ماهان شبکه ایرانیان

اشتباه نکنید! اسرائیل را از زیر فشار افکار عمومی خارج نکنید

زمانی که عربستان با اعدام شیخ نمر و بعد از حادثه منا تحت فشار بود، با حمله عده ای خودسر به سفارت و کنسولگری این کشور در ایران عملا ورق به نفع این کشور برگشت.

عصرایران ؛‌ جلیل بیات - روز گذشته ارتش اسرائیل در یک حمله هوایی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق 7 عضو ارشد سپاه پاسداران را به شهادت رساند. در واکنش به این حادثه، حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان در یادداشتی نوشته است: «بر اساس اصل مقابله به مثل حمله به سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌های رژیم جعلی اسرائیل در هر یک از کشورهای دیگر، حق مسلم ایران اسلامی است و سازمان ملل نیز باید از حمله ایران به مراکز دیپلماتیک رژیم جعلی اسرائیل حمایت کند.»

در این باره چند نکته قابل ذکر است:

1- در اینکه اقدام اسرائیل خلاف اصول حقوق بین الملل و کنوانسیون وین بوده هیچ شکی نیست، اما از آنجا که در دیدگاه فقه امامیه به هیچ وجه کاربرد سلاح های نظامی برای کشتن غیر نظامیان در مقام مقابله به مثل جایز نیست و در حقوق بین الملل نیز با توجه به قوانین بشردوستانه بین المللی بطور کلی این عمل منع شده است، اگر ایران بخواهد اماکن دیپلماتیک اسرائیل را مورد حمله نظامی قرار دهد عملا خلاف اصول اسلامی و بین المللی عمل کرده است.

2- با توجه به جنایاتی که اسرائیل در غزه انجام داده و می دهد، اکنون به شدت تحت فشار افکار عمومی دنیا قرار دارد. لذا می توان این احتمال را نیز داد که اقدام اخیر اسرائیل از این جهت انجام گرفته که با تلافی ایران از نوعی که آقای شریعتمداری ابراز کردند، کانون توجهات را از غزه منحرف کرده و خود را با مظلوم نمایی از زیر فشار افکار عمومی خارج کند.

بدین ترتیب با قدرت رسانه ای که اسرائیل (و آمریکا) در اختیار دارند عملا جای متهم و مدعی را تغییر داده و ورق را به ضرر ایران و به نفع اسرائیل برگردانند.

3- ایران قطعا باید به این اقدام اسرائیل پاسخ دهد. اساسا این انتقاد وارد است که گستاخی اسرائیل که اکنون به آن حد رسیده که یک مکان دیپلماتیک را مورد حمله قرار دهد ممکن است به دلیل عدم پاسخ یا پاسخ ضعیف ایران در تجاوزات و حملات قبلی این رژیم باشد. با این حال پاسخ ایران می بایست متناسب و مشروع نیز باشد. لذا به نظر می رسد حمله به یک هدف نظامی مهم و معتبر، بهترین پاسخی است که ایران می تواند به اقدام اخیر اسرائیل بدهد.

4- ایران می بایست در عین حال موضوع را در سازمان ملل تا رسیدن به نتیجه نهایی پیگیری کند. اگرچه احتمالا آمریکا در شورای امنیت از اسرائیل دفاع خواهد کرد، اما محکومیت جمعی اسرائیل در سازمان ملل، وجهه و مشروعیت آن را بیش از گذشته زیر سوال خواهد برد و ایران را در مقام قربانی و اسرائیل را به عنوان متجاوز به افکار عمومی دنیا معرفی خواهد کرد.

این موضوع قطعا در معادلات سیاسی و مذاکرات مربوط به غزه نیز تاثیر خواهد داشت. لذا برای این کار لازم است ایران به جمع آوری مدارک همچون نمونه برداری از محل حادثه در کنسولگری اقدام کند، چرا که با صرف ادعا و احتمال چندان نمی توان در محاکم بین المللی موفق شد.

5- ایران باید از اشتباهات گذشته درس گرفته باشد. زمانی که عربستان با اعدام شیخ نمر و بعد از حادثه منا تحت فشار سیاسی و حقوقی ایران و همچنین افکار عمومی دنیا بود، با حمله عده ای خودسر به سفارت و کنسولگری این کشور در ایران عملا ورق به نفع این کشور برگشت و از زیر فشارها خارج شد و در مقابل ایران در موضع متهم قرار گرفت. لذا ایران اینبار دیگر نباید اشتباه کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان