ماهان شبکه ایرانیان

صداوسیما در حوادث اخیر تهران صحنه را واگذار کرد

یک کارشناس مسائل بین‌الملل معتقد است صداوسیما در پوشش حمله تروریستی تهران ضعیف عمل کرده و صحنه را به رسانه‌های دیگر واگذار کرد.

خبرگزاری فارس: شب گذشته برنامه تلویزیونی «جهان آرا» به موضوع وقایع تروریستی 17 خرداد تهران پرداخت.

در بخشی از این برنامه که سید مصطفی خوش چشم تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل که یکی از مهمانان این برنامه بود، در بخشی از سخنانش درباره عملکرد صداوسیما در پوشش خبری صداوسیما از این واقعه تروریستی گفت:در دنیای امروز با حضور شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی اطلاعات به سرعت در تلگرام، توییتر و ... منتشر می‌شوند و کسانی که چند متری مجلس بوده‌اند و یا خبرنگارانی که آنجا حاضر بودند به سرعت اخبار را مخابره کردند و در توییتر و تلگرام اطلاعات را می‌دهند و شما نمی‌توانید چنین حادثه مهمی در مجلس را نادیده بگیرید.

وی افزود: انتقاد بسیار جدی به صداوسیما وارد است. همه کسانی که رسانه‌ای هستند می‌دانند که اگر شما 50 سال هم خوب کار کنید و بدرخشید، کسی نسبت به آن تشکر نمی‌کند ولی کافی است که یک گاف حتی بسیار کوچک داشته باشید، همه آن را می‌بینند و بزرگش می‌کنند و بازخواست می‌کنند. بنابر این دوستان صداوسیما ناراحت نشوند چون انتقاد خیلی بزرگ‌تر از این حرف‌هاست که به حرف بنده باشد.

خوش چشم تصریح کرد: اتفاق به این بزرگی در مملکت می‌افتد و خودم مستقیم می‌دیدم که شبکه خبر بازپخش دیشب برنامه‌ای با موضوع شهریه مهدکودک‌ها را پخش می‌کرد. چرا باید این اتفاق بیافتد و چرا نباید حضور داشته باشد؟ این را همه دوستان رسانه‌ای می‌دانند که در هر موردی که اتفاقی می‌افتد اگر شما سرعت داشته باشید و اولین رسانه در پوشش خبر باشید، لیدر و رهبر هستید و از آن به بعد همه خواننده‌های داخلی و خارجی به سمت شما می‌آیند. اما این اتفاق نیافتد شما صحنه را واگذار کرده‌اید و اگر شما نفر چهارم و پنجم باشید دیگر مخاطب سمت شما نمی‌آید حتی اگر گزارشتان کامل‌تر باشد. اما دیگر مخاطب سمت شما نمی‌آید و به سمت پیش قراول می‌رود. رسانه‌های خارجی معمولا در این موارد بسیار سرعت بالایی دارند و ما اگر در این صحنه ضعیف عمل کنیم کامل عرصه و بازی را به رسانه‌های خارجی که بیشتر آنها معاند هستند و قرابتی با جمهوری اسلامی ندارند، واگذار می‌کنیم.

وی ادامه داد: شما ببینید شبکه بی بی سی فارسی که صبح‌ها تکرار برنامه‌هایش را به روی آنتن می‌برد، با وقوع این رویداد بلافاصله پخش زنده خود را آغاز می‌کند و حتی شکایات مردم داخل کشور را هم پخش می‌کند که چرا صداوسیما اخبار مربوط به حادثه را پخش نمی‌کند. برخی فکر می‌کنند که دستور آمده که صداوسیما این اخبار را پوشش ندهد مگر چنین چیزی ممکن است و شدنی است؟‌ وقتی تمام رسانه‌های داخلی مشغول پوشش خبری هستند. چندین خبرگزاری داخلی اخبار را به سرعت پوشش می‌دادند و تمام عکس‌هایی که در رسانه‌های مختلف و معتبر دنیا می‌بینید از این یک خبرگزاری است چون نفر اولی است که عکس و گزارش تصویری تهیه کرده است و این یک ارزش است. بسیاری از خبرگزاری‌های مطرح دنیا عکس و اخبار خود را از این مرجع تهیه کردند و حتی حاضر بودند بابت دریافت آن پول پرداخت کنند.

این کارشناس مسائل بین الملل توضیح داد: شما نمی‌توانید با حضور شبکه‌های اجتماعی به وقایع مختلف نپردازید. الان دیگر فقط در فیلم سینمایی و هالیوود نیست. واقعیت این است که در بسیاری موارد جنگ سخت روی نمی‌دهد و یک ترقه در می‌شود و از طریق جنگ رسانه‌ای، جنگی را شروع می‌کنند و آن را هم می‌برند بدون اینکه جنگی روی داده باشد.

وی افزود: اگر شما در بخش انگلیسی در رسانه‌های داخلی لحظه و آن را در دست خود بگیرید، این تصویر پدید آمده بود که ایران مواجه شده با سلسله‌ای از اخبار تروریستی و خیلی مواقع ندادن اطلاعات منجر به روی آوردن رسانه‌ها به سمت شایعات می‌شود و حتی راشا تودی هم به دامن شایعات افتاد.

وی با بیان اینکه انتقادات بسیاری به تلویزیون در پوشش اخبار و روشنگری و ... است، اظهارداشت: ولی در حقیقت مشکل اصلی جای دیگر است. من خسته شدم بس که تلویزیون کارشناس آورد و برای من و خود و تحلیلگر حرف زد و مردم عادی متوجه آن نمی‌شوند. خسته شدم بس که در تلویزیون کارشناسان در لفافه حرف زدند. متاسفانه در جمهوری اسلامی کار کردن با رسانه را بلد نیستند و شما ببینید که چقدر هزینه برای رسانه‌ها شده است؟ 15 سال پیش ما صدهزار رسانه در دنیا داریم که یا امریکایی یا یهودی صهیونیست صاحب آن است و مجبور است که به دلیل دلایل مالی قرائت ان را دنبال کنم. اما اینجا ما چقدر رسانه خارجی زبان داریم و چقدر آنها را حفظ کرده‌ایم، چقدر کمک کرده‌ایم و پول گذاشته‌ایم؟

وی در ادامه گفت: الان شما با تلویزیونی‌ها صحبت کنید، می‌گوید باید هماهنگی کنیم آیا پوشش بدهیم آیا ندهیم؟‌ اصلا بودجه‌ای هم در کار نیست.شما  سر انتخابات بپرسید از رسانه‌های اصولگرا چقدر از بودجه‌شان کم شد و چقدر تعدیل نیرو داشتند؟ این چیزها تعارف ندارد و مردم باید بدانند. ما ضرباتمان جایی خورده می‌شود که به حرف رهبری گوش نمی‌کنند. بارها گفته‌اند که شبیخون فرهنگی، ناتوی فرهنگی، جنگ نرم  و ... که گوش نمی‌کنند. دولت‌های متمادی و قوای مختلف به این سخنان گوش نمی‌کنند.

وی در پایان گفت: همین ترقه‌ای که در شد من خدا را شکر کردم که برخی رسانه‌های خارجی زبان ما پای کار بودند و کار دست آن طرفی‌ها نرفت. می‌توانست کار طوری پیش برود که انگار ایران در آتش و خون است. ما مشکلات زیادی داریم چون طرح جامعی نسبت به رسانه نداریم.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان