ویژه‌های مشرق؛

اصلاح‌طلبی با چریک بازی در خیابان فرق دارد/ روزنامه اصلاح‌طلب: روحانی تأیید هم می‌شد، رأی نمی‌آورد

روزنامه آفتاب یزد: در فقره رد صلاحیت روحانی از سوی شورای نگهبان، سخت معتقدیم این رد صلاحیت برای حسن روحانی، سراسر لطف بود.

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه‌های امروز یکشنبه هشتم بهمن ماه در حالی چاپ و منتشر شد که تعیین دخل و خرج دولت در سال 1403 توسط مجلس، واکنش‌ها به خبر پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره ایران را به فضا، حسن روحانی و ادامه ماجرای رد صلاحیت و چهار سناریو برای عرضه سوخت در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

برخی اصلاح طلبان با اشاره به اینکه در شرایط کنونی حتی اگر برخی چهره های خاص مثل حسن روحانی نیز در انتخابات تایید صلاحیت شوند اما قطعا حضورشان موجب مشارکت حداکثری و رای آوری آنان نخواهد شد به چرایی این موضوع می پردازند.

این میان تیتر اول روزنامه آفتاب یزد، از رسانه‌های جریان اصلاح‌طلب کشور درباره رد صلاحیت روحانی جالب توجه است: «شورای نگهبان به داد حسن روحانی رسید!» این روزنامه با ذکر برخی واکنش‌ها به رد صلاحیت روحانی، تلویحاً پیش بینی می‌کند که روحانی در صورت تأیید صلاحیت هم رأیی نداشت و از روحانی هم می‌خواهد که دلایل رد صلاحیت خود را بیان کند.

آفتاب یزد می‌نویسد:

در فقره رد صلاحیت روحانی از سوی شورای نگهبان، سخت معتقدیم این رد صلاحیت برای حسن روحانی، سراسر لطف بود. برخی، در نقد این رد صلاحیت نوشته اند: "هزینه سنگینی برای نظام دارد" که در پاسخ باید گفت اول اینکه نظام (تقریباً هیچ نظامی در دنیا) قطعاً قائم به فرد نیست، دو دیگر اینکه تأیید صلاحیت می‌شد و رأی لازم را کسب نمی‌کرد هزینه‌سازتر بود یا رد صلاحیت شدن از سوی شورای نگهبان!؟

این روزنامه در ادامه نقدی هم بر حامیان روحانی می‌نویسد: «نظرات موافق و مخالف بسیاری را مطالعه کردیم. هشت سال حسن روحانی نیز پیش چشم‌مان است. نه حسن روحانی آن رئیس‌جمهور خارق‌العاده‌ای بود که برخی تلاش می‌کنند به رخ بکشند و نه اساساً حسن روحانی در هشت ساله ریاست جمهوری، مدیریت آن چنانی داشته است که نبود او را یک خسران نگران‌کننده به شمار آوریم.

اصلاح‌طلبی با چریک بازی در خیابان فرق دارد/ روزنامه اصلاح‌طلب: روحانی تأیید هم می‌شد، رأی نمی‌آورد

بارها از سوی برخی اصلاح‌طلبان عدم محبوبیت روحانی به او یادآوری شده بود. از جمله هفته گذشته مهدی آیتی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب که پیش از این محمد خاتمی را یک بازنشسته سیاسی معرفی کرده بود، درباره حسن روحانی هم گفته بود که محبوبیتی بین مردم ندارد و بهتر است سراغ خاطره‌نویسی برود.

یا علی صوفی، وزیر تعاون دولت خاتمی تلویحاً به تلاش‌ها و فضاسازی‌های رسانه‌ای روحانی و تیم رسانه‌ای‌اش برای ایجاد هیاهو و دوقطبی انتخاباتی اشاره کرد و گفت «ظاهراً نوعی فضاسازی شده است که مردم حساس شده تا به روحانی رأی دهند، این درحالی است که اگر روحانی تأیید هم شود مردم به او رأی نخواهند دارد.

روزنامه شرق نیز در یادداشتی درباره دعوت روحانی به مشارکت در انتخابات نوشت:

از آنجا که حضورداشتن یا حضورنداشتن در انتخابات می‌تواند نشانی از همان خط و خش روی محصول باشد؛ بنابراین او بدون تردید وضعیتی را به پیش می‌کشد که آن محصول همچنان سالم و بدون خدشه و خراش باشد. به هر تقدیر از ابتدا هم معلوم بود که او به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای به غیر از حضور در انتخابات نخواهد داشت.

اصلاح‌طلبی با چریک بازی در خیابان فرق دارد/ روزنامه اصلاح‌طلب: روحانی تأیید هم می‌شد، رأی نمی‌آورد

برخی از اعضای جبهه اصلاحات عطف به برخی از نظرسنجی ها از آمادگی جامعه برای شنیدن سخنان اصلاح طلبان سخن به میان آورده و این مساله را تلنگری به جامعه اصلاح طلبی برای برخواستن و دوری از انفعال تعریف و تفسیر می کنند.

اصلاح‌طلبان در انتخابات چه خواهند کرد؟

نزدیک به پنج هفته مانده به برگزاری انتخابات 1402 اصلاح‌طلبان ستادی سند راهبرد انتخاباتی خود را به جمع بندی رسانده و از آن رونمایی کردند، ماه گذشته نیز کلیات این راهبرد، توسط مجمع عمومی جبهه اصلاحات ایران مصوب شده بود.

گرچه پیش از این گفته می‌شد که در جبهه اصلاحات بحث‌هایی مطرح شده که خروجی آن مشارکت در انتخابات است، اما سند تصویب شده توسط چپ‌ها هیچ نشانی ازچنین برداشتی ندارد. از دیگر سو بنا بر تصویب جبهه اصلاحات، تمامی گروه‌های این جبهه در پایبندی به اعلامیه راهبردی می‌بایست انسجام داشته و خلاف راهبرد مطالبی طرح و بیان نشود.

اما تحریم انتخابات از سوی اصلاح‌طلبان و گرایش به سوی رادیکالیسم در میان جناح چپ مخالفانی نیز دارد، دراین‌باره علی باقری به روزنامه اعتماد گفته است:

معتقدم گره‌گشایی از مشکلات کشور نه با حرکتی دفعی و هیجانی امکان‌پذیر است و نه با ادامه وضع موجود. یعنی جامعه ایرانی محکوم به پیگیری یک فرآیند اصلاح‌جویانه تدریجی و قانونی و مشارکت‌جویانه است، تصور می‌کنم همان‌طور که در بیانیه آقای روحانی پس از ردصلاحیت ایشان آمده، ما چاره‌ای جز این نداریم که همین فرآیند اصلاح‌جویی تدریجی و مبتنی بر مشارکت و قانون را دنبال کنیم. یعنی باید با ابتکار، خلاقیت و هوشمندی (همان‌طور که آقای روحانی هم به آن اشاره کردند) بزرگان و شخصیت‌های پخته کشور و دلسوزان کشور، راه‌هایی برای تداوم سیاست‌ورزی و اصلاح‌جویی حتی در شرایط فعلی بیابند تا مولفه‌های آن شکل از اصلاح‌طلبی نجات‌بخش، یعنی تدریجی بودن، مشارکتی بودن و قانونی بودن را در بطن خود داشته باشد.

اصلاح‌طلبی با چریک بازی در خیابان فرق دارد/ روزنامه اصلاح‌طلب: روحانی تأیید هم می‌شد، رأی نمی‌آورد

به‌نظر می‌رسد کهپالس‌های مثبت رائه شده از سوی برخی اصلاح‌طلبان برای مشارکت کافی نباشد، با توجه به مطلب اخیر تاج‌زاده مبنی بر تحریم انتخابات و تلاش برای به زیر کشیدن طیف اصلاح‌طلبان مشارکت‌جو می‌توان تأکید داشت که راهبرد جبهه اصلاحات همان دیدگاه‌های تاج‌زاده اما بابیان خفیف‌تر آن می‌باشد، به عبارتی شکل عریان دیدگاه‌های جبهه اصلاحات را باید در مطالب مطرح شده از سوی تاج‌زاده دانست.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان