کبد چرب وضعیتی است که در آن کبد شما بیش از حد چربی را ذخیره میکند. در یک بدن سالم، کبد سموم را دفع و صفرا تولید میکند. مایعی به رنگ زرد مایل به سبز که چربیها را به اسیدهای چرب تجزیه میکند تا هضم شوند.
به گزارش چشمک، این چربیهای اضافه به کبد آسیب میرساند و از عملکرد مثبت آن جلوگیری میکند، اما تغییر سبک زندگی میتواند از پیشرفت بیماری جلوگیری و به بهبود آن کند. اگر این بیماری درمان نشود، کبد شما در نهایت از کار خواهد افتاد و دیگر نمیشود برای آن کاری کرد.
خوب است بدانید که کبد چرب در دو دسته الکلی و غیرالکلی قرار میگیرد و در هر دو دسته، تغییر و اصلاح تغذیه میتواند کمککننده باشد. شما میتوانید با تغییر مواد مغذی دریافتی بدنتان، از بروز کبد چرب پیشگیری یا اگر مبتلا هستید آن را درمان کنید.
رژیم درمانی کبد چرب شامل چه چیزهایی است؟
میوه های مضر برای کبد چرب، مثل هر بیماری دیگری، در شرایطی که کبد شما چرب شده است باید مصرف برخی از خوراکیها را جدی بگیرید و از میل کردن چند تا ماده غذایی بهخصوص و میوه، اجتناب کنید. البته حواستان باشد که اگر به کبد چرب مبتلا هستید نباید بهطور ناگهانی رژیم بگیرید و وزن زیادی کم کنید، بلکه باید به مرور زمان و در یک پروسه آرام و مداوم نوع و مقدار خوراکی و غذاهایتان را تغییر دهید.
به طور کلی، برنامه رژیم غذایی برای بیماری کبد چرب شامل موارد زیر است:
مغزیجات پر فیبر مانند حبوبات و غلات کامل، کاهش غذاها و نوشیدنیهای حاوی شکر، نمک، کربوهیدرات تصفیه شده و چربی اشباع شده مواد مغذی و مبتنی بر غذای کامل و غنی از پروتئین و چربیهای غیراشباع.
روشهای درمان بیماری کبد چرب
اصلاح رژیم غذایی بهترین راهی است که میتوانید در مسیر درمان بیماری کبد چرب از آن استفاده کنید. البته بهتر است به همین یک مورد اکتفا نکنید و با کمی تغییر در سبک زندگیتان، این بیماری را بهبود ببخشید؛ برای مثال میتوانید کمی فعالتر شوید و حداقل هفتهای 30 دقیقه ورزش هوازی داشته باشید.
همچنین حواستان به مکملهای دارویی و خوراکیهایی که مصرف میکنید باشد تا سطح کلسترول و تری گلیسیرید شما افزایش پیدا نکند. اگر فکر میکنید ترکیب رژیم غذایی و ورزش برای کاهش کلسترول شما کافی نیست، از پزشک متخصص کمک بگیرید.
بهتر است بدانید که برای درمان بیماری کبد چرب نمیتوان چندان به داروها اعتماد کرد؛ چراکه هنوز این بیماری داروی درمانی ندارد و بهترین راه کنترل آن کاهش وزن و تغییر رژیم غذایی فرد است. شما با کاهش وزن 3 تا 5 درصد از وزنتان میتوانید تا حد زیادی چربیهای کبدتان را دفع کنید.
خوراکیهای ممنوعه برای بیماران مبتلا به کبد چرب
میوه های مضر برای کبد چرب، بیماران مبتلا به کبد چرب باید از مصرف چربیهای اشباع شده دوری کنند؛ چراکه این نوع چربی منجر به رسوب چربی بیشتر در کبد شما میشود. برای اینکه روند بیماری شما شدت پیدا نکند و حالتان بدتر نشود از خوردن خوراکیهایی که در ادامه گفتهایم، خودداری کنید.
مرغ، به جز گوشت سفید بدون چربی
پنیر پر چرب
ماست، به جز ماست کم چرب
گوشت قرمز
محصولات فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس
غذاهای سرخشده و غذاهای آماده و نیمه آماده
خوراکیهای قندی مانند کلوچه، آب نبات، نوشابه معمولی، شربتها و غیره
ترجیحا نان سفید، برنج و ماکارونی
غذاهای حاوی نمک زیاد
غذای فراوری شده
میوههای مضر برای کبد چرب
میوه های مضر برای کبد چرب، همانطور که تاکید کردیم بهتر است بیماران مبتلا به کبد چرب از مصرف بیرویه قند و نمک خودداری کنند، چراکه این بیماری در بیشتر موارد با کلسترول بالا و دیابت همراه خواهد شد.
برای اینکه از بروز دیابت جلوگیری کنید بهتر است با میوههای مضر برای کبد جرب آشنا شوید. برخی افراد با تصور اینکه قند موجود در میوهها ضرری ندارد، هر میوهای را میل میکنند، اما باید این هشدار را بدهیم که ممکن است پیشرفت بیماری کبد چرب را به همراه داشته باشد. همچنین ممکن است برخی از میوهها در دوره درمان، تداخل دارویی ایجاد کنند.
بهطور کلی میوههای مضر برای کبد چرب عبارتند از:
آناناس
نارگیل
خرمالو
انار
گیلاس
میوههای خشک
انبه