ماهان شبکه ایرانیان

وبلاگ مشرق

خدمت حسن روحانی به نهاد انتخابات/ اثر افزایش مالیات بر معیشت مردم

امروز چه راهی پیش رو داریم، آیا راهی که پیش روی ما هست خیابان است؟ مسلما خیابان نه جوابگوی نیاز مردم در کوتاه‌مدت است و نه بلندمدت.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

اثر افزایش مالیات بر معیشت مردم

خدمت حسن روحانی به نهاد انتخابات/ اثر افزایش مالیات بر معیشت مردم

سعید مکرمی، عضو اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) از فشارهای مالیاتی تحمیل شده به کتابفروشان انتقاد کرد.

آنچه که در ادامه می‌خوانید بخش‌هایی از سخنان این فعال حوزه نشر است که ایبنا در یک فایل ویدئویی منتشر کرد:

_کتابفروش‌ها در صف اداره مالیات هستند که بگویند ما انقدر سود نکرده‌ایم.

_آنها می‌گویند اگر سود کتابفروشی زیاد است که همه کتابفروشی باز می‌کردند!

_ممیز مالیاتی می‌گوید اگر درآمد ندارید پس چرا تعطیل نمی‌کنید. وقتی به ممیز اعتراض می‌کنیم، می‌گوید مگر اینجا کمیته امداد است که ما به حوزه فرهنگ کمک کنیم؟

_یک کتابفروشی هست در خیابان انقلاب. اداره مالیات برای سال 99 که کرونا بوده؛ 270 میلیون برای آن کتابفروشی مالیات نوشته است. در حالی که هزینه‌های این کتابفروشی منفی بوده در آن سال.

_ پیامد این رفتارها این است که درآمد مالیاتی دولت زیاد می‌شود اما در دو، سه سال آینده خواهیم دید که افراد کمتری دارند در این حوزه کار می‌کنند.[1]

*افزایش حدود 60 درصدی مالیات در سال 1401 و سپس 65 درصدی در سال جاری، سبب بروز مشکلات و انتقادات فراوانی شده است.[2][3]

برخی کارشناسان اقتصادی همچنین خبر می‌دهند که افزایش زیاد از حد مالیات سبب ایجاد "اثر تورمی" می‌شود و بخش عمده‌ای از گرانی بروز یافته فعلی نیز اثر همین گرفتن مالیات زیاد است.

دولت اگرچه اعلام کرده است که از درصد بالایی از مشاغل مالیات نگرفته اما انتقادات زیادی از مشاغل مختلف در بحث پرداخت مالیات به گوش می‌رسد.

در همین حال اخباری از گذشت‌های مالیاتی دولت نسبت به بانک‌های متخلف نیز به گوش می‌رسد.[4]

برخی محافل تحلیلی معتقدند دولت باید به جای اضافه کردن بار سنگین مالیاتی بر دوش مشاغل؛ به سمت درآمدزایی از شرکت‌های دولتی حرکت کند.

یک نماینده مجلس اخیرا افشا کرد میزان تخفیف و بخشودگی‌های مالیاتی که در برخی از سال‌ها نسبت به تنها 40 شرکت دولتی روا داشته شده؛ بعضا از درآمدهای مالیاتی کل کشور بیشتر بوده است.[5]

گفتنیست، داوود منظور، رئیس سازمان برنامه , بودجه به تازگی در ظاهر حمایت دولت رئیسی از سیگار ارزان گفته است: کاهش مصرف دخانیات در کشور نباید صرفا از طریق سیاست‌های قیمتی دنبال شود و اکنون افزایش قیمت سیگار پیام تورمی برای بخش زیادی از جامعه به همراه خواهد داشت. +

لکن باید توجه کرد که همین افراد اما درباره اثر تورمی غیر قابل انکار 2 مرتبه افزایش 60 درصدی مالیات طی 2 سال اخیر سکوت کرده‌اند!

***

خدمت حسن روحانی به نهاد انتخابات

خدمت حسن روحانی به نهاد انتخابات/ اثر افزایش مالیات بر معیشت مردم

حسن روحانی،‌ رئیس‌جمهور سابق ایران به تازگی در پیامی به کنگره حزب اعتدال و توسعه، اگرچه مسئولیت خود در قبال برخی رخدادهای کشور در ایام دولت خود را نپذیرفته اما در عین حال مواضع محکمی در ردّ پروژه "تحریم انتخابات" و "مذمت خیابان" اتخاذ کرده است.

به گزارش درگاه الکترونیکی روزنامه آرمان ملی، روحانی در این پیام گفته است: مسلما خیابان مسیر خوبی برای حل معضلات یک کشور نیست. انفعال و قهر هم نمی‌تواند راهی برای دستیابی به اهداف بلند ملی باشد. اینجاست که باید اعتدالیون و همه آن‌هایی که معتقد به میانه‌روی هستند در جامعه امروز بتوانند فعالیت کنند.

او می‌افزاید: امروز چه راهی پیش رو داریم، آیا راهی که پیش روی ما هست خیابان است؟ مسلما خیابان نه جوابگوی نیاز مردم در کوتاه‌مدت است و نه بلندمدت. یا قهر و انفعال است که آن هم ما را به جایی نمی‌رساند. گرچه با مشکلات بسیار زیادی مواجه هستیم اما چاره‌ای نداریم جز اینکه راه سومی را برگزینیم و انتخاب کنیم و آن راه سوم اعتدال است که نه با قهر میانه‌ای دارد و نه با انفعال و تلاش آن اینست که در برابر افراط ایستادگی کند و نگذارد در کشور افراط حاکم شود.[6]

*دقت شود که اگرچه برخی جهات پیام روحانی قابل نقد است و او در صحبت‌هایش از طعنه به مجلس کارآمد یازدهم و شورای نگهبان نیز فروگذار نکرده لکن بدانیم که به مصداق "یک قطره آب در بیابان نعمت است"؛ باید صحبت‌های او در ردّ تحریم انتخابات را مغتنم دانست.

چه اینکه در فضای فعلی؛ متحدان گفتمانی روحانی یعنی اصلاح‌طلبان طرح خیانتبار تحریم انتخابات را در دستور کار گذاشته‌اند تا بتوانند بوسیله آن کسانی را بفریبند و از میزان مشارکت در انتخابات بکاهند.

البته دقت شود که ملاک یک انتخابات، قانون است نه مشارکت و مجلس آینده با هر میزان مشارکتی اما با قوت تمام تشکیل خواهد شد. لکن نمی‌توان از خباثت بانیان تحریم انتخابات و همچنین از مغتنم بودن موضع روحانی گذشت.

از همین روست که تأکید می‌شود در فضای فعلی هرکس که خیابان را نقد می‌کند و بر گزینه انتخابات به عنوان یگانه راه حل عقلانی برای اصلاح امور تأکید دارد؛ باید مورد حمایت و توجه قرار گیرد.

***

1_ https://www.ibna.ir/vdciyvapzt1a5v2.cbct.html

2_ mehrnews.com/xWPdZ

3_ mshrgh.ir/1524015

4_ mshrgh.ir/1532077

5_ mshrgh.ir/1533450

6_ https://www.armanmeli.ir/fa/tiny/news-1071148

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان