چای نوشیدنی رایج با خواص درمانی فراوان است، اما زیاده روی در نوشیدن آن ممکن است عوارض و خطراتی را به دنبال داشته باشد.
این نشانهها برای افرادی است که بیش از حد چای مینوشند:
1- برخی افراد برای مقابله با احساس استرس، اضطراب یا بی قراری چای مینوشند، اما اگر در این عادت زیاده روی کنید نتیجه عکس خواهد بود. چای به طور طبیعی حاوی کافئین است به همین ترتیب، درست مثل مصرف بیش از حد قهوه، نوشیدن بیش از حد چای میتواند احساس اضطراب، بی قراری یا استرس را افزایش میدهد.
اما باید توجه داشت که برخی از چایها و دمنوشهای گیاهی برای خواب راحت و آرام استفاده میشوند، اما بعضی دیگر - مانند چایهای سیاه - معمولاً بیش از سایرین کافئین دارند.
2-اگر هر بار که برای رفع تشنگی خود چای مینوشید، دچار دل درد میشوید، ممکن است فنجان بعدی ریفلاکس اسید قبلی را تشدید کند. حتی اگر ریفلاکس اسید نداشته باشید، کافئین موجود در چای میتواند با شل شدن دریچه اسفنکتر یا همان مسدود کننده مری از معده، علائم سوزش سر دل را ایجاد کند.
با شل شدن دریچه اسفنکتر، اسیدهای معده میتوانند به سمت مری برگشته و احساسات اسیدی و گرم همراه با دل درد ایجاد کنند. اگر ارتباط مستقیمی بین مصرف چای و سوزش معده مشاهده کردید، حتما میزان مصرف خود را کاهش دهید.
3-چای زیاد نیز میتواند باعث درد معده و حالت تهوع شود و این حالت به این دلیل است که در برگ چای تانن وجود دراد که طعم مرتبط با چای را فراهم میکند. تانن ترکیبات تلخ و قابض است و مقدار زیادی از آن میتواند به بافت دستگاه گوارش شما آسیب وارد کند.
4-مصرف بیش از حد کافئین - خواه از چای باشد یا از قهوه - قطعاً میتواند احساس سرگیجه در افراد ایجاد نماید. به طور معمول، افراد در صورتی که بیش از شش فنجان کافئین در روز مصرف داشته باشند این علائم را خواهند داشت.
5- در حالی که برخی از چایها میتوانند به کاهش درد همراه با سردرد یا میگرن کمک کنند، اما مصرف بیش از حد چای سیاه و قرمز نیز میتواند باعث سردرد شود. اگر مرتباً سردرد دارید، سعی کنید مصرف کافئین خود را به کمتر از 100 میلی گرم در روز کاهش دهید، زیرا نوشیدن چای مکرر میتواند باعث سردردهای مکرر شود.
6-جذب کافئین - از طریق چای یا قهوه - در کوتاه مدت بد نیست، اما زیاده روی منظم باعث وابستگی به کافئین میشود. همانطور که در بالا ذکر شد، کسی که مصرف کافئین را تجربه میکند ممکن است با سردرد، خستگی و تحریک پذیری عمومی روبرو شود.
7-تانن موجود در چای علاوه بر اتصال به کربوهیدرات و پروتئینهای موجود در بدن، به آهن نیز متصل میشود و این اتفاقا چیز خوبی نیست، خصوصاً اگر قبلاً دچار فقر آهن شده اید. وقتی تاننها به آهن در بدن شما متصل میشوند، مانع از ورود آن به دستگاه هضم بدن میشوند در نتیجه این اتفاق میتواند منجر به کمبود آهن شود، یا کمبود آهن موجود در بدن شما را تشدید کند.
منبع: اسپوتنیک