شناسه : ۲۷۲۹۹۵ - چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۳۷
۵ کتابخانه معتبر در تهران برای اهل کتاب
فضاهای آموزشی و فرهنگی: همه کسانی که اهل مطالعه هستند و یا در حال تحصیل اند از این که فضایی آرام و مناسب داشته باشند که بتوانند ساعاتی را با تمرکز بر روی کتاب هایشان بگذرانند لذت خواهند برد
فضاهای آموزشی و فرهنگی: همه کسانی که اهل مطالعه هستند و یا در حال تحصیل اند از این که فضایی آرام و مناسب داشته باشند که بتوانند ساعاتی را با تمرکز بر روی کتاب هایشان بگذرانند لذت خواهند برد. البته نباید فراموش کرد که دسترسی به منابع عظیمی از کتاب ها نیز می تواند به همان اندازه خوشحال کننده باشد. کتابخانه های عمومی و تخصصی یکی از مهمترین ساختمان های فرهنگی در هر شهری محسوب می شوند. ساختمان های نسبتا بزرگی که با داشتن معماری خاص، فضاهای های لازم برای نگهداری از کتاب ها (مخزن) و سالن مطالعه را شامل می شود. چیدانه در این مطلب قصد دارد شما را با 5 کتابخانه مهم در شهر تهران آشنا کند.
کتابخانه ملی ایران
آدرس کتابخانه ملی ایران: تهران، بزرگراه شهید حقانی، بعد از ایستگاه مترو حقانی، خروجی کتابخانه ملی.
اگر فکر می کنید که دسترسی به ساختمان کتابخانه دشوار است، بهتر است بدانید که: نزدیک ترین ایستگاه مترو به ساختمان های سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ایستگاه مترو شهید حقانی در بزرگراه شهید حقانی است و جهت رفاه حال مراجعه کنندگان، مدیریت کتابخانه سرویس هایی برای رفت و برگشت از ایستگاه مترو تا محل ساختمان کتابخانه نظر گرفته است. پس بهتر است برای رفتن به کتابخانه شک نکنید و برای استفاده از امکانات اقدام کنید. در 6 ماه اول سال کتابخانه ملی از ساعت 8 الی 22 و در نیمه دوم سال نیز از ساعت 8 الی 21 فعال خواهند بود.
کتابخانه ملی ایران با داشتن منابع غنی از کتاب ها و نشریات عمومی و تخصصی با قبول عضویت پذیرایی علاقمندان خواهد بود. این کتابخانه با پذیریش عضو در مقاطع تحصیلی مختلف اقدام به ارائه امکاناتی متناسب با سطح تحصیلی افراد می کند. این کتابخانه نمایندگی هایی در برخی از مراکز استان ها تاسیس کرده است که می توان از طریق آن ها از این امکانات استفاده کرد.
تنوع منابع کتاب و نشریات در این کتابخانه بسیار زیاد است و در 5 بخش مختلف فعالیت می کند:
- کتابخانه کودکان و نوجوانان
- کتابخانه عمومی
- کتابخانه نابینایان
- بخش ایرانشناسی و اسلام شناسی
- بخش منابع غیر کتابی
مطلب پیشنهادی: شهر کتاب فرشته ، فضای لوکس فرهنگی
کتابخانه مرکزی شهرداری تهران
آدرس کتابخانه مرکزی شهرداری تهران: ایرانشهر، نرسیده به تقاطع طالقانی، ساختمان شماره 2 شهرداری تهران، حوزه معاونت شهرسازی و معماری
اگر رشته تحصیلی شما در حوزه شهرسازی، معماری و عمران است برای شما خبر خوبی داریم. کتابخانه و مرکز اسناد معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران منابع ارزشمندی را با موضوعات شهرسازی، معماری، عمران به زبان های فارسی و انگلیسی در دسترس همکاران و دانشجویان این رشته ها قرار می دهد. در این کتابخانه می تواند به جز کتاب ها، نشریات تخصصی این حوزه را نیز به زبان فارسی و لاتین در اختیار داشته باشید. شما می توانید در ساعات 30: 8 صبح تا 13 بعد از ظهر به این کتابخانه مراجعه کنید و از امکانات آن استفاده کنید.
البته باید یادآوری کرد که شهرداری تهران در مناطق مختلف دست به احداث کتابخانه هایی زده که می توانید با توجه به محل زندگی تان نزدیکترین آنها را برای مراجعه انتخاب کنید.
مطلب پیشنهادی: شهر کتاب الف، رنگی ترین شهر کتاب تهران
کتابخانه دائره المعارف بزرگ اسلامی
آدرس ساختمان دائره المعارف بزرگ اسلامی: تهران، نیاوران، کاشانک، نرسیده به آجودانیه، شماره 210
اگر در حوزه مطالعات اسلامی فعالیت دارید و نیازمند منابعی کامل در این خصوص هستید بهتر است سری به کتابخانه دائره المعارف بزرگ اسلامی بزنید. این کتابخانه با داشتن منابعی مفید در این حوزه به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید فعالیت های پژوهشی کارآمد داشته باشید. سالن های مناسب برای مطالعه با چیدمان میز و صندلی و قفسه ها به شیوه ای طراحی شده تا نیازهای خاص کاربران را برآورده سازد. برای ایجاد فضای آموزشی آرام و ساکت و بار فرهنگی، علیرغم هزینه های مالی بیشتری که به دنبال داشت، رنگ و مصالح خاصی در نظر گرفته شده است. همه این تمعیدات انجام گرفته تا کاربران فضا در آرامش به فعالیت بپردازند.
مطلب پیشنهادی: تجربه ای منحصر به فرد در کتابخانه ای مارپیچ
کتابخانه حسینیه ارشاد
آدرس کتابخانه حسینیه ارشاد: خیابان دکتر علی شریعتی، پاییین تر از تقاطع حسینه ارشاد
کتابخانه حسینه ارشاد نیز مانند دیگر مکان هایی که تا به حال معرفی کردیم روال کار یک کتابخانه معتبر در ایران را پی می گیرد، اما یکی از فعالیت های جالب در اینجا توجه ویژه به بخش کودک و نوجوان، ناشنوایان و نابینایان است. این بخش برای بچه های صفر تا 16 سال مشغول فعالیت است. قبلا کودکان نمی توانستند عضو کتابخانه شوند و با کارت عضویت پدر یا مادر خود کتاب به امانت میبردند اما در حال حاضر با صدور کارت هایی با رنگ متفاوت امکان انتخاب و امانت منابع بصورت مستقل برایشان فراهم شده است. البته فعالیت های ویژه کودکان به همین ختم نمی شود و در برنامه های مدون دست به ابتکار عمل های دیگری نیز می زند. در این کتابخانه بخش ناشنوایان برای کودکان ناشنوا نیز راه اندازی وجود دارد و تعدادی از کتابداران کتابخانه نحوه ارتباط با این عزیزان را، با گذراندن دوره های مخصوص، آموزش دیده اند. منابع کتاب های گویا و کتاب هایی با خط بریل نیز برای ناشنوایان در منابع کتاب این مجموعه وجود دارد.
ساعت کار کتابخانه : شنبه تا چهارشنبه، نیمه اول سال: 8 الی 19، نیمه دوم سال: 8 الی 18
مطلب پیشنهادی: طراحی خلاقانه کتابخانه برای کودکان
کتابخانه هنر (کتابخانه فرهنگسرای ارسباران)
آدرس کتابخانه هنر: خیابان دکتر شریعتی - بالاتر از پل سیدخندان - خیابان ارسباران(جلفا) - فرهنگسرای ارسباران.
اهل هنر با فرهنگسرای ارسباران آشنا هستند. اگر در رشته ای از شاخه های هنر تحصیل کرده اید و یا در دستی در هنر دارید و اهل مطالعه اید، کتابخانه تخصصی هنر در فرهنگسرای ارسباران می تواند گزینه خوبی برای شما باشد. این مجموعه با داشتن کتاب های تخصصی در حوزه "معماری، موسیقی، تئاتر، سینما، عکاسی، نقاشی، خطاطی، صنایع دستی، مجسمه سازی، سفالگری، تاریخ و ادبیات" در دو بخش فارسی و لاتین در خدمت علاقمندان به فرهنگ و هنر است. این کتابخانه با دارا بودن منابع معتبر رشته های هنری می تواند گزینه بسیار خوبی برای شما باشد تا بتوانید به مطالعه در این حوزه بپردازید. در کنار آن می توانید از امکانات و برنامه های فرهنگسرای ارسباران نیز بهره مند شوید. راه اندازی بانک موسیقی چند رسانه ای فرهنگسرای ارسباران از اقدامات در حال اجرای کتابخانه تخصصی هنر است که دانشجویان رشته موسیقی می توانند با مراجعه به این کتابخانه از امکانات این بانک اطلاعاتی بهره مند شوند. با توجه به رویکرد تخصصی کتابخانه هنر و محدودیت فضای سالن مطالعه، تنها اعضای این کتابخانه می توانند از سالن مطالعه استفاده کنند اما سایر خدمات کتابخانه برای دارندگان کارت عضویت ویژه سایر کتابخانه ها ارائه میشود.
کتابهای مفید در حوزه معماری و دکوراسیون را با مطالب چیدانه بشناسید:
معرفی کتاب های خواندنی طراحی دکوراسیون
3 کتاب برای آشنایی با آثار معماران ایرانی و اصول طراحی داخلی
معرفی کتاب های نورپردازی در طراحی داخلی
معرفی 4 کتاب درباره رنگ در دکوراسیون و طراحی داخلی
نویسنده: لاله داورپناه ؛ گردآوری شده در تحریریه چیدانه