ماهان شبکه ایرانیان

شهرداری کرمانشاه عامل بروز تخلف و ساخت و سازهای غیرمجاز

رییس سازمان نظام مهندسی استان کرمانشاه: شهرداری این استان برای اخذ درآمد بیشتر و تامین هزینه‌های خود با به خطر انداختن آسایش شهروندان و فروش مجوزهای غیر قانونی؛ مبلمان و زیبایی شهر را فدای درآمدهای سهل الوصول و تامین هزینه‌های سنگین خود کرده است.

پیش از این برخی کارشناسان شهرداری کرمانشاه را عامل اصلی قانون فروشی و ساخت و سازهای غیرمجاز معرفی می‌کردند اما در تازه‌ترین اظهار نظرها یک مسوول رسمی و ذی صلاح اذعان کرد این موضوع صحت دارد.

به گزارش ایرنا، اگرچه پیش از این مدیران شهری دیدگاه برخی کارشناسان مبنی بر بی قواره شدن کرمانشاه با مجوز شهرداری را رد می‌کردند اما اکنون رییس سازمان نظام مهندسی استان تایید کرده است که پایبندی به قانون جایگاهی در مدیریت شهری ندارد؛ موضوعی که می‌تواند به دخالت نهادهای ناظر و بازرسی منجر شده و مسوولان شهر کرمانشاه را در جایگاه پاسخگویی قرار دهد هرچند شورای شهر هم در این باره وظیفه ذاتی دارد.

اظهارات روز دوشنبه رییس سازمان نظام مهندسی استان در گفت و گو با خبرنگاران حاکیست؛ شهرداری کرمانشاه برای اخذ درآمد بیشتر و تامین هزینه‌های خود با به خطر انداختن آسایش شهروندان و فروش مجوزهای غیر قانونی؛ مبلمان و زیبایی شهر را فدای درآمدهای سهل الوصول و تامین هزینه‌های سنگین خود کرده است.

رییس سازمان نظام مهندسی کرمانشاه با تاکید بر اینکه عملا ساختمان بدون تخلف در کرمانشاه نداریم، آمار پروانه‌های صادره از سوی شهرداری کرمانشاه را "وحشتناک" توصیف و اظهار کرد که نتیجه اقدامات و عملکرد شهرداری کرمانشاه امنیت روحی و روانی شهروندان را به خطر انداخته است.

مهندس "نورالدین زارعی" گفت که تخلفات شهرداری کرمانشاه در بحث مجوزهای صادره و ساخت و سازهای غیرمجاز سطح شهر بیشتر از 100 درصد است به عبارت دیگر اگر فرض بگیریم آمار پروانه‌های صادره شهرداری 100 مورد است، بیشتر از 105 مورد آن تخلف دارد چراکه آن 5 مورد بدون مجوز قانونی ساخته می‌شود.

وی با یادآوری ضعف نظارت شهرداری کرمانشاه بر ساخت و سازها در کنار قانون فروشی این نهاد برای اخذ درآمد بیشتر افزود: وقتی شهرداری در اطراف یک خانه ویلایی و بر خلاف ضوابط شهری مجوز ساخت صادر می‌کند در واقع امنیت روحی و روانی شهروندان را به خطر می‌اندازد.

وی بر ضرورت احترام به خواسته‌ها و نیازهای شهروندان کرمانشاه تاکید و اظهار کرد: به عنوان مثال باید برای برخی از بخش‌های شهر فقط اجازه ساخت خانه ویلایی صادر شود؛ بایستی طوری برنامه‌ریزی شود که برای هر سلیقه‌ای بتوانیم خدمات ارایه دهیم.
زارعی افزود: باید ضمن اینکه منافع سازندگان و مالکان را در نظر می‌گیریم کاری کنیم که قوانین و مقررات بخوبی اجرایی شود و هزینه متخلف آنچنان بالا رود که تخلف نکند؛ مثلا سند پایان کار، آب و برق به متخلف داده نشود؛ اگر مسوولان همت کنند می‌توانیم در چند ماه به نتایج خوبی در کرمانشاه برسیم.

وی گفت: سازمان نظام مهندسی نقش بی‌بدیلی در کنترل کیفی ساخت و سازها دارد اما فاقد قدرت اجرایی کافی برای جلوگیری از ساخت ساختمان بی‌کیفیت است.
رییس سازمان نظام مهندسی کرمانشاه اضافه کرد: مهندسان ناظر تخلفات را به شهرداری گزارش می‌دهند و مدیران شهری موظفند جلو کار را بگیرند اما متاسفانه شهرداری همکاری لازم را ندارد.

زراعی افزود: اکنون کنترل‌های آزمایشگاهی در حدی است که بدانیم ساختمان را در چه زمینی بسازیم؛ هم اکنون حدود 90 آزمایشگاه ژئوتکنیک در استان کرمانشاه فعال هستند و با آزمایش خاک می‌توانیم ساختمانی فنی و اقتصادی طراحی کنیم و باید از این ظرفیت ها استفاده شود.

رییس سازمان نظام مهندسی کرمانشاه همچنین گفت: در زلزله‌های بزرگ گذشته مانند بم و رودبار آمار تلفات جانی خیلی زیاد بود (افزون بر 70 هزار نفر) ولی در زلزله سرپل‌ذهاب تلفات انسانی زیر هزار نفر بود؛ با بررسی‌ انجام شده مشخص شد قوانین ساخت و ساز در بم و رودبار رعایت نشده بود اما در سرپل‌ذهاب 45 درصد آیین‌نامه‌ها انجام شد که باعث نجات جان افراد زیادی شد.

بر اساس نتیجه گیری سخنان زراعی رعایت 100 درصدی آیین‌ نامه‌های ساخت و ساز می‌تواند به مقاوم سازی خانه‌ها در مقابل زلزله کمک کند موضوعی که در شهر کرمانشاه مورد بی توجهی شهرداری است.

به گزارش ایرنا، کرمانشاه به عنوان بزرگ‌ترین شهر کُردنشین ایران با حدود یک میلیون نفر سکنه نهمین شهر پرجمعیت کشور و یکی از کلان‌شهرها است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان