به نظر میرسد پاسخ این پرسش که «از چند سالگی پیر محسوب میشویم؟» در حال تغییر است، زیرا عمر مردم طولانیتر شده است، دیرتر بازنشسته میشوند و تا سنین بالاتری همچنان از سلامت جسمی و روحی برخوردارند.
به گزارش جام جم، طبق پژوهشی که نتیجه آن در مجله انجمن سالمندی آمریکا منتشر شد، افراد در اواسط دهه60سالگی معتقدند پیری از 75سالگی شروع میشود در حالی که افراد مسنتر فکر میکنند سن پیری دیرتر از این شروع میشود. افرادی که احساس جوانی میکنند، معتقدند پیری دیرتر شروع میشود. شرک
تحقیقات قبلی نیز نشان داده بود باورهای منفی درباره افزایش سن با افزایش سطح استرس مرتبط است که به نوبه خود میتواند خطر حمله قلبی وسکته راافزایش دهد.برعکس افرادی که به پیری نگرشی مثبت دارند، احتمالا کمتر درمعرض ابتلا به زوال عقل هستند ودرمقایسه با افرادی که نگرش منفی درباره افزایش سن دارند، طولانیتر عمرمیکنند.
بینظمیها در فضای زندگی در تمرکز وتصمیمگیریفرد نیز اختلال ایجاد میکند و خلاقیت،سطح بهرهوری و انرژیفرد راکاهش میدهد. ازنظرکارشناسان، رابطه معکوس میان بینظمی وسلامت روان وجود دارد؛ به این معنی که هرچه زندگی شما بههمریختهتر باشد، سلامت روان شما نیز آسیبپذیرتر خواهد بود.
به همین دلیل ازبین بردن بینظمیها،وضعیت سلامت روان شما را بهبود میبخشد. شاید مشکل درهم و برهم بودن وسایل زندگی شما درمقایسه بامشکلاتی همچون تغییرات آب وهوایی، کوویدـــ19 یا تشدید خشونتهای جهانی ناچیز به نظر برسد اما کارشناسان تاکید دارند نباید از تأثیرات منفی بههم ریختگی درفضای زندگی غافل بود و اصلاح این رفتار یک تخلیه صد درصدی برای سلامت روان محسوب میشود.
عواقب بینظمی برسلامت روان، بسیار زیاد و قابل توجه است.از جمله اینکه حافظه را مختل میکند و منجر به تثبیت عادات غذایی نادرست میشود. فراموش نکنید رفع بینظمیها بیش از آنچه تصور کنید بر سلامت روان شما تأثیرات مثبت و قدرتمندی دارد.