از خواص روغن بنفشه برای پوست تا کاهش وزن + طریقه استفاده

روغن بنفشه از گیاهی به نام گل بنفشه، از تیره Violaceae به دست می‌آید. بنفشه گیاهی است با ساقه کوتاه زیرزمینی به ارتفاع ۱۵ سانتی متر که خزنده و نازک است. قطر کاسه گل حدود ۲۰ میلی متر است.نام علمی بنفشه شیرین Viola Odorata L است .

روغن بنفشه از گیاهی به نام گل بنفشه، از تیره Violaceae به دست می‌آید. بنفشه گیاهی است با ساقه کوتاه زیرزمینی به ارتفاع 15 سانتی متر که خزنده و نازک است. قطر کاسه گل حدود 20 میلی متر است.نام علمی بنفشه شیرین Viola Odorata L است که به انگلیسی Violet می گویند.

به گزارش دکتر کرمانی، بنفشه شیرین که با نام Viola odorata Linn نیز شناخته می شود، گیاهی همیشه سبز و چند ساله بومی اروپا و آسیا است، اما به آمریکای شمالی و استرالیا نیز رسیده است. هنگام تهیه روغن بنفشه از برگ‌ها و گل‌ها استفاده می‌شود.

خواص روغن بنفشه در بسیاری از مسائل سلامتی به اثبات رسیده است. روغن بنفشه برای پوست خواص بی‌نظیری دارد که در مقاله زیر بیشتر با آن آشنا می‌شویم.

روغن بنفشه در میان یونانیان باستان و مصریان باستان به عنوان دارویی برای درمان سردرد و سرگیجه محبوب بوده است. این روغن همچنین به عنوان یک درمان طبیعی در اروپا برای تسکین احتقان‌های تنفسی، سرفه و گلودرد استفاده می‌شد. از دیگر خواص روغن بنفشه، می‌توان از فواید روغن بنفشه برای پوست، برای استرس و اضطراب و موخوره و شوره سر و…. نام برد.

خواص روغن بنفشه

روغن بنفشه کاربردها و فواید زیادی دارد،که برخی از آن‌ها ممکن است شما را شگفت زده کند.از جمله کاربردهای درمانی، روغن بنفشه برای پوست، تسکین درد، رفع سردرد، به عنوان خلط آور، مفید برای بی خوابی، رفع استرس و اضطراب و بسیاری از موارد دیگر را می‌توان نام برد.در این مقاله انواع خواص روغن بنفشه را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

تسکین درد و التهاب

اسیدهای سالیسیلیکی که  در گل‌های بنفشه وجود دارند، دردهای التهابی را برطرف می‌کنند. این ترکیبات ضد التهابی برای مفاصل سفت و دردناک و همچنین دردهای عضلانی مانند روماتیسم، آرتروز و نقرس یک درمان طبیعی محسوب می‌شود.

ماساژ دادن مفاصل و ماهیچه‌ها با روغن بنفشه به کاهش درد‌های روماتیسمی و آرتریت کمک فراوانی می‌کند. روغن بنفشه جریان خون به عضلات را بهبود بخشیده و به همین دلیل درد ناشی از عدم جریان خون در این نواحی را برطرف می‌کند.

اسیدهای سالیسیلیک موجود در گل‌های بنفشه، دردهای التهابی را برطرف می‌کند.

 روغن بنفشه و چاقی صورت

اگر می‌خواهید صورتتان تپل‌تر شود، حتما از روغن بنفشه استفاده کنید. برای این کار باید دنبال راهی باشید که باعث آبرسانی و حفظ آب و مواد مغذی پوست شود.

یکی از روغن‌هایی که باعث جذب و نگهداری آب می‌شود، روغن بنفشه است. روزی دو بار صورت خود را بعد از شستشوی ملایم، با روغن بنفشه به آرامی ماساژ دهید. این کار از ادامه لاغری صورت پیشگیری کرده و باعث پرشدن صورت می‌شود.

رفع لک صورت

روغن بنفشه از جمله روغن هایی است که زیبایی پوست را دو چندان کرده و به سلامت پوست شما کمک فراوانی می‌کند. روغن بنفشه خاصیت ضدباکتری و ضد میکروبی دارد و به همین دلیل برای برطرف شدن لک و جوش صورت موثر است. این روغن می‌تواند، جایگزین کرم‌ها و مواد شیمیایی دیگر برای درمان لک و جوش‌های صورت باشد.

برای برطرف شدن لک صورت چند قطره از روغن بنفشه را کف دست خود بریزید و پوست صورتتان را به خوبی با آن ماساژ دهید و پس از دو دقیقه صورت خود را با آب ولرم بشویید.

رفع استرس و اضطراب

زندگی امروز بشر پر از دغدغه و استرس و اضطراب است. ولی راهکار‌هایی وجود دارد که با استفاده از آن‌ها بتوان این استرس را کاهش داد. از جمله این موارد می‌توان به استفاده از روغن بنفشه اشاره کرد. زمانی که استرس دارید، چند قطره روغن بنفشه به همراه یکی از روغن های پایه (نارگیل، زیتون و…) را با یکدیگر مخلوط کرده و این ترکیب را پشت گردن خود مالیده و ماساژ  دهید.

همچنین استنشاق روغن بنفشه به افزایش آرامش شما کمک فراوانی می‌کند. چند قطره روغن بنفشه را روی دستمال ریخته و در حالی که دراز کشیده‌اید، به مدت 30 دقیقه آن را استنشاق نمایید.

استنشاق روغن بنفشه به افزایش آرامش شما کمک فراوانی می‌کند.

درمان بی‌خوابی

داشتن یک خواب آرام برای حفظ سلامت بدن و عملکرد صحیح همه اعضای بدن، بسیار ضروری است. یک خواب باکیفیت به شما اطمینان می‌دهد که می‌توانید وظایف روزمره‌تان را به خوبی و به طور موثر انجام دهید.اگر بی خوابی ناشی از خشکی مغز یا گرم و خشک بودن طبع ما باشد، روغن بنفشه می‌تواند کمک خوبی برای رفع این بی‌خوابی باشد.

روغن بنفشه با ترکیبات مغذی خود می‌تواند رطوبت را به مغز برگردانده و باعث خوابی آرام شود. با چکاندن چند قطره روغن بنفشه در بینی، می‌توانید به رفع بی‌خوابی خود کمک کنید.

بهبود دستگاه تنفسی

یکی از خواص روغن بنفشه، ضد احتقان بودن آن است. روغن بنفشه باعث می‌شود تا خلط‌ها و مخاط بینی از دستگاه تنفسی خارج شوند و تنفس به راحتی انجام شود.

استفاده از روغن بنفشه، یکی از درمان‌های مؤثر برای مقابله با عفونت دستگاه تنفسی و ریه‌ها  است . چند قطره از این ماده را داخل دستگاه بخور ریخته ، سپس این بخار را به مدت 10 تا 15 دقیقه استنشاق کنید. این کار باعث پاکسازی مجاری تنفسی مسدود شده می‌شود.

این روغن دستگاه تنفسی را تسکین داده و روان می‌کند. همچنین روغن بنفشه، دارای خواص تب‌‌بری و آنتی باکتریال است و تسکین دهنده سرفه، خستگی و کوفتگی و ورم لوزه‌ها ، سرماخوردگی، آسم، تب و گلودرد می باشد.

روغن بنفشه برای کاهش وزن

روغن بنفشه باعث برطرف کردن احتباس مایعات در بدن شده و اضافه وزنی را که بر اثر این احتباس بوجود می‌آید را از بین می‌برد. البته نمی‌تواند جایگزینی برای یک رژیم غذایی اصولی و مناسب باشد. همچنین روغن بنفشه باعث کاهش سلولیت شده و از بوجود آمدن آن پیشگیری می‌کند.

مفید برای خشکی پوست

روغن بنفشه یک روغن بسیار خنک کننده است و زمانی که به صورت موضعی استفاده شود می‌تواند در تسکین بعضی از بیماری‌های پوستی مرتبط با التهاب مفید باشد. این روغن هم برای پوست‌های خشک و هم برای پوست های چرب مفید است، زیرا دارای خواص مرطوب کنندگی، ضد عفونی کننده و ضد التهابی است.

اگر دچار بیماری های پوستی خشک مانند اگزما یا پسوریازیس هستید، بنفشه یک مرطوب کننده و نرم کننده عالی است که قرمزی و خارش را تسکین می‌دهد.

اگر پوست چرب یا آکنه‌دار دارید، روغن بنفشه می‌تواند به سفت شدن منافذ و متعادل کردن پوست کمک کند. از آنجایی که بنفشه منبع طبیعی اسید سالیسیلیک است به لایه برداری ملایم پوست کمک می‌کند.

بنفشه یک درمان سنتی برای بیماری‌های پوستی رایج است و می‌تواند در روغن ماساژ استفاده شود یا به آب وان اضافه شود. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد، روغن بنفشه ممکن است به کاهش اثرات واریس نیز کمک کند.

برای استفاده از روغن روی پوست ابتدا آن را با یک روغن حامل (مانند روغن بادام، نارگیل یا جوجوبا) به نسبت 1:1 رقیق کرده و آن را روی ناحیه آسیب دیده بمالید. از طرف دیگر، می توانید 2 تا 3 قطره روغن بنفشه را به محصولات مراقبت از پوست خود اضافه کنید. 

افزایش میل جنسی

برخی از روغن‌های گیاهی دارای خواص تقویت کننده جنسی هستند و می‌توانند خلق و خوی شما حین رابطه جنسی را بهبود ببخشند. تحقیقات نشان می‌دهد که انواع مختلفی از اسانس‌ها و روغن‌ها مثل روغن بنفشه ممکن است در هنگام استنشاق قبل یا در حین رابطه، صمیمیت بیشتر ایجاد کنند و دارای خواص تقویت‌کننده باشند.

بهبود سینوزیت

اگر به دنبال یک روغن گیاهی برای کمک به بهبود سینوزیت و رفع مشکلات سرما خوردگی هستید، روغن بنفشه انتخاب بسیار خوبی است.

قبل از مصرف روغن بنفشه، دو طرف صورت غیرازپیشانی را بخور دهید و سپس روغن را روی پیشانی ماساژ دهید. همچنین در هوای سرد قبل خروج از خانه چند دقیقه سینوس ها( پیشانی و گونه ها) را با این روغن ماساژ دهید.

به طور کلی روغن بنفشه را می‌توان نوعی تسکین دهنده درد دانست. این روغن با بهبود گردش خون در بدن می‌تواند به کاهش دردهای مزمن کمک بسیار زیادی کند.

رفع سیاهی دور چشم

یکی از کاربردهای روغن بنفشه که مورد استقبال بسیاری قرار گرفته است، درمان سیاهی دور چشم است. این روغن در رفع سیاهی دور چشم افرادی که مستعد یا مبتلا به میلیا نیستند، کارایی بالایی دارد.

روغن بنفشه با مواد مغذی سرشاری که در بافت خود دارد، پوست ناحیه دور چشم را تقویت کرده و سلامت آن را تأمین می‌کند. همین موضوع باعث کمرنگ‌تر شدن تیرگی‌های این ناحیه است. همچنین خاصیت مرطوب‌کنندگی روغن بنفشه نیز، در طراوت بخشیدن به ناحیه زیر چشم نقش مهمی دارد.

روغن بنفشه، پوست ناحیه دور چشم را تقویت کرده و سلامت آن را تأمین می‌کند.

درمان بواسیر

درمان بواسیر یا هموروئید روش‌های گوناگونی دارد و با توجه به وضعیت بیمار و متناسب با شرایط بیماری ، ممکن است به یک روش درمانی جواب بدهد. بعضی مواقع درمان خارجی روی بواسیر جواب داده و مشکل را برطرف می‌کند. یکی از روش‌های درمان خارجی، استفاده از روغن بنفشه است.

روغن بنفشه دارای خاصیت ضد التهابی و ضد درد می‌باشد، که می‌‌تواند تورم رگ‌های خونی و بافت‌های متورم را کاهش داده  و به درمان بواسیر یا هموروئید کمک کند. شما می‌توانید روغن بنفشه را به صورت موضعی برای ماساژ استفاده کنید تا بواسیر را درمان کند.

رفع موخوره و شوره سر

اگر بدنبال رفع مشکل موخوره و شوره سر خود هستید، روغن بنفشه یکی از بهترین گزینه‌هاست.

روغن بنفشه حاوی چربی‌های اشباع نشده زیادی است و به همین دلیل به رفع خشکی پوست سر کمک می‌کند. روغن بنفشه همچنین برای رشد طولی مو هم مناسب است.

اگر می‌خواهید روغن بنفشه را برای رفع شوره سر استفاده کنید، باید پوست سرتان را به آن آغشته کرده و ماساژ دهید. ولی مو‌های خود را زیاد چرب نکنید. اگر این کار را به صورت روزانه انجام دهید به رفع شوره سر شما کمک زیادی خواهد کرد.

