سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
رشد 15 درصدی قیمت مسکن در 2 ماه اخیر
تسنیم گزارش داد: به گواهی آمارهای منتشر شده، بازار مسکن در 2 ماه اخیر رشد بالای 15 درصدی قیمت را تجربه کرده، این در حالی است که سایر بازارهای موازی، در روزهایی که ظاهرا دولت سیزدهم سیاستهای انقباضی در دستور کار قرار داده شرایط رکودی و سردی را تجربه میکنند.
این خبرگزاری همچنین در مصاحبه با احسان سلطانی، پژوهشگر و کارشناس اقتصادی به نقل از وی نوشته است: یک خانه سنتی در منطقه یونانیهای شهر استانبول، که مثلا مشرف به دریا هم باشد، از یک خانه سنتی در شهر یزد بسیار ارزانتر است. مطلب جالبتر اینکه همین الان در برخی شهر های ایران (حتی بدون در نظر گرفتن شهر تهران) خانههایی وجود دارد که شما با فروش آن ها در شهرهایی مانند کالیفرنیا و لندن که جزو شهرهای گران دنیا به حساب میآیند، میتوانید به راحتی خانه بخرید. توجه داشته باشید که من وقتی یزد را مثال میزنم به این خاطر است که بگویم این رشدهای بیحساب و کتاب فقط معطوف به تهران نیست و در دیگر شهرها و شهرستان هم، این موضوع صادق است، اما تهران به دلایلی از جمله پایتخت بودن بیشتر در چشم است. [1]
*اطلاعات منتشره که گزینه چندان محرمانه ای هم در آن وجود ندارد؛ بیش از همه باید مد نظر مسئولان ذیربط باشد.
مسئولان محترم باید بدانند که مسئله مسکن تبدیل به دغدغه ای بسیار تأثیرگذار در زندگی نزدیک به نیمی از مردم ایران شده است و جلوگیری نکردن از روند گرانی فعلی آسیب های فراوانی را در پی خواهد داشت.
گفتنیست معضل قیمت مسکن به حدی بغرنج شده است که قائم مقام بنیاد ملی نخبگان اخیرا یکی از دو عامل اصلی تمایل برخی نخبگان برای مهاجرت را "مسکن و قیمت بالای آن در ایران" عنوان کرده است.
***
چرا دلسوزی چپها برای مشکلات مردم باورپذیر نیست!؟
شما آن پهلوان مرهم دردهای مردم نیستید آقای عارف!
محمدرضا عارف، رئیس بنیاد امید ایرانیان اخیرا در اظهاراتی که سایت شفقنا آنها را منتشر کرد، گفته است: حق مردم شریف، نجیب و صبور ایران نیست که به سبک و سیاق فعلی و با مشقت فراوان زندگی کنند. حق این مردم نیست که برای به دست آوردن ابتدایی ترین مایحتاج خود دچار مشکل و ناراحتی باشند.
او همچنین وظیفه نیروی های اصیل انقلاب را حضور در صحنه و دوری از عافیتطلبی دانست و گفت: جریان اصلاحات همیشه با محدودیت های فراوان رو به رو بوده است و هیچگاه برای این جریان فرش قرمز پهن نکرده اند ولی نمی توان به دلیل محدویت ها و اعمال فشارها کنار کشید و نظارهگر وخیمتر شدن اوضاع کشور بود. [2]
*این سخنان ظاهر الصلاح از دو جهت از شخص آقای عارف مسموع نیست و ایشان بعنوان یک کنشگر سیاسی برای بیان این حرفها ذیحق نیستند!
اولا آقای عارف در هنگام انتخابات مجلس یازدهم رئیس جبهه اصلاحات بود و این جبهه در آن مقطع رسما و علنا دست به "تحریم خاموش انتخابات" (عدم معرفی نامزد در یک رفتار اعتراضی) زد.
رفتاری که گفته شد عارف با آن مخالف بوده اما وادی سیاست هیچ احترامی برای "گفته شد" قائل نیست بلکه این وادی، مسئولیت ها را می شناسد و گفته های رسمی را. به این معنی که محمدرضا عارف بعنوان یک رجل صاحب سمت در سیاست کشور نه تنها مسئولیت خود را بر زمین گذاشت بلکه حتی در گفته ها و موضع رسمی هم بعنوان یک منتقد رفتار شریرانه اصلاح طلبان در تحریم انتخابات شناخته نشد.
پس ژست دلسوزی امروز آقای عارف برای مشکلات کشور هرگز پذیرفتنی نیست زیرا رجلی که اهل دلسوزی برای مردم باشد پا بر یگانه راه نجات مردم یعنی صندوق رأی نمی گذارد.
ثانیا کارنامه عارف نیز اجازه نمی دهد که ایشان در قامت یک مدعی داشتن راه حل ظاهر شوند. چه اینکه راه حل آقای عارف و دوستانشان طی سال های 92 تا 1400 شخص آقای شیخ حسن روحانی بود که به اذعان آمار و اسناد، نه تنها ید بیضایی در اجرائیات کشور نداشت بلکه مشکلات زیادی را نیز بر جای گذاشت.
سیاست ورزی عقلانی عرصه خوانش کارنامه هاست و عارف اکنون باید برای عاقبت بهخیری؛ بیش از هر چیز دیگر در بنیاد امید ایرانیان بر همین نکته تأکید کند!
***
1_https://www.tasnimnews.com/fa/news/1401/05/11/2751738
2_ https://fa.shafaqna.com/?p=1418872