میشود.
هنک با استفاده از تواناییهای عجیب و غیرمنتظره مانی، موفق میشود تا با مشکلات مختلف غلبه کند و خودش را به جامعه بازگرداند. فیلم «مرد ارتشی سوئیسی» همانند فیلم «همه چیز همه جا یکباره» داستانی از خودشناسی را روایت میکند و بیشتر به این موضوع تاکید دارد که قبل از هر چیزی، باید هر فردی خودش را بشناسد و درک کند.
فیلم فوتبال شائولین
Stephen Chow’s Shaolin Soccer Film Blends Martial Arts and Family Dramedy
استیون چاو (Stephen Chow) در کنار جکی چان (Jackie Chan)، فیلمسازی است که با کنار هم قرار دادن کمدی و هنرهای رزمی،آثار جالب توجهی را خلق کرده است. از جمله آثار او نیز میتوان به فیلم فوتبال شائولین (Shaolin Soccer) اشاره کرد که داستان آن شباهتهایی با فیلم «همه چیز همه جا یکباره» دارد. در فیلم «فوتبال شائولین» هفت برادر با سبک کونگ فوی خاص خود، با یکدیگر همکاری میکنند تا بتوانند در یک مسابقه فوتبال، تیمی شرور را شکست بدهند. همانند دنیلز، کارگردان استیون چاو نیز واقعیت را اندکی خم میکند تا تاثیر کمدی بیشتری بر داستان بگذارد. فیلم «فوتبال شائولین» با وجود جلوههای برجسته و سرعت پرانرژی خودش، تمرکز خود از داستانی خانوادگی را از دست نمیدهد.
فیلم پسرانگی
Richard Linklater Literally Plays With Time and Space in Boyhood
فیلم «همه چیز همه جا یکباره» از مفهوم گسترده و برجسته مولتیورس استفاده میکند تا رابطه بین اعضای یک خانواده را به تصویر بکشد. این فیلم ترکیبی از اکشن، علمی-تخیلی، درام و … است و نتیجه نهایی آن نیز قدرتمند و سرگرمکننده بوده است. همانند کارگردانان این فیلم، ریچارد لینکلیتر (Richard Linklater) نیز فیلمسازی است که همین روش را در پیش میگیرد.
لینکلیتر با فیلم زندگی بیداری (Waking Life) و سهگانه فراتر (Beyond)، خود را به عنوان فیلمسازی نشان داده است که در فیلمهایش مرز بین واقعیت و تخیل کم رنگ است و او از عناصر دنیای واقعی برای به تصویر کشیدن داستانی تخیلی استفاده میکند. نمونه بارز این موضوع نیز فیلم پسرانگی (Boyhood) است. این فیلم در مدت زمان 9 سال فیلمبرداری شده و همانند زندگی واقعی، سن کاراکترها در فیلم نیز افزایش پیدا کرده است. همانند فیلم «همه چیز همه جا یکباره»، این فیلم نیز سفری درون زمان و فضا را در پیش میگیرد تا به بررسی زندگی خانوادگی بپردازد.
فیلم اطلس ابر
Cloud Atlas Was the Wachowskis’ Biggest Box Office Flop but Worth the Watch
داستان فیلم «همه چیز همه جا یکباره» ممکن است شبیه داستان فیلم ماتریکس (The Matrix) به نظر برسد که در آن، زندگی عادی و روتین یک فرد توسط فردی از جهانی دیگر به هم میریزد و حالا این فرد ماهیت واقعی جهان را به او توضیح میدهد و از او میخواهد تا با استفاده از قدرتش، جلوی نابودی جهان توسط یک شرور را بگیرد. با این حال، علاوه بر فیلم «ماتریکس»، فیلم دیگری از خواهران واچوفسکی یعنی فیلم اطلس ابر (Cloud Atlas) نیز شبیه به فیلم «همه چیز همه جا یکباره» است. فیلم «اطلس ابر» با بازی تام هنکس (Tom Hanks)، هلی بری (Halle Berry) و جیم برادوبنت (Jim Broadbent) در نقشهای اصلی است و هر کدام از آنها نقش چندین کاراکتر مختلف را بازی میکنند که در چندین خط زمانی متفاوت زندگی میکنند. این فیلم نتوانست در گیشه عملکرد خوبی داشته باشد اما ارزش دیدن را دارد. برخلاف انرژی زیاد و کمدی عجیب فیلم «همه چیز همه جا یکباره»، فیلم «اطلس ابر» داستانی غمگینتر را روایت میکند.
انیمه پاپریکا
Paprika Turned Satoshi Kon Into an Animated Daniels
ساتوشی کان (Satoshi Kon) تا زمان مرگ خود در سال 2010 میلادی فیلمسازی برجسته نبود و در کارنامه هنری خودش تعداد محدودی انیمه سینمایی تولید کرده است که از جمله زیباترین و هیجانانگیزترین مجموعههای تخیلی به شمار میروند. شگفتی او با واقعیت و رویاها را میتوان در تمام آثارش مشاهده کرد. انیمه پاپریکا (Paprika) آخرین فیلم سینمایی او بود که در سال 2006 میلادی اکران شد و داستان کاراگاهی را روایت میکند که در حال تحقیق در مورد سرقت و قتلهای پیرامون وسیلهای است که به مردم اجازه دسترسی به رویاهایشان را میدهد و در نهایت نیز باعث میشود تا جهان رویا بر واقعیت غلبه کند.