رویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژههای مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید
************
روزنامههای امروز دوشنبه 29 آبان ماه در حالی چاپ و منتشر شد که گمانهزنیها درخصوص آخرین تحولات در غزه، بازدید یک و نیم ساعته فرمانده کل قوا از نمایشگاه هوافضای سپاه و ماجرای تصویب طرح بازنشستگی در صفحات نخست روزنامههای امروز برجسته شده است.
یک سال پس از فروکشیدن آتش اغتشاشات روزنامه هممیهن که در آن روزها صدای آشوب شده بود، پایان آن را اعلام کرد، این روزنامه نوشته است که بررسی مواضع و موقعیت جریانها و نیروهایی که پاییز پارسال خودرامیداندار صحنه سیاسی و اجتماعی ایران تلقـی میکردند نشان میدهد که سیرک براندازی به پایان خط رسیده است.
در بخشی از این گزارش آمده است:
اپوزیسیونی که طی یک سال گذشته فعالیت خود را پس از آغاز اعتراضات سراسری آغاز کرده بود، این روزها علاوه بر اینکه دچار تفرقه فراوان شده، ضربههای دیگری را هم تحمل میکند؛ بهگونهای که همین چند روز پیش بود که رسماً اعلام شد شبکه «منوتو» بهعنوان یکی از بازوهای رسانهای آنها تعطیل شده و یکی از مهمترین رسانههای خود را از دست دادهاند. شاید علت این روزهای اپوزیسیون را بتوان بهخوبی در جمله عبدالکریم سروش دانست که بلافاصله بعد از جلسه «آینده جنبش دموکراسی در ایران» بیان کرد و گفت: «بیشترشان در میان مردم ایران هرگز نه زیستهاند و نبودهاند، با دردها و ارزشهای آنها آشنایی ندارند و بعد با کمال بیخیالی و جسارت دعوی رهبری این قوم را هم دارند و عنوان میکنند کافی است زمام امر به دست آنها سپرده شود.»
پایان براندازی به روایت اصلاحطلبان را باید به فال نیک گرفت، البته نباید فراموش کرد که این نه تنها یکی از خبرنگاران روزنامه هممیهن با پادوهای رسانهای ضدانقلاب لینک شده بود، بلکه در آن شبها بلندگوی براندازی در داخل هم بوده است، به عنوان مثال روزنامه هممیهن، در فردای روزی که طراحان اغتشاشات خواستار تعطیلی بازارها شده بود و مزدوران شرور خود را برای تهدید و ارعاب به برخی بازارها گسیل کرده بودند، تیتر زد: «بازار، غایب بزرگ قرن پانزدهم.» این روزنامه که توسط کرباسچی (اداره میشود، نوشت: در «انقلاب مشروطه» و در تشکیل «اولین مجلس شورای ملی» جمع کثیری از بازاریان حضور داشتند، ملی شدن صنعت نفت، پیروزی انقلاب و بسیاری حوادث سیاسی و اجتماعی تاریخ معاصر کشور بدون حضور و فعالیت بازاریان قابل تصور نبوده و تحققناپذیر بوده است، اما طی دهههای اخیر اثر چندانی از این قدرت محرک حوادث مهم تاریخ سیاسی کشور ما به چشم نمیخورد.
اشک تمساح روزنامه هممیهن برای عوامل ایجاد آشوب در حالی بود که این روزنامه زنجیرهای و سایر همقطارانش هیچگاه در رابطه با وضعیت خانواده شهدای مدافع امنیت و حتی مردم عادی که در حوادث شاهچراغ، ایذه و امثالهم جان خودشان را از دست دادهاند، ابراز نگرانی ننموده و هیچگاه مطالبه مجازات قانونی اخلالگران نظم و امنیت و جبران خسارات وارده بر اموال عمومی از سوی آنها را نداشتهاند. مردم شاید شما را ببخشند اما مواضعتان را هیچگاه فراموش نخواهند کرد!
پشت پرده رد صلاحیتها به روایت اصلاحطلبان
با پایان یافتن مهلت بررسی صلاحیت 24 هزار و 982 داوطلب انتخابات مجلس شورای اسلامی در هیاتهای اجرایی، 14 درصد این داوطلبان با عدم تأیید و 14 درصد هم عدم احراز صلاحیت مواجه شدند. این آمار را محمدتقی شاهچراغی رئیس ستاد انتخابات کشور اعلام کرده است. محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور درباره دلیل احراز نشدن صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس اظهار کرده است که «بیشترین نقص پرونده داوطلبان مربوط به بند 9 ماده 31 قانون انتخابات مبنی بر سابقه پنج سال فعالیت اجرایی، آموزشی یا پژوهشی است که برخی افراد اطلاعات مورد نظر را در هنگام ثبتنام درست بارگذاری نکردهاند و بر همین اساس شرایط احراز برای هیأت های اجرایی شکل نگرفته است.»
روزنامه شرق به نقل از سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی رئیسجمهور نوشته است:
اینکه برخی مدعی میشوند که منتقدین دولت تایید صلاحیت نشده اند، صحت ندارد. هم از کسانی که دوستان دولت و همراه دولت بودند و هم از کسانی که مخالفان دولت بودند در مرحله بررسی هیاتهای اجرایی مورد تایید قرار گرفته یا رد شده اند. یعنی از هر دو گروه بوده است.
روزنامه آرمان امروز نیز از کمکاری اصلاحطلبان درباره حل مسئله ردصلاحیتها خبر داده و مینویسد:
این اراده را نمیبینم که وارد امر رایزنی شوند. زیرا دروازهها، همت و اراده به رایزنی در جامعه ما تضعیف شده و از سویی دیگر تجارب تلخ پشتسرهمی که جلوی چشم نخبگان و جریانهای سیاسی منتقد به وجود آمده، آنها را نسبت به امر گفتوگو، رایزنی و تبادلنظر تا حد زیادی مأیوس کرده و از منظر تحلیل مسائل جامعه ایران، من این آمادگی را در افراد نمیبینم که به شکل دستهجمعی و اراده عمومی این کار را انجام دهند.
با پیگیری خط رسانهای جریان مدعی اصلاحات از ماههای گذشته تاکنون به نظر میآید برنامه تبلیغاتی آنها تخریب رقبا و مانور روی عدد رد صلاحیتها است، اولی همان کلیدواژه ادعایی «خالص سازی» است که با القای وجود آن سعی دارند همه مشکلات را به آن نسبت دهند و راه برونرفت از این مشکل فرضی را حضور مجدد خودشان در صحنه قدرت نشان دهند و دومی القای «ناکارآمدی جریان رقیب» است که به طور گسترده با سانسور موفقیتها و حتی نوشتن دستاوردهای فعلی به نام دولت و مجلس قبلی دنبال میشود.
تبلیغ خالصسازی توسط رادیو فردا ارگان رسانهای سازمان سیا
واقعیت آن است که جریان اصلاحطلب در انتخابات آتی کارت خود را سوزانده به تعبیر حسین مرعشی بدون برنامه و تنها با تکیه بر رسانه وارد صحنه شده است، این جریان همانطور که سال 88 مشارکت 85 درصدی را خرج آشوب کرد اینبار نیز قصد دارد آن را فدای پروژه خالصسازی کند، به زودی ابعاد این عملیات فریب از خود رخ نشان خواهد داد!