ماهان شبکه ایرانیان

انتقادها از یک فیلم سینمای هند برای بی احترامی به هولوکاست

فیلم بالیوددی «هیاهو» که توسط یکی از فیلمسازان سرشناس هندی کارگردانی شده و روی پلتفرم‌های بین‌المللی به نمایش درآمده است، به دلیل برخی صحنه‌های تداعی‌کننده هولوکاست ، باعث ایجاد جنجال‌های زیادی در اروپا شده است

انتقادها از یک فیلم سینمای هند برای بی‌اهمیت جلوه دادن موضوع هولوکاست در حالی مطرح شده است که غرب در توهین به مقدسات اسلامی از جمله قرآن‌سوزی‌های اخیر در کشورهای اروپایی رویکردی منفعل را پیش گرفته‌اند.

به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته، فیلم بالیوددی «هیاهو» که توسط یکی از فیلمسازان سرشناس هندی کارگردانی شده و روی پلتفرم‌های بین‌المللی به نمایش درآمده است، به دلیل برخی صحنه‌های تداعی‌کننده هولوکاست ، باعث ایجاد جنجال‌های زیادی در اروپا شده است و حتی درخواست‌هایی برای حذف آن از روی پلتفرم‌هایی مانند آمازون پرایم مطرح شده است. 

حساسیت غرب برای کوچکترین بی‌حرمتی‌ و نادیده گرفتن‌هایی مانند هولوکاست در حالی رقم می‌خورد که رسانه‌های غربی در مورد هتک حرمت چندباره‌ قرآن در دو ماه اخیر، در بهترین حالت سیاستی منفعل را در پیش گرفته‌اند و برخی دولت‌های اروپایی از این اقدام موهن حمایت حکومتی کرده‌اند.

در چند روز اخیر، فیلم بالیوودی «هیاهو» (Bawaal) که توسط فیلمساز سرشناس هندی «نیتیش تیواری» کارگردانی شده، متهم شده است که با استفاده از آشویتس به عنوان استعاره‌ای برای مشکلات روابط، مرگ میلیون‌ها یهودی کشته شده در جریان هولوکاست را بی‌اهمیت جلوه داده و آن را تحقیر کرده است.

این فیلم در واقع داستان یک معلم تاریخ را روایت می‌کند که از بیماری صرع همسر جدیدش خجالت زده است. آنها در سفری به اروپا از مکان‌های تاریخی جنگ جهانی دوم بازدید کنند و در آنجا رابطه‌شان احیا می‌شود.

با این حال، منتقدان فیلم و سازمان‌های یهودی مسائلی را در مورد نمایش بازدید شخصیت‌های فیلم از برخی از وحشتناک‌ترین مکان‌های هولوکاست، که در داستان عشق آن‌ها در هم تنیده است، مطرح کرده‌اند. در صحنه‌ای از این فیلم، این زوج از آشویتس دیدن می‌کنند و در طول سکانس یکی از آنها می‌گوید هر رابطه‌ای از آشویتس خود می‌گذرد.

در یک صحنه فانتزی دیگر در یک اتاق گاز، این زوج با لباس خواب راه راه به تصویر کشیده‌ می‌شوند و شخصیت اصلی مرد می‌گوید: «همه ما کمی شبیه هیتلر هستیم، اینطور نیست؟».

این فیلم باعث انتقاد شدید از سوی مرکز سیمون ویزنتال شد، سازمانی که برای حفاظت از حقوق بشر جامعه یهودی تلاش می‌کند. این سازمان غیردولتی از آمازون خواسته تا این فیلم را سامانه نمایش آنلاین پرایم خود حذف کند و از «پول‌سازی» از موضوع هولوکاست جلوگیری کند. کمپانی آمازون هنوز پاسخی به این درخواست نداده است.

خاخام «آبراهام کوپر»، دانشیار و مدیر اقدام اجتماعی جهانی در این سازمان غیردولتی، گفت: «آشویتس یک استعاره نیست. این نمونه اصلی از قابلیت انسان برای شر است». او همچنین فیلم بالیوودی «هیاهو» را بی‌اهمیت جلوه دادن رنج و کشتار سیستماتیک میلیون‌ها قربانی هولوکاست نازی‌ها توصیف کرد.

این فیلم نقدهای اهانت‌آمیزی از مخاطبان آنلاین دریافت کرده است که آن را به «عادی‌سازی هیتلر» متهم کرده‌اند و از سوی منتقدان سینمایی نیز محکوم شده است.

اقدامات نازی‌ها در جنگ جهانی دوم و هولوکاست به سختی در مدارس هند تدریس می‌شود. نام هولوکاست در کتاب های درسی ذکر نشده است و در گذشته برخی از کتاب‌های درسی هند هیتلر را تجلیل می‌کردند.

با این حال «نیتیش تیواری» از این فیلم دفاع کرده و گفته است که هرگز قصد نشان دادن بی‌تفاوتی نداشته است و از پس‌زمینه تاریخ جنگ جهانی دوم برای ارائه چیز جدیدی به مخاطبان هندی استفاده کرده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی