ماهان شبکه ایرانیان

چالش آنفولانزا در کودکان

این روزها شاهد مراجعه تعداد زیادی از بیماران کودک با علائم سرماخوردگی هستیم که با توجه به بررسی‌هایی که به عمل آمده، آنفولانزا بیشترین شیوع را در جامعه داشته است، لذا بر آن شدیم تا در این مقاله

چالش آنفولانزا در کودکان

به قلم :  د‌‌‌کتر سارا طالبی پور نیکو ؛ متخصص اطفال و نوزاد‌‌‌ان

Saratpn@gmail.com

اینستاگرام: Dr.talebipoor

 

تحریریه زندگی آنلاین : این روزها شاهد مراجعه تعداد زیادی از بیماران کودک با علائم سرماخوردگی هستیم که با توجه به بررسی‌هایی که به عمل آمده، آنفولانزا بیشترین شیوع را در جامعه داشته است، لذا بر آن شدیم تا در این مقاله به بررسی پاره‌ای از علائم آنفولانزا و تفاوت آن با سرماخوردگی و راه‌های ابتلا و انتقال آن بپردازیم. همان‌طور که می‌دانید آنفولانزا از طریق ویروس منتقل می‌گردد و در پرندگان و پستانداران باعث ایجاد بیماری می‌گردد. نحوه انتقال آن عمدتا به صورت تنفسی است و لذا با باز شدن مدارس و قرار گرفتن بچه‌ها در محیط سربسته و شلوغ شیوع آن به یکباره افزایش پیدا کرد. مدارس و مهد‌کودک‌ها و مراکز نگهداری سالمندان از مکان‌هایی هستند که سرعت شیوع آنفولانزا در آنها بسیار بیشتر است. امکان ابتلا به آنفولانزا و بروز عوارض آن در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، از قبیل بیماران قلبی و ریوی و دیابتی‌ها و کودکان و خانم‌های باردار و افراد مسن بیشتر است.

 بیشتربخوانید:

سینوزیت در کودکان : علائم و درمان

علائم و درمان آنفولانزا

علائم آنفولانزا از علائم خفیف تا شدید متغیر است. اغلب با تب، لرز، سردرد، دردهای عضلانی، سرفه، سوزش گلو، درد گوش و گاها با سوزش چشم‌ها و ریزش اشک و تغییر صدا ظرف مدت یک تا دو روز بعد از مواجهه با ویروس ایجاد می گردد. تهوع و استفراغ و اسهال در کودکان ممکن است از علائم آنفولانزا باشد، ولی در بزرگسالان نادر است. در تعدادی از افراد ممکن باعث ایجاد علائمی نشود و فقط فرد ناقل ویروس باشد. در مراحل اولیه، افتراق بین سرماخوردگی ساده با آنفولانزا ممکن است مشکل باشد و در سیر بیماری علائم آنفولانزا اغلب شدیدتر و طول مدت بیماری بیشتر و بدن درد نیز غالب‌تر است. در کودک مبتلا به عفونت ریوی ویروسی اولیه بعد مدتی علائم رو به بهبود می‌رود، ولی در صورتی که کودک مجددا دچار تب و سرفه پیشرونده بشود، احتمال درگیری باکتریال ثانویه مطرح می‌شود. این نکته از این نظر حائز اهمیت است که در عفونت ویروسی اولیه آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان جایگاهی ندارند، ولی در صورت شک به عفونت باکتریال ثانویه باید درمان با آنتی‌بیوتیک مناسب به موقع انجام گردد تا از پیشرفت بیماری و پیدایش عوارض جدی جلوگیری به عمل بیاید. آنچه که در مورد آنفولانزا اهمیت دارد، این است که علائم شدید و نشانه‌های هشدار این بیماری را بشناسیم و در صورت داشتن علائم هشدار سریعا به بیمارستان مراجعه داشته باشیم.

 

این علائم را جدی بگیرید

در صورت بروز هر کدام از علائمی که در ادامه نام می‌بریم، بلافاصله کودک را به نزدیک‌ترین مراکز درمانی برسانید تا اقدامات درمانی مناسب سریعا برای بیمار شروع شود.

 تنگی نفس

 درد قفسه سینه

 تب‌های بالا و غیر قابل کنترل

 تب‌های طول کشیده بیشتر از سه روز

 بروز راش

 ناتوانی در نوشیدن مایعات

 وجود خلط خونی

و البته علائمی مثل درد گوش‌ها و خلط خونی و افزایش شدت و میزان سرفه‌ها و درد سینوس‌ها و ترشحات غلیظ از بینی نیز باید جدی گرفته شوند و حتما با پزشک کودک مشاوره داشته باشید.

  بیشتربخوانید:

چیستی آبریزش بینی

نکات مهم

 درمان آنفولانزا بیشتر به صورت علامت‌درمانی است و خوردن مایعات گرم به میزان لازم و استراحت کافی در درمان آن بسیار موثر است.

 طول مدت بیماری آنفولانزا اغلب 3 تا 4 روز است، ولی چون در جریان بیماری سیستم ایمنی کودک ضعیف می‌شود و امکان دارد کودک دچار عفونت باکتریال ثانویه نیز شود، لذا مدت بیماری اغلب طولانی‌تر از زمان مورد انتظار می‌شود.

 

راه‌های پیشگیری

در اینجا جا دارد تا در مورد روش‌های پیشگیری از ابتلا به این بیماری نیز صحبت کنیم. بهترین راه پیشگیری از ابتلا، رعایت بهداشت و استفاده از ماسک و شستن مکرر دست‌ها و جدا کردن بیماران از افراد سالم جامعه می‌باشد، لذا در صورت ابتلای کودک، از فرستادن او به مهد کودک‌ها یا مدارس اجتناب کنید.

و لازم به ذکر است که از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری، استفاده از واکسن آنفولانزا در اواخر تابستان یا اوایل پاییز می‌باشد.

 

چه افرادی در اولویت تزریق واکسن آنفولانزا هستند؟

 خانم‌های باردار

 کودکان زیر 5 سال

 مبتلایان به آسم و بیماری‌های تنفسی که سن زیر 18 سال دارند.

 سن بالاتر از 65 سال

 میانگین توده بدنی یا BMI بالاتر از 40

 کادر درمان

 شاغلین در مراکز نگهداری سالمندان یا مراکز مراقبت از کودکان

 مراقبین هر کدام از گروه‌های بالا

 هر فردی که بیماری مزمن دارد.

 بیشتر بخوانید:

کاهش علائم سرماخوردگی در کودکان

  عوارض واکسن آنفولانزا

در مورد عوارض واکسن آنفولانزا اغلب به صورت تب خفیف و درد در محل تزریق و علائم سرماخوردگی خفیف است و منع مصرف در افرادی دارد که سابقه حساسیت به تخم‌مرغ را داشته‌اند. در موارد بسیار نادری گیلن‌باره گزارش شده است.

 

کلام پایانی

سخن آخر اینکه در سال اغلب دو بار شاهد پیک آنفولانزا و افزایش شیوع آن هستیم، لذا با توجه به حضوری شدن مدارس، توجه بسیار بیشتر به پروتکل‌های بهداشتی، رعایت فاصله اجتماعی، زدن ماسک و البته آموزش این موارد به کودکان و زدن واکسن می‌تواند نقش به سزایی در کنترل این بیماری داشته باشد.

بیشتر بخوانید:

اگر کودک به آنفلوآنزا دچار شد چه باید کرد؟

 

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی