ماهان شبکه ایرانیان

راهنمای خرید خودروی دست دوم

در خرید خودروی دست دوم رعایت یک سری نکات لازم است ، به خاطر این که شما دوست دارید خودرویی را خریداری کنید ، که هیچ مشکلی نداشته باشد. این مقاله به شما کمک میکند که یک خودرو دست دوم سالم و بدون مشکل را شناسایی کنید.

1. مدارک  و اصالت خودرو

اولین و مهمترین نکته در جهت خرید خودرو دست دوم که ما کمی مفصل تر روی آن مانور می­دهیم ، اصالت و مدارک خودرو می باشد. و اگر مشکل یا کمبودی  در مدارک خودرو دیدید وجود دارد توصیه ما به شما این است که از خرید آن خودرو هر چند بسیار سالم و با قیمت مناسب صرف نظر کنید. مدارکی که لازم به بررسی است را مرور میکنیم : 

کارت خودروی مناسب ، سالم ، قانونی و معتبر :

 

کارت خودرو

 

 

برای اطلاع از میزان خلافی خودرو می­توانید پشت کارت خودرو را ملاحظه کنید که یک کد 17 رقمی به شکل عمودی حک شده است. این کد با IR شروع میشود.

اکنون شما می­بایست این کد را به شماره 1101202020 یا 110005151 یا 30005151  از طریق پیامک ارسال کنید. پس از چند لحظه مقدار جریمه خودرو و تعداد دفعات آن برای شما ارسال میشود.

 

دقت داشته باشید که در هنگام تایپ کد هفده رقمی فاصله لازم نیست. در تشخیص اعداد و حروف به خصوص 1 و i دقت کنید چون گاهی به جای حروف عدد و یا به جای عدد حروف تایپ می کنید و این باعث عدم پاسخ می شود.

داشتن برگ فنی معتبر ، سند و مشخصاتی که کارخانه می دهد ، داشتن معاینه فنی معتبر و مدت دار ، برگه خرید خودرو از شرکت و یا قولنامه خرید خودرو ، برگ سبز خودرو ، سند مالکیت قانونی خودرو که دارای اعتباری مناسب و قانونی بوده و بواسطه دفاتر اسناد رسمی معتبر و قانونی دارای اعتباری مناسب می باشد ، کارت گارانتی و یا گواهی که مشخص کند این خودرو دارای گارانتی معتبری بوده ، کارت سوخت خودرو و پاکت کارت سوخت که باید حتما از اعتبار و صحت آن اطمینان لازم را به عمل آورید ، داشتن برگ خلافی خودرو به تاریخ معتبر و حتما بررسی نمایید که گواهی خلافی خودرو صفر باشد ، بیمه نامه معتبر شخص ثالث ، برگ مشخصات فنی خودرو که از طرف شرکت تولید کننده صادر گردیده است و در نهایت دفترچه کارخانه. تمام موارد فوق باید به نحوی قانونی و مناسب وجود داشته باشند که در این صورت می توان به اصالت خودرو فوق اطمینان پیدا نمود و در غیر این صورت باید کمی دچار تردید در اصالت خودرو گردید. 

 

کارت خودرو

 

کارت سوخت

 

دقت کنید که کلیه تمام اطلاعاتی که درباره­ی خودرو مورد نظر در مدارک نوشته شد است، همگی مشخص و واضح باشد و هیچ ابهامی در اعداد و کدهای مربوط به هر برگه ای که دارای مشخصات فنی است ، وجود نداشته باشد که این مورد بسیار مهم است، دقت فرمایید به هیچ وجه تا ملاحظه­ی مدارک خودرو و تعیین اصالت آن­ها و تا پای انتقال سند هیچ وجهی به فروشنده پرداخت ننمایید، در ضمن توصیه می­شود پرداخت وجه به صورت چک باشد و در چک حتما ذکر کنید که بابت خرید خودرو این چک را به فروشنده داده­اید .

 

2. وضعیت بدنه خودرو :

 

با توجه به وضعیت حاکم بر بازار خودرو در ایران، وضعیت بدنه نکته­ایست برای خریداران خودرو قابل تامل، هر چند که اگر یک خودرو دارای وضعیت فنی مناسب باشد ولی از نظر ظاهری و بدنه وضعیت مطلوبی را نداشته باشد، مد نظر خریداران قرار نخواهد گرفت مگر با قیمت کمتر.

 

در بدنه خودرو باید به این نکات توجه داشت و از نظر مواردی همچون فرورفتگی ، پوسیدگی ، رنگ پریدگی ، ترک خوردگی ، آسیب دیدگی جدی را در جای جای خودرو باید مورد بررسی قرار داد .

