یکی از مشکلات درد ناک و ناراحت کننده ورم لثه است که اغلب بنا به دلایلی از جمله عدم رعایت بهداشت دهان و دندان اتفاق می افتد و بهتر است در همان مراحل اولیه از روش های طبیعی و خانگی کمک بگیرید تا مشکلات جدی تری به وجود نیاید که با استفاده از روش های طبیعی قبل از تبدیل پلاک ها به جرم آن را از سطح دهان و دندان پاک کنید.
روش های درمان خانگی ورم لثه
شاید روش های زیادی را جهت درمان ورم لثه امتحان کرده اید اما به نتیجه دلخواه نرسیده اید، در ادامه مطلب روش های خانگی موثر و مفیدی را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم تا با کمک گرفتن از این روش ها این بیماری لثه را درمان کنید.
استفاده از آب نمک جهت رفع ورم لثه گزینه بسیار مناسبی است زیرا، دارای خواص ضد عفونی کنندگی است از این رو، به یک لیوان آب ولرم یک دوم تا سه چهارم قاشق غذا خوری نمک بیافزایید سپس محلول را به مدت سی ثانیه داخل دهان بچرخانید حالا محلول را تف کنید از این روش روزی دو تا سه بار استفاده کنید.
نکته : استفاده طولانی مدت از آب نمک سبب آسیب رساندن به مینای دندان می شود.
به منظور درمان تورم و خونریزی لثه چرخاندن یا نگه داشتن یک قاشق غذا خوری از روغن های مانند، روغن کنجد، نارگیل و آفتاب گردان در دهان به مدت بیست تا سی دقیقه بسیار مفید و موثر خواهد بود همچنین استفاده از این روش سبب از بین بردن باکتری ها، پلاک و سلامت کل دهان و دندان می باشد.
استفاده از دهانشویه درخت چای به کاهش التهاب و خونریزی لثه کمک شگفت انگیزی می کند از این رو، به یک فنجان آب گرم سه قطره روغن درخت چای بیافزایید سپس محلول حاصل را به مدت سی ثانیه داخل دهان بچرخانید و در نهایت محلول را بیرون بریزید از این روش تا دو سه بار در روز استفاده کنید تا به نتیجه مورد نظر برسید.
هشدار : مصرف روغن درخت چای با برخی داروها، مکمل های رژیمی و گیاهان دارویی تداخل دارد.
میخک به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی و ضد ویروسی علاوه بر اینکه سبب رفع ورم لثه می شود به جلوگیری از پلاک دندان نیز کمک می کند و به عنوان یک درمان خانگی ورم لثه محسوب می شود، بنابراین یک قاشق چای خوری میخک را ریز ریز کرده سپس یک پنبه مرطوب را به میخک ها آغشته نمایید و بر روی لثه ها به آرامی بکشید، اجازه دهید میخک ها به مدت یک دقیقه بر روی لثه ها بمانند و در نهایت تف کنید.
هشدار : از استفاده زیاد و طولانی مدت از این ماده خودداری نمایید.
زردچوبه دارای خواص ضد التهابی، ضد میکروبی و ضد قارچی است که جهت درمان التهاب لثه و جلوگیری از ایجاد پلاک های میکروبی دهان استفاده از ژل دندان بسیار موثر می باشد، دندان های بشویید و دهان تان را به خوبی آب بکشید سپس ژل را به لثه بمالید و پس از زمان ده دقیقه دهانتان آب کشیده و آب را تف کنید از این روش دو بار در روز استفاده کنید.
نکته : در صورت داشتن حساسیت به زردچوبه از این روش استفاده نکنید.
طبق تحقیقات انجام شده استفاده از دهانشویه مریم گلی در درمان ورم لثه بسیار موثر می باشد و سبب کاهش میزان میکروب های تولید کننده پلاک در دهان می شود زیرا، مریم گلی دارای خواص ضد میکروبی و ضد التهابی است، یک تا دو فنجان آب را جوشانده سپس دو قاشق غذا خوری مریم گلی تازه و با یک قاشق چای خوری مریم گلی خشک را به آب بیافزایید و به مدت پنج تا ده دقیقه در آب بجوشانید، اجازه دهید خنک شود و روزی دو تا سه بار از این دهانشویه استفاده کنید.
استفاده از دهانشویه آلوئه ورا یکی از روش های درمان خانگی ورم لثه محسوب می شود و نیاز به ترکیب شدن با آب ندارد فقط باید مطمئن شوید که این ماده کاملا خالص است، فقط کافی است دهانشویه آلوئه ورا را به مدت سی ثانیه داخل دهان بچرخانید سپس محلول را از دهان خارج کنید از این روش برای رسیدن به نتیجه مطلوب روزی دو تا سه بار استفاده کنید.
از آنجا که آلوئه ورا تاثیر فوق العاده ای در بهبود ورم لثه دارد، بنابراین می توانید لثه های متورم را با پالپ آلوئه ورا ماساژ دهید و بعد چند دقیقه دهانتان را بشویید.
نکته : جهت خرید این محصول به فروشگاه های معتبر مراجعه و از روی بر چسب دستورالعمل مصرف آن را مطالعه کنید.
به منظور درمان ورم لثه استفاده از روغن گل میخک یک روش خانگی مفید و موثر است و همچنین ترکیبات موجود در این روغن تورم، درد و التهاب ناشی از عفونت را کاهش می دهد که البته امکان دارد با مقداری سوزش همراه شود.
دمنوش نعناع به بهبود درد و کاهش التهاب لثه کمک شگفت انگیزی می کند فقط کافی است مقداری برگ نعنای تازه و یا خشک را به یک لیوان آب جوش اضافه کنید و پس از زمان چند دقیقه آن را بنوشید.
جهت درمان سریع ورم لثه فقط کافی است عصاره گل رز و آب لیمو ترش تازه را با هم مخلوط نمایید و به مدت چند دقیقه محلول حاصل را داخل دهان چرخانده سپس دور بریزید برای تاثیر گذاری بیشتر روزی سه بار از این روش استفاده کنید.
برای درمان ورم لثه استفاده از روغن نعناع یک روش خانگی و بسیار مفید می باشد فقط کافی است ده قطره روغن نعناع و آب گرم را با هم ترکیب نمایید، سپس با محلول حاصل روزانه دهان تان را شست و شو دهید.
سبزیجات و میوه های تازه تاثیر زیادی در از بین رفتن باکتری ها و عفونت دهان و لثه دارند، ضمن اینکه دندان ها را نیز تمیز می کنند، بنابراین باید مقدار بیشتری از مواد غذایی دارای ویتامین C و فیبر مانند فلفل دلمه، کلم بروکلی و هویج استفاده کنید.
استفاده از محلول آب گرم و آب لیمو ترش می تواند ورم لثه را کاهش داده و حتی بوی بد دهان را رفع نماید، برای این منظور می توانید دو بار در روز این محلول را غرغره کنید.
محلولی از آب گرم و مقداری جوش شیرین تهیه کنید و بعد از مسواک زدن با استفاده از این محلول دهانتان را شست و شو دهید.
مقداری چای سبز را بجوشانید و اجازه دهید تا سرد شود، سپس لثه هایتان را با آن بشویید و بعد دندانهایتان را با دقت مسواک بزنید.
بیماری هایی که خطر التهاب و ورم لثه را افزایش می دهند :
همه کسانی که دچار ورم لثه هستند، لزوماً به این شکل از بیماری لثه مبتلا نخواهند شد، اما عواملی وجود دارد که امکان دارد افراد خاصی بیشتر در معرض این بیماری قرار گیرند :
کشیدن سیگار می تواند علت عمده خطر باشد، علاوه بر آن ممکن است درمان را دشوار نماید، ضمن اینکه چاقی، دیابت کنترل نشده، حساسیت ژنتیکی و بهداشت دهانی کم می تواند ریسک ابتلا به التهاب لثه را افزایش دهد.
حال در صورتی که التهاب لثه درمان نشود، نه تنها ممکن است موجب از دست رفتن دندان ها شود، بلکه می تواند منجر به بروز مشکلات اساسی همچون خطر ابتلا به بیماری های قلبی شود
بررسی نشانه های ورم لثه :
- مشاهده لکه های چرک در لثه
- قرمزی لثه
- شل بودن و افتادن دندان
- لثه متورم و درد ناک
- افزایش فاصله بین دندان ها
- خونریزی لثه
آشنایی با دلایل ورم لثه
- بارداری، قاعدگی و بلوغ
- سوء تغذیه
- حساسیت به خمیر دندان و یا دهانشویه
- کمبود ویتامین ث، کمبود ویتامین های گروه ب و کلسیم
- خراب شدن دندان
- نوعی بیماری قارچی به نام کاندیدیازیس
- اتصالات ضعیف پروتز دندان (دندان مصنوعی)
- عفونت ویروسی
- عوارضی برخی دارو مانند : داروهای خواب آور و مسکن قبل از جراحی دیلانتین (فنوتوئین) ) داروی ضدصرع و یا فنوباربیتال داروی ضدصرع
روش های پیشگیری از ورم لثه
- بهتر است پس از هر وعده غذایی مسواک بزنید.
- از نرم بودن برس دندان تان اطمینان حاصل نمایید.
- مسواک تان هر سه ماه یک بار استفاده کنید.
- از نخ دندان هر روز استفاده کنید.
- به منظور نظافت بیشتر دندان ها از مسواک برقی استفاده کنید.
- از دهانشویه طبیعی استفاده کنید.
- از استعمال دخانیات و جویدن تنباکو پرهیز نمایید.
- از شکر به مقدار کم استفاده کنید.
- پس از هر وعده غذایی غرغره نمایید.
- در طول روز آب کافی بنوشید. بعد از بهبود عفونت از مسواک قبلی استفاده نکنید.
- آب میوه های مرکباتی را که دارای آنتی اکسیدان است مصرف کنید زیرا، سبب پیشگیری از عفونت می شود.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
در صورت داشتن مواردی از جمله : درد شدید دندان، خونریزی زیاد لثه، بوی بسیار بد دهان و تورم و التهاب شدید لثه باید به پزشک مراجعه کنید که احتمالاٌ شما را پریودانتیکس یا متخصص درمان لثه ارجاع میدهد
امیدواریم مطالعه مطلب گفته شده در زمینه درمان خانگی ورم لثه برای شما دوستان عزیز مفید واقع شده باشد، در پایان پیشنهاد می کنیم به منظور آشنایی با روش های درمان آبسه لثه، درمان التهاب لثه و درمان عقب رفتگی لثه بر روی لینک کلیک نمایید.