خواص روغن بنفشه برای نوزادان

یکی از خواص روغن بنفشه در طب سنتی مفید برای نوزادان است. این روغن بهترین دارو برای درمان سوزش و التهاب پوست ناحیه ران نوزاد است، که مهم‌ترین عامل بوجود آمدن آن گرمای موجود در شیر مادر است.

این حالت در بیشتر نوزادان دیده می‌شود و برای رفع آن استفاده از یکی از روغن‌های گل سرخ یا گل بنفشه یا مخلوطی از هر دو می‌تواند در بهبود سوزش و برطرف شدن التهاب ناحیه ران نوزاد موثر باشد. ماساژ پیشانی نوزاد با روغن بنفشه، برای بهبود خواب او در طول شب تاثیر بسیاری خواهد داشت.

در طب سنتی روغن بنفشه یکی از روغن‌های مفید برای نوزادان است.

عوارض مصرف روغن بنفشه

مصرف طولانی مدت اسانس یا عصاره الکلی روغن بنفشه به دلیل این که ممکن است تشنج ایجاد کند غیر مجاز است. همچنین به دلیل خاصیت قاعده آور و سقط آور که مربوط به توژون Thujone موجود در اسانس این روغن می‌باشد، مصرف آن در دوران بارداری توصیه نمی شود .

مصرف روغن بنفشه برای بیماران مبتلا به صرع مجاز نیست. بهتر است بدانیم که فراورده‌های گل بنفشه با آهن سازگار نیستند. زیاده روی در مصرف روغن بنفشه، باعث ضعف و سنگینی معده و حالت تهوع و استفراغ می‌شود.

روش مصرف روغن بنفشه

روش مصرف روغن بنفشه، بستگی به نوع دلیلی دارد که به خاطر آن از این روغن استفاده می‌کنیم.  مثلا برای مشکلات پوستی به صورت موضعی و با ماساژ استفاده می‌شود. بعضی اوقات باید روغن بنفشه را با یک روغن حامل مناسب مثل روغن افتابگردان یا نارگیل ترکیب و بعد استفاده کرد که برای درد‌های عضلانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

یکی از رایج ترین روش‌های استفاده از روغن بنفشه، استنشاق آن است. این کار را می‌توان با استفاده از پخش کننده روغن یا ریختن چند قطره روغن بنفشه در یک قابلمه با مقداری آب و گرم کردن آن روی اجاق انجام داد.

طبع روغن بنفشه

در مورد این که روغن بنفشه چه طبعی دارد، نظرات مختلفی وجود دارد. بعضی‌ از صاحب نظر‌ها عقیده دارند که طبع روغن بنفشه، سرد و تر است و بعضی عقیده دارند که ترکیبی از طبع‌ها در روغن بنفشه وجود دارد.

بعضی عقیده دارند که ترکیبی از طبع‌ها در روغن بنفشه وجود دارد.

نکات مهم در مورد مصرف روغن بنفشه

روغن بنفشه یک روغن بی‌خطر برای سلامتی محسوب می شود، اما بهتر است، برخی نکات را  در مورد مصرف آن بدانیم و رعایت کنیم:

  • روغن بنفشه را نباید به صورت خوراکی استفاده کرد و مورد استفاده آن به صورت خارجی یا موضعی است.
  • اگر می‌خواهید روغن بنفشه را به صورت موضعی و روی سطح بدن استفاده کنید، بهتر است ابتدا آن را رقیق کرده و قبل از مصرف، روغن را روی سطح پوست خود تست کنید، تا در مورد عدم حساسیت نسبت به این روغن مطمئن شوید و اگر قرمزی یا خارش و سوزشی احساس کردید از مصرف آن خودداری کنید.

آنچه در مقاله روغن بنفشه آموختیم:

روغن بنفشه، که از گل بنفشه به دست می‌آید، دارای خواص فراوانی است. از جمله خواص روغن بنفشه می‌توان به فواید روغن بنفشه برای پوست، درمان خشکی و اگزما، موخوره و شوره سر، بواسیر، رفع استرس، درمان بی‌خوابی و…. اشاره کرد. از روغن بنفشه برای ماساژ و درمان بی‌خوابی نوزادان نیز استفاده می‌شود. زنان باردار باید در مصرف آن احتیاط کنند.

منبع:

influentialgals

healthline

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان