سرویس جهان مشرق - این روزها سرزمین های اشغالی شاهد درگیری و تنش های داخلی گسترده است. رژیم صهیونیستی وضعیت استثنایی و بی سابقه ای را از زمان تشکیل غیرقانون خود در سرزمین های فلسطین اشغالی تجربه می کند. در ابتدای شروع این درگیری و اختلافات داخلی، صداهایی شنیده شد که نسبت به وقوع جنگ داخلی هشدار داد، صداهایی که اکنون گسترده تر و واضح تر از چند ماه پیش شنیده می شود.
تاریخ یهود و جنگ داخلی
نگاهی به تاریخ قوم یهود و حکومت های آنان در تاریخ، حاوی مسائل و نکاتی است که دانستن آنها خالی از لطف نیست. یهودیان در طول تاریخ و به مدت بسیار محدودی، صاحب دو حکومت کوچک (نوعی حکومت قبیله ای) در فلسطین بودهاند. با نگاهی به تاریخ این دو حکومت محلی بسیار کوچک، خواهید دید که هر دو حکومت به دلیل یکسانی از هم پاشیده شده و از بین رفته اند، مسئله ای به نام اختلافات داخلی.
مطالعه و نگاه به سرگذشت حکومت های محلی یهودیان، این واقعیت را آشکار می کند که یهودیان همواره با مسئله ای به نام اختلافات داخلی سروکار داشته اند، تا جایی که حتی وقتی بیت المقدس در سال 70 میلادی توسط ارتش روم محاصره شد، یهودیان به جای چاره اندیشی برای خروج از محاصره روم، به نزاع با یکدیگر پرداخته و در نهایت با تهاجم ارتش روم، از بین رفتند.
نفتالی بنت، نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی با اشاره به این مسئله نوشت: «در طول تاریخ، یهودیان دو بار در این سرزمین صاحب یک کشور مستقل و یکپارچه بودند. اولین بار به مدت 80 سال یک حکومت یهودی وجود داشت و سپس به دلیل درگیری های داخلی تجزیه شد. بار دوم، حکومت یهودیان حدود 77 سال وجود داشت و سپس به دلیل درگیری های داخلی، حاکمیت آن توسط رومیان از بین رفت.»
وقوع درگیری و جنگ داخلی درمیان یهودیان، یک واقعیت تاریخی است که صهیونیستها نیز امروزه به آن اشاره می کنند. واقعیت غیر قابل کتمان که امروز نیز رژیم صهیونیستی در آستانه ورود به آن است.
اولین هشدار وقوع جنگ داخلی
اواخر دولت ائتلاف بنت - لاپید بود که نفتالی بنت، نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی، هشدار داد که در صورت بازگشت نتانیاهو به قدرت، شاهد جنگ داخلی در اسرائیل خواهیم بود و با این روند، اسرائیل 80 سالگی خود را نخواهد دید. تلاش مخالفان نتانیاهو و هشدار نسبت به عواقب بازگشت وی کارساز نشد و بنیامین نتانیاهو با یک کابینه راستگرای افراطی، به قدرت بازگشت.
روی کار آمدن وی، گام اول شروع اختلافات و درگیری های داخلی در سرزمین های اشغالی بود. طولی نکشید که دولت راستگرای نتانیاهو، طرح اصلاحات قضائی را برای تغییر ساختار قضائی رژیم صهیونیستی مطرح کرد. بنی گانتس به عنوان یکی از مخالفان اصلی دولت بنیامین نتانیاهو خطاب به وی گفت: اگر به همین مسیری که میروید ادامه دهید (تغییر در ساختار قضائی) مسئولیت جنگ برادرکشی در اسرائیل به گردن شما خواهد بود منتقدان و مخالفان اقدام به اعتراض و شروع تظاهرات کردند که در این رابطه، کلید واژه «جنگ داخلی یا برادرکشی» در میان صهیونیست ها، مطرح و بازتاب پیدا کرد. باگسترش اعتراضات، طولی نکشید که رژیم صهیونیستی اولین قدم خود را به سمت درگیری داخلی برداشت.
نتانیاهو عقب نشینی نمیکند
دولت نتانیاهو که با وعده اصلاحات قضائی آمده بود، قصد عقبنشینی از تصویب طرح اصلاحات قضائی را نداشت. طرفداران و مخالفان دولت نتانیاهو و طرح اصلاحات قضائی، کم کم موضع گیری های خود علیه یکدیگر را نشان دادند تا ثابت شود اختلافات داخلی در سرزمین های اشغالی جدی است.
روزنامه هاآرتص در زمان شروع اعتراضات نوشت: جنگ داخلی اکنون اینجاست و دقیقاً چگونه آغاز میشود؟ جنگ داخلی از قبل شروع شده است. لازم نیست جنگ داخلی با کوکتل مولوتف، نارنجک دستی و مسلسل شروع شود از حوادث کوچک شروع میشود مانند وقتی که مدیر یک کافه مشتریان را بیرون می اندازد و میگوید اینجا فقط جای طرفداران نتانیاهو است. یا وقتی که یک راننده با ماشین خود در شهر بئرشبع، به سمت تظاهرا کنندگان علیه دولت نتانیاهو در یک پیاده رو میرود.
یکی از مهم ترین مسائلی که در این مدت رژیم صهیونیستی را درگیر خود کرد و به شدت نسبت به ادامه آن هشدار داده شد، مسئله امتناع نیروهای ذخیره ارتش از حضور در برنامه های آموزشی و تهدید افسران و نیروهای صهیونیستی مبنی بر عدم حضور در ارتش، در صورت تصویب طرح اصلاحات قضائی بود. موضوعی که به گفته کارشناسان و مقامات صهیونیست، به امنیت اسرائیل و انسجام ارتش آن، آسیب جدی وارد کرد.
پس حدود سیزده هفته از گذشت اعتراضات، مخالفت ها، تنش در میان صهیونیست ها، تنش ها به اوج رسید و با برکناری گالانت توسط نتانیاهو به علت درخواست لغو قانون طرح اصلاحات قضائی، سرزمین های اشغالی شاهد درگیری و تظاهرات گسترده ای شد. به دلیل وخیم شدن شرایط نتانیاهو مجبور به عقب انداختن زمان بررسی طرح تا فصل تابستان شد. اما در نهایت، در هفته های اخیر، دولت نتانیاهو در نشست تابستانی کنست، اولین قدم طرح اصلاحات قضائی را تحت عنوان قانون لغو عقلانیت مصوبات تصویب کرد.
همه هشدار می دهند
در چند ماه گذشته، علی رغم هشدارهای داخلی درباره طرح اصلاحات قضائی، حتی دولت ایالات متحده آمریکا هم نیز به شکل علنی نسبت به طرح اصلاحات قضائی و تبعات آن به دولت نتانیاهو هشدار داد. سفیر آمریکا در سرزمین های اشغالی در سخنانی گفته بود که جو بایدن به مقامات رژیم صهیونیستی توصیه کرده است که ترمز اصلاحات قضائی را بکشند که این اظهارات سفیر آمریکا در سرزمین های اشغالی با واکنش های تندی از سوی مقامات و حامیان دولت نتانیاهو روبه رو شد.
مقامات آمریکایی نسبت به وقایع جاری در سرزمین های اشغالی که ناشی از اقدامات نتانیاهو است، صراحتا ابراز نگرانی کرده اند. در حال حاضر یکی از عوامل اصلی که باعث تیره شدن رابطه میان دولت نتانیاهو و دولت آمریکا شده است، مسئله اصلاحات قضائی است.
عاموس یادلین، کارشناس برجسته صهیونیست و رئیس سابق سازمان آمان رژیم صهیونیستی پیشتر گفته بود: باتری مشروعیت اسرائیل (رژیم صهیونیستی) به سرعت در حال اتمام است و حمایت از آن در میان دوستانش در ایالات متحده نیز در حال فروپاشی است.
حتی مقامات امنیتی سابق رژیم صهیونیستی از جمله یوسی کوهن، رئیس سابق موساد که زمانی در دولت نتانیاهو حضور داشتند، در نامه ای به بنیامین نتانیاهو خواستار چاره اندیشی در این رابطه و نسبت به بروز شکاف اجتماعی در رژیم صهیونیستی هشدار دادند. هشدار هایی که تا به امروز شنیده نشده است.
صهونیست ها چه میگویند؟
در این مدت، هشدارها، اظهارات و تحلیل های قابل توجهی از کارشناسان، تحلیلگران و مقامات سیاس، امنیتی و اقتصادی سابق رژیم صهیونیستی نسبت به آینده اسرائیل شنیده شد. اظهارات و هشدارهایی که تماما بر یک موضوع متمرکز بود: موجودیت اسرائیل در معرض نابودی است. در این قسمت به بخش کوچکی از این هشدارها و اظهارات اشاره می شود.
یووال نوح هراری، مؤرخ و فیلسوف برجسته صهیونیستی، در مطلبی در هفتۀنامۀ فرانسوی اکسپرس هشدار داد که اقدامات دولت نتانیاهو در جهت اصلاحات قضائی، تنها تلاش فقط برای نابودی دموکراسی در اسرائیل نیست، بلکه بیم آن میرود که کل اسرائیل را به ورطۀ جنگ داخلی سوق دهد.
اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی با بیان اینکه رژیم درحال سپری کردن روزهای سرنوشت ساز است، گفت: ما در آستانه یک جنگ داخلی هستیم و انفجار بشکه باروت نزدیک تر از هر زمان دیگری شده است.
عاموس یادلین، رئیس سابق سازمان آمان در اظهاراتی بی سابقه به جمله معروف سید حسن نصرالله مبنی بر اینکه «اسرائیل سستتر از خانه عنکبوت» است اشاره کرده و گفت: حزبالله برای نابودی اسرائیل نیازی به موشکهای نقطهزن ندارد؛ زیرا ما از درون درحال فروپاشی هستیم. ما اکنون در کابینه اسرائیل افرادی را میبینیم که بهجای اینکه مشغول مسئله ایران و حزبالله باشند، موجب تشدید درگیریها و تفرقهها میشوند.
یورام کوهن، رئیس سابق شاباک، نسبت به عواقب تصویب قانون "لغو عقلانیت مصوبات" هشدار داد و گفت: «اگر این قانون تصویب شود، می ترسم در اسرائیل مبارزات خشونت آمیزی رخ دهد.» کوهن همچنین افزود: «اسرائیل در برابر تهدیدات خارجی در وضعیت آسیب پذیری قرار دارد. آنچه اکنون میبینیم میتواند تشدید شود (تهدیدات علیه رژیم صهیونیستی)، ارزیابی دشمنان ما این است که اسرائیل به اندازه کافی قوی نیست تا به یک حمله از خارج پاسخ دهد.»
ایهود اولمرت، نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی: «یک تهدید بسیار جدی وجود دارد که پیشتر به هیچ عنوان رخ نداده است. ما در مسیر جنگ داخلی قرار داریم.»
بنی گانتس: ما در مسیری قرار داریم که به جنگ داخلی منجر خواهد شد. از نتانیاهو میخواهیم اصلاحات قضایی را متوقف کند.
ناداو ارگمان، رئیس سابق سازمان شاباک: نتانیاهو مثل زمانی که او را میشناختم به اسرائیل متعهد نیست. من بسیار نگرانم که ما در آستانه جنگ داخلی قرار داریم.
تاریخ برای سومین بار در حال تکرار شدن است
در قسمت بالا، تنها قسمت بسیار کوچکی از هشدارها و نگرانی های مقامات و کارشناسان صهیونیست در چند ماه اخیر ذکر شده است و در اینجا، امکان اشاره به تمامی اظهارات و هشدارهای مطرح شده، وجود ندارد. اما نتیجه ای که میتوان از این اظهارات گرفت، این واقعیت است که صهیونیستها خود میدانند که امیدی به آینده بلند مدتی برای موجودیت کشور جعلی اسرائیل وجود ندارد. آنها به خوبی آگاه هستند که در شرایطی برگشت ناپذیر قرار دارند، شرایطی که انتهای آن، پایان رویای صهیونیستهاست.
با نگاهی به وضعیت فعلی رژیم صهیونیستی و سرنوشت حکومت های یهودی در تاریخ، باید گفت صهیونیست ها به همان بلایی گرفتار شده اند که پیشینیان آنها گرفتار شدند. همانطور که دو حکومت یهودی در تاریخ بر اثر اختلافات داخلی از بین رفتند، اختلافات و درگیری های داخلی فعلی در سرزمینهای اشغالی آنقدر ادامه پیدا خواهد کرد تا اثری از موجودیت رژیم صهیونیستی باقی نماند.
اکنون بهتر میتوان جمله تاریخی هشت سال قبل رهبر معظم انقلاب را مبنی بر اینکه صهیونیستها 25 سال آینده را نخواهند دید، درک کرد. واقعیتی که امروز اثرات آن به وضوح قابل مشاهده است.