بر این اساس، خودروسازان از نمایندگیها میخواهند که در اعداد و ارقام بسیار بالا اقدام به خرید خودرو کنند، نمایندگیها نیز در مقابل خودروهای دریافتی را مطابق با میل و روش موردنظر خود بهفروش میرسانند.بهعبارت بهتر، طبق این معامله، نمایندگیها اقدام به خرید محصول از خودروسازان در رقمهای بسیار بالا (مثلا دویا سه میلیارد تومان) کرده و محصولات دریافتی را با سلیقه خود و خارج از سیستم فروش خودروسازان، به مشتریان واگذار میکنند.
با این حساب، نمایندگیها این حق را پیدا میکنند که خودروهای دریافتی را با مدت زمان تحویل کوتاه و بسیار فوری ولی با قیمتهای بالاتر به فروش برسانند.این اقدام خودروسازان و نمایندگیها اما سبب نارضایتی مشتریان شده و شکایات بسیاری را روانه وزارت صنعت، معدن و تجارت کرده؛ زیرا این بدهبستان خودروسازان و نمایندگی سبب بروز دلالی در بازار شده است.
جنس این دلالی البته با دلالی مرسوم در بازار خودرو متفاوت بوده و به جای آنکه افراد عادی دست به واسطهگری بزنند، نمایندگیها این اقدام را انجام دادهاند.چیزی که بهعنوان «دلالی در بازار خودرو» در اذهان عمومی وجود دارد این است که برخی با خرید چندین و چند دستگاه خودرو از نمایندگیها، عملا سبب کاهش عرضه به بازار و در نتیجه بالا رفتن قیمتها میشوند و در نهایت با فروش خودروهای به اصطلاح احتکار شده، سود کلانی به جیب میزنند.این در حالی است که دلالی موردنظر در این گزارش، از جنس دیگری است و با آنچه در بازار آزاد و ازسوی برخی افراد سودجو انجام میشود، متفاوت است.
در واقع با توجه به اینکه خودروسازان دست نمایندگیها را برای فروش محصولات خود باز گذاشتهاند، آنها (نمایندگیها) بهنوعی خود وارد معرکه شدهاند و تا حدی مشابه دلالان رفتار میکنند.همین حالا اگر سری به سایت فروش خودروسازان بزنیم، متوجه میشویم آنها اختیار نحوه فروش برخی محصولات خود را به نمایندگیها داده و در نتیجه امکان پیش خرید اینترنتی (در برخی محصولات) وجود ندارد.
این موضوع به خوبی نشان میدهد که خودروسازان مجبور شدهاند برای تامین نقدینگی، فضای آزادتری به نمایندگیهای خود بدهند. در نتیجه این اتفاق، فاصله قیمت کارخانه و بازار برخی خودروها بالا رفت تا مشخص شود روش جدید خودروسازان در جذب نقدینگی، به ضرر مشتریان تمام شده است.