البته تصادف را به انواع مختلف می توان تقسیم نمود که شامل موارد زیر است :

تصادف سنگین به نحوی که به شاسی خودرو ، ستون ها آسیب جدی رسیده باشد . تصادف به نحوی بوده باشد که به قطعات فنی خودرو آسیب جدی وارد گردیده مانند موتور و جعبه دنده خودرو و حتی چپ شدن خودرو را نیز در این مرحله می توان قرار داد که در صورت بروز چنین مواردی از خرید آن خودرو صرف نظر کنید چون رابطه­ ی مستقیمی با سلامتی شما خواهد داشت.

 

 

تصادفی شدید

 

تصادفی شدید 2

 

تصادفی شدید 3

 

تصادف سبک مانند تصادف بدنه و یا درب ها ، فرو رفتگی در بدنه ، گلگیرها ، فرو رفتگی در دربها ، و امثالهم که آسیب جدی به قطعات فنی و حتی بدنه خودرو وارد نگردیده باشد ، و شاسی این خودرو نیز سالم مانده باشد .

خرید این دست خودروها از نظر ایمنی مشکلی برای شما ایجاد نخواهد کرد. شما میتوانید با تعویض کلی آن قطعه ظاهر مناسبی را به خودرو بدهید.

 

تصادف سبک

تصادف سبک 2

تصادف سبک 3

 

بهترین تست بررسی بدنه خودرو ، زیر نور خورشید قرار دادن خودرو است و از زوایای 30 الی 50 درجه باید بدنه را به دقت مشاهده نمود ، دقت در کنترل رنگ و بدنه خودرو باید از نزدیک و با فاصله با خودرو انجام گیرد ، دقت داشته باشید هرچه در زمان بررسی خودرو بیشتر وقت بگذارید ، خودرویی خریداری شده را بهتر خواهید شناخت البته از وسواس بیش از حد نیز پرهیز داشته باشید . در مورد تست رنگ بدنه خودرو ، از قلم های تست آهنربا می­توانید استفاده کنید.

 

تست رنگ

تست رنگ 2

 

در بررسی بدنه خودرو ، یکی از مواردی که حتما باید به دقت و وسواس زیاد آن­را در نظر داشته باشید ، بررسی ستون ها و سقف خودرو می باشد ، زیرا چه تصادف سبک و چه تصادف سنگین باعث آسیب در این بخش ها گردد ، باید حتما در خرید خودرو تجدید نظر اساسی نمایید و با کارشناسان فن حتما مشاوره نمایید . اما در همین مورد ، وجود فرو رفتگی های جزئی که با ستون و یا سقف خودرو وجود داشته باشد ، می توان به سلامت این خودرو کمی اطمینان پیدا نمود ، در هر صورت اگر بر روی سقف و یا ستون ها موردی غیر عادی مشاهده داشتید حتما از مالک خودرو در این مورد پرسش نمایید و با کارشناسان مورد اطمینان نیز مشاوره داشته باشید .

 

بررسی ستون خودرو

در بررسی بدنه حتما درب ها را نیز بررسی نمایید و اطمینان حاصل نمایید که رکاب های خودرو ، بدنه ، ستون ها ( چه از داخل و چه از خارج ) هیچ ایرادی نداشته باشند ، حتما بررسی نمایید که هیچ درز غیر اصولی میان بدنه و درب خودرو نباشد ، چند بار به آرامی و نرمی درب خودرو را ببندید تا از سالم بودن زبانه قفل درب اطمینان حاصل نمایید ، حتما واشر آب بدنی داخل درب ها را بررسی و از سالم بودن و نداشت ایراد اطمینان پیدا نمایید ، حتما باید دقت نمایید که صدای نرمی در هنگام بسته شدن درب بشنوید و نباید صدای تقه و یا برخورد نا مناسب دو فلز با یکدیگر را بشنوید ، مسیر حرکت باز و بسته شدن درب خودرو را بررسی نمایید تا از نداشتن تاب و سالم بودن لولاهای درب بدنه خودرو اطمینان پیدا نمایید . تمام موارد فوق را باید با دقت بررسی نمایید تا از سالم بودن این موارد نیز اطمینان حاصل نمایید و نیز تمام تست های مربوط به رنگ و بدنه خودرو را بر روی بدنه نیز به انجام رسانید .

 

بررسی درب خودرو

 

یکی از موارد مهم دیگر خودرو که باید مورد بررسی قرار گیرد، کاپوت خودرو می­باشد. از درست کار کردن قفل کاپوت مطمئن شوید، سپس تست رنگ و فرورفتگی کاپوت خودرو را حتما انجام دهید. داخل کاپوت خودرو را به دقت نگاه کنید که جای هیچ گونه سوختگی و جای روغن سوخته روی آن نباشد زیرا این نشانه­ی نقص فنی موتور می­باشد، و در پایان دقت کنید که کاپوت خودرو به طور کامل بسته شود.

 

بررسی گلگیر خودرو

 

بررسی سقف خودرو

 

3. وضعیت داخلی خودرو :

 

حال قصد داریم وضعیت داخلی خودرو را بررسی کنیم ، در ابتدا صندلی­های خودرو را بررسی کنیم. صندلی راننده خودرو به دلیل استفاده­ی بیشتر امکان دارد دچار نقص شده باشد. روی صندلی خودرو نشسته  نباید احساس ناراحتی و ناهمواری نامتعارف کنید و سختی را پشت خود احساس نمایید ، صندلی خودرو باید کاملا روی فرم باشد . به پشتی آن کمی فشار دهید و مطمئن شوید که دچار لقی نمی­باشد، سپس وضعیت عقب و جلو رفتن و خواباندن صندلی خودرو را بررسی کنید. در پایان وضعیت روکش صندلی خودرو را مورد بررسی قرار دهید که دچار ترک خوردگی، پارگی و سوختگی نباشد. لازم به ذکر است در صورت داشتن سردکن یا گرمکن صندلی خودرو آن­ها را هم مورد تست و بررسی قرار دهید.

 

بررسی وضعیت داخلی خودرو

بررسی وضعیت داخلی خودرو 2

 

تزئینات داخلی درب خودرو رابررسی کنید، شیشه ها باید مورد بررسی قرار گیرد . بالابر برقی شیشه خودرو را چند بار باز و بسته نمایید و از سرعت و کیفیت آن مطمئن شوید ، حتما شیشه را در میانه را نگه دارید و لقی شیشه را برسسی نمایید به نحوی که شیشه را از طرفین با هر دو دست گرفته و آنرا کمی جابجا نمایید که در این مورد نباید شیشه بیش از حد لقی داشته باشد . باید نوار آب بندی درب و شیشه ها حتما بررسی گردد ، در نهایت نیز هیچ جای فرو رفتگی و خرابی و یا پوسیدگی ، چند تکه شدگی و ساییدگی در تزئینات داخلی دیده نشود. 

 

بررسی تزئینات خودرو

 

برای بررسی فرمان خودرو باید دقت داشت که در صورت وجود دکمه های کنترل سیستم صوتی ، باید توجه داشته باشیم که دکمه ها در سر جای خود محکم باشند و از عملکرد درست آن ها مطمئن شویم . در صورت مجهز بودن خودرو به کیسه ی هوای راننده ، باید از وجود ایربگ اطمینان حاصل نماییم و از کیفیت روکش ایربگ در صورت تعویض نیز اطمینان کافی به عمل آورید . درز ها باید به خوبی روی هم چفت شده باشند و هیچ گونه برآمدگی غیر عادی روی سطح فرمان وجود نداشته باشد . در صورت برقی بودن فرمان از عملکرد درست آن مطمئن شویم و در صورتی که خودرو مجهز به مموری فرمان یا گرمکن بود ، باید از صحت عملکرد آن اطمینان کافی را پیدا نمایید .

 

بررسی فرمان خودرو

 

یک از نکات بسیار مهم دیگر، بررسی کف خودرو می­باشد که دچار زنگ زدگی و پوسیدگی نباشد. محل جوش و یا تمیز کاری جوش ، برش ، خم و یا علائمی از صاف کاری و رنگ شدگی و مواردی که غیر عادی به نظر بیاید در خودرو ، زیرا هر کدام از این دست موارد در بدنه خودرو منجر به آسیب به شاسی گردیده و مشکلات فراوانی به همراه خواهد داشت ، که مهمترین آن ایمنی خودرو می­باشد.

 

بررسی کف خودرو

بررسی کف خودرو 2

 

4. وضعیت فنی خودرو

 

وضعیت فنی خودرو ، در بازار خودرو ایران پس از وضعیت بدنه خودرو برای خریداران از اهمیت ویژه ای برخوردار است ، در ابتدای امر وضعیت موتور را بررسی کنید، که خودرو دچار روغن سوزی نباشد که این مهم را می توان لحظه­ی روشن کردن خودرو فهمید که از اگزوز دود غلیظ خارج می­شود یا خیر، همچنین میتوان دید شمع خودرو روغن زدگی دارد یا خیر. اگر ماشین برای مدتی ثابت نگه داشته شده است، زیر خودرو را بررسی کنید که نشتی روغن یا آب نداشته باشد.

