برخی از کشورها را می توان بهشت توریست ها نامید و برخی دیگر را بهتر است بهشت تروریست ها خطاب کنیم. مجمع جهانی اقتصاد اخیراً گزارش خود در مورد رقابت پذیری در صنعت توریسم و مسافرت را بر اساس فاکتورهایی مشخص در 136 کشور در سراسر دنیا منتشر کرده است.
در بخشی از این گزارش، مجمع جهانی اقتصاد مقدار امنیت در هر یک از این کشورها را نیز تعیین کرده است که در این مورد بر روی مقدار دیدار توریست ها و همچنین ریسک جانی برای سرمایه گذاری و تجارت در این کشورها تاکید داشته که بخش زیادی از آن مربوط به خشونت و تروریسم می شود. لازم به ذکر است که در این رتبه بندی جرایم کوچک لحاظ نشده اند.
در ادامه ی این مطلب قصد داریم 20 کشور اول این فهرست که بدترین میزان امنیت را در بین تمام کشورهای مورد بررسی قرار گرفته داشته اند به شما معرفی کنیم تا بدانید که به چه کشورهایی باید با احتیاط و مراقبت بیشتری سفر داشته باشید.
20- جمهوری دموکراتیک کنگو
شبه نظامیان کنگویی، همانند دیگر گروه های مسلح و سارقان سازمان یافته این کشور، در بسیاری از نقاط کشور فعال بوده و به شدت خشن هستند. از آن جا که در سراسر این کشور نیروهای نظامی مستقر بوده و کشور شرایطی کاملاً نظامی دارد در همه جا می توان سربازان و وسایل نقلیه نظامی را دید و درگیری مسلحانه جزیی از زندگی روزمره مردم ساکن این کشور است.
19- تایلند
استان های «یالا»، «پاتانی»، «ناراتیوات» و «سونگخلا» همگی از استان های شمالی این کشور بوده که برای توریست ها بسیار خطرناک هستندن. در 13 سال اخیر بیش از 6٫500 قتل در این منطقه تنها به دلیل خشونت های خیابانی رخ داده است. علاوه بر این، در مناطق ذکر شده در بیشتر ماه های سال حکومت نظامی برقرار خواهد بود.
18- جامائیکا
در برخی از نقاط این کشور خشونت و تیراندازی همچنان وجود دارد که از این نقاط می توان به «کینگستون» و «خلیج مونتِگو» اشاره کرد. حتی توریست هایی که در هتل ها اقامت دارند نیز ممکن است تحت تاثیر این خشونت ها قرار بگیرند.
17- آفریقای جنوبی
میزان خشونت بسیار بالا در این کشور باعث شده است که ساکنان محلی برای در امان ماندن از حمله ی افراد شرور افراد مسلحی را برای محافظت از خود استخدام کنند. قتل و تجاوز در این کشور و بخصوص در نقاط دور افتاده به موضوعی عادی تبدیل شده است.
16- گواتمالا
مناطق مرزی گواتمالا با کشور مکزیک از خطرناک ترین نقاط این کشور هستند زیرا در این مناطق قاچاق مواد مخدر و انسان رواج دارد. همچنین این کشور در سال گذشته رتبه پنجم در میزان خشونت و قتل را در بین کشورهای آمریکای لاتین و حوزه ی دریای کارائیب به خود اختصاص داده است. از دیگر جرائم رایج در این کشور می توان به سرقت خودرو، سرقت مسلحانه و دزدی اشاره کرد.
15- چاد
داعش، القاعده و بوکوحرام همه در این کشور فعالیت دارند. در گذشته حمله های این گروه های جهادی و تندرو علاوه بر غیرنظامیان و نیروهای امنیتی، خارجیان و توریست ها را نیز تحت تاثیر قرار می داد. علاوه بر این گذشتن از مرز به صورت غیرقانونی نیز بسیار خطرناک خواهد بود زیرا مرزهای این کشور به ویژه مرز بین چاد و کشورهای لیبی و سودان به طور گسترده ای مین گذاری شده است.
14- بنگلادش
علاوه بر حملات مسلحانه ی تروریستی،کشور بنگلادش از آب و هوای بسیار نامساعد نیز رنج می برد که هر ساله این کشور را در معرض فجایع طبیعی بسیاری قرار می دهد. در این کشور آسیایی وقوع طوفان، سیل و گاهی نیز زلزله امری بسیار طبیعی به شمار می آید.
13- مالی
خطر حملات تروریستی در «باماکو»، پایتخت مالی و بسیاری از مناطق شمالی و مرکزی این کشور بالا است. هتل ها و رستوران ها معمولاً مورد حمله قرار می گیرند که در یکی از این موارد در نوامبر سال 2015 تعدادی از ساکنان هتل رادیسون در پایتخت به گروگان گرفته شده و برخی از آنان کشته شدند.
12- لبنان
از آن جا که گروه های تندرو متعددی در کشور لبنان فعال هستند اغلب حملات تروریستی مانند بمبگذاری به وقوع می پیوندد. همچنین اعتصاب و درگیری های خیابانی بین گروه های مخالف باعث می شود که افراد بیگناه قربانی شوند.
11- فیلیپین
تیراندازی، آدم ربایی و دیگر حملات تروریستی در مناطق شمالی این کشور شایع است و در بسیاری از موارد خارجیان و توریست ها قربانی حمله و آدم ربایی مهاجمان می شوند.
10-اوکراین
نبرد بین نیروهای نظامی اوکراین و جدایی طلبان مورد حمایت روسیه در مناطق شرقی و جنوب شرقی این کشور به ویژه استان های «دونتسک»، «لوهانسک» و «کریمه» به امری روزمره تبدیل شده است و معمولاً غیرنظامیان قربانی این درگیری ها می شوند.
9- هندوراس
هندوراس یکی از بالاترین میزان های جرم و جنایت و به خصوص قتل را در جهان به خود اختصاص داده است. این کشور به شدت درگیر بحران قاچاق مواد مخدر بوده و میزان کافی نیروهای نظامی و پلیس برای مقابله با این جرائم وجود ندارد. بیش از 70 درصد قتل های خارجیان در این کشور در 7 سال گذشته در مناطق «تگوسیگالپا»، «سن پدرو سولا» و «لا سیبا» انجام گرفته است.
8- کنیا
اگر چه بسیاری از حملات تروریستی خارج از نایروبی،پایتخت کنیا اتفاق می افتند اما خطر حملات تروریستی در این شهر همچنان بالا است. پرتاب نارنجک، تیراندازی و حمله با اسلحه ی سرد از موارد شایع خشونت در این کشور به شمار می آیند.
7- مصر
داعش و دیگر گروه های جهادی تندرو تهدید جدی و بزرگی برای مردم حاضر در خیابان های این کشور و به خصوص مناطق توریستی به شمار می آیند. حمله ی تروریست ها به محل تجمع افراد در مناطق عمومی بسیار بیشتر از سایر مناطق است.
6- ونزوئلا
کمبود شدید مواد خوراکی و اقلام ضروری مانند آب، دارو و برق باعث نارضایتی عمومی گسترده و بالا رفتن میزان جرم وجنایت در این کشور شده است. این کشور یکی از بالاترین رتبه ها در میزان جرم و جنایت را در زمینه ی سرقت مسلحانه، قتل، آدم ربایی و سرقت خودرو در جهان به خود اختصاص داده و برای سفر به این کشور باید با احتیاط بسیار عمل کرد.
5- نیجریه
دو گروه جهادی تندرو بوکوحرام و داعش در غرب آفریقا مسئول بخش اعظمی از خشونت و جنایت رخ داده در این کشور هستند که به طور ویژه مناطق شلوغی مانند کلیساها، مدارس، رستوران ها، هتل ها و مراکز تفریحی را مورد حمله قرار می دهند.
4-پاکستان
درگیری های مذهبی برای سال های سال پاکستان را تحت تاثیر قرار داده و خشونت علیه گروه های قومی خاص در این کشور بیداد می کند. دولت پاکستان به شدت آزادی بیان را محدود نموده و دسترسی افراد خارجی و توریست ها به نقاط زیادی از این کشور را ممنوع کرده است.
3- السالوادور
علاوه بر داشتن یکی از بالاترین میزان جرم و جنایت، السالوادور به خاطر گروه های خلافکاری که به آنها «مارا» گفته می شود معروف است. در این کشور اخاذی، زورگیری، جرائم مسلحانه و قاچاق مواد مخدر به وفور دیده می شود.
2- یمن
گروه های درگیر در این کشور جنگ زده هر یک در قتل غیرنظامیان دخالت دارند و گروه های تندور القاعده و داعش نیز در این کشور فعال هستند. به دلیل وجود میدان های مین مختلف و حملات هوایی بسیاری از مردم یمن از داشتن اقلام ضروری و اولیه ی زندگی مانند آب، غذا و دارو محروم هستند.
1- کلمبیا
اگر چه کلمبیا به اندازه ی سال های قبل خطرناک نیست و شهر «مدلین» به عنوان بهترین مقصد گردشگران در آمریکای جنوبی در سال گذشته شناخته شد اما هنوز هم سفر به این کشور برای توریست ها با خطر بسیاری همراه است. گروه های مسلح موسوم به «BACRIM» مسئول بسیاری از جرائم خشن این کشور از جمله آدم ربایی، قاچاق مواد مخدر و دزدی ها هستند و جرائم تروریستی مانند انفجار و بمب گذاری در شهرهای بزرگی مانند بوگوتا، پایتخت این کشور دیده می شوند.