 

روغن سوزی خودرو

 

پس از آن وضعیت باطری را بررسی کنید،  ابتدا از نظر تمام بست ها و اتصالات ، دوم نگهدارنده مناسب باتری خودرو ، سوم سالم بودن باتری به نحوی که اگر باتری اتمی باشد ، نشان دهنده آن باید کاملا سبز رنگ باشد و اگر اسیدی باشد ، باید از وجود آب اسد کافی در خانه های باتری و نیز سالم بودن خانه های باتری و میزان عمر باتری اسیدی نیز بسیار مهم می باشد .

 

بررسی موتور خودرو

 

در ادامه برای فهمیدن دیگر ایرادها تست رانندگی باید انجام دهید، در ابتدا هنگام روشن کردن خودرو ببینید صدای غیر عادی از موتور خارج نشود، کلیه چراغ­ها ، برف پاک کن ، آب­پاش ، بوق را تست کنید که درست کار کنند، کلیه آمپرها مورد بررسی قرار گیرد. کلاچ سفت نباشد ، هنگام تعویض دنده، دنده­­­ها به شکل صحیح جا برود و سفت نباشد.

اگر گیربکس خودرو اتوماتیک بود ، پس از روشن نمودن خودرو ، دسته دنده را در حالت حرکت انتخاب نمایید ( D و یا R و یا یکی از دنده ها ) ، از پارک خارج شده و نسبت به تعویض دنده اقدام نمایید ، ( اگر امکان داشت خودرو را در بزرگراه تست نمایید و تا دنده 3 با خودرو به رانندگی بپردازید تا هیچگونه صدا و یا لرزش غیر عادی در خودرو احساس ننمایید ) ، پس از رانندگی و اطمینان از آنکه خودرو دارای ایرادی ( صدای خاص ، تقه زدن و یا ضربه زدن در هنگام تعویض دنده ، کندی تعویض دنده در گیربکس های اتوماتیک و مواردی اینچنینی ) نمی باشد ، به نرمی در حال حرکت و تعادل خودرو دقت نمایید . پس از آن به بالانس بودن خودرو دقت نمایید ، به نحوی که در زمان حرکت خودرو زمانی که در بزرگراه و یا خیابان در حال حرکت هستید و هیچ خودرویی در اطراف و نزدیکی شما حضور ندارد ، فرمان را رها نمایید و مشاهده کنید که خودرو به سمت راست یا چپ مسیر انحراف پیدا ننماید ( این حرکت را یک دست کشیدن خودرو در اصطلاح گویند ) و در مسیری مستقیم به حرکت خویش ادامه دهد و اگر چنین نبود کمی در خرید خود دقت نمایید . دقت کنید در حرکت فرمان لرزش بیش از حد نداشته باشد ، فرمان حالت ضربه زدن نداشته باشد ( اصطلاحا فرمان نکوبد ) ، نرمی خودرو و صدا ندادن ستون های خودرو ، صدا ندادن بدنه خودرو ( در برخی موارد ایراد از طراحی خودرو بوده که صدای بیروی و شکاف هوا به راحتی داخل اتاق شنیده می شود ، سعی نمایید قبل از خرید هر خودرویی اطلاعات کافی از خودروی مذکور را بدست آورید ) ، نداشتن لرزش بیش از حد خودرو و مواردی اینچنینی حتما مورد نظرتان باشد و بررسی نمایید .

حتما نسبت به عملکرد سیستم ترمز دقت نمایید ، زیرا این سیستم نقشی حیاتی در هر خودرویی داشته و یکی از ارکان اصلی ایمنی خودرو می­باشد، در زمانی که توقف داشته اید ، حتما چند بار پشت سر هم پدال ترمز را فشار دهید تا از سالم بودن ( در اصطلاح سفت بودن و پر بودن سیستم ترمز خودرو ) ، اطمینان پیدا نمایید و در زمان حرکت خودرو نیز هم زمانی که دنده درگیر است ترمز را تست نمایید و هم زمانی که دنده را در حالت خلاص قرار می دهید ، ترمز را تست نمایید ، در هر حالت و در هر صورت پدال ترمز نباید زیر پای شما خالی گردد و یا احساس نمایید که سیستم ترمز دیر به نیاز شما ( همان ترمز گیری ) پاسخ می دهد .

هنگام حرکت با خودرو در سرعت بالا (70 کیلومتر بر ساعت) فرمان را آزاد بگذارید، مطمئن شوید که خودرو به سمت چپ یا راست کشیده نمی­شود و فرمان لرزش نداشته باشد.

در پایان لازم به ذکر است در صورت تمایل با مراجعه به تعمیرگاه­های مجاز برای اطلاع کامل از وضعیت فنی خودرو تست دستگاه دیاگ را انجام دهید.



قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان