ماهان شبکه ایرانیان

دامیننس تتر چیست؟ راهنمای کامل دامیننس تتر USDT.D

ارز دیجیتال تتر در واقع به سرمایه‌گذاران اجازه داده تا در برابر نوسانات شدید بازار رمزارزها، نوعی پوشش داشته باشند؛ به این شکل که فعالان بازار می‌توانند در صورت پیش‌بینی یا رخ‌دادن نوسانات عجیب و غریب در بازار رمزارزها که اتفاقی رایج است، رمزارزهای خود را به تتر تبدیل کنند تا ارزش سرمایه آن‌ها حفظ شود

دامیننس تتر (Tether Dominance / USDT.D) در تعریف ساده، شاخصی است که نشان می‌دهد چند درصد از پول موجود در بازار رمزارزها، به بازار استیبل کوین تتر USDT اختصاص داده شده است.

به گزارش او ام پی فینکس، عملکرد این شاخص همیشه برعکس روند کلی بازار است؛ به این معنی که با کاهش دامیننس تتر، قیمت ارزهای دیجیتال رشد می‌کند و در صورت افزایش آن، قیمت‌ها دچار کاهش می‌شوند. از این رو شناخت و تحلیل دامیننس تتر که با نماد USDT.D شناخته می‌شود، برای فعالان بازار اهمیت بسیار زیادی دارد.

شما نیز به‌عنوان یک سرمایه‌گذار در ارزهای دیجیتال، باید عملکرد دامیننس تتر را زیر نظر داشته باشید. شاخص دامیننس که اصطلاحاً «میزان سلطه یک دارایی در یک بازار» را نشان می‌دهد، یکی از قدیمی‌ترین و معتبرترین معیارها برای سرمایه‌گذاران و معامله‌گران محسوب می‌شود. مثلاً دامیننس بیت کوین (Bitcoin Dominance / BTC.D) قدرت و سلطه این رمزارز را در برابر سایر ارزهای بازار نشان می‌دهد و دامیننس تتر هم، مارکت کپ (ارزش بازار / Market Capitalization) تتر را نسبت به مارکت کپ کل بازار می‌سنجد.

 ابتدا بپردازیم که دامیننس تتر چیست و چه کاربردی در بازار رمزارزها دارد و سپس، نگاهی به نحوه تحلیل دامیننس تتر داشته باشیم.

دامیننس تتر چیست؟

دامیننس تتر چیست؟ راهنمای کامل دامیننس تتر USDT.D

ارز دیجیتال تتر در سال 2015 توسط کمپانی تتر لیمیتد (Tether Limited) راه‌اندازی شد. این کمپانی مدعی است که به ازای هر یک واحد از توکن دیجیتال تتر، 1 دلار آمریکا در ذخایر خود به‌عنوان پشتوانه این رمزارز نگهداری کرده است. این یعنی که سرمایه‌گذاران برای خرید تتر همیشه 1 دلار پول پرداخت خواهند کرد و قیمت تتر هیچ‌گاه این نسبت را از دست نخواهد داد.

ارز دیجیتال تتر در واقع به سرمایه‌گذاران اجازه داده تا در برابر نوسانات شدید بازار رمزارزها، نوعی پوشش داشته باشند؛ به این شکل که فعالان بازار می‌توانند در صورت پیش‌بینی یا رخ‌دادن نوسانات عجیب و غریب در بازار رمزارزها که اتفاقی رایج است، رمزارزهای خود را به تتر تبدیل کنند تا ارزش سرمایه آن‌ها حفظ شود. سپس با آرام‌شدن وضعیت بازار می‌توانند با تترهایی که در اختیار دارند، مجدداً به خرید بیت کوین یا آلت کوین‌های مد نظر بپردازند.

همان‌طور که در بالا به آن اشاره شد، دامیننس تتر به‌عنوان «نرخ سلطه تتر در بازار ارز دیجیتال» شاخصی است که نشان می‌دهد چند درصد از کل پول موجود در بازار، به خرید تتر اختصاص داده شده است. با توجه به این موضوع، دامیننس تتر به دو دلیل می‌تواند رشد پیدا کند؛ علت اول آماده‌شدن سرمایه‌گذاران برای خرید ارز دیجیتال در بازار است که سرمایه خود را که در بازار رمزارزها نیست، با خرید تتر به پول دیجیتال تبدیل می‌کنند تا بتوانند سرمایه‌گذاری‌های خود را پیش ببرند.

علت دوم رشد دامیننس تتر USDT.D هم، زمانی است که بازار و قیمت رمزارزها دچار ریزش می‌شوند و سرمایه‌گذاران جهت جلوگیری از ضرر، سایر ارزهای دیجیتال خود را در پلتفرم‌های معاملاتی فروخته و به تتر تبدیل می‌کنند. در هر دوی این سناریوها، قیمت سایر ارزهای دیجیتال کاهش و تعداد هولدرهای ارز دیجیتال تتر افزایش پیدا می‌کنند.

به این ترتیب، دامیننس تتر همیشه خلاف روند کلی قیمت‌ها و بازار ارز دیجیتال حرکت می‌کند و به‌اصطلاح، با قیمت بیت کوین و سایر رمزارزها «همبستگی معکوس» دارد. در نتیجه، طی دوره‌های صعودی بازار می‌بینیم که دامیننس تتر کاهش داشته و اطمینان سرمایه‌گذاران از خرید ارز دیجیتال تقویت می‌شود. از طرفی دیگر، دوره‌های نزولی رمزارزها با کاهش قیمت‌ها و ترس سرمایه‌گذاران همراه است که نتیجه آن، تبدیل دارایی‌ها به تتر و افزایش شاخص دامیننس تتر می‌شود.

از بررسی و تحلیل دامیننس تتر می‌توان جهت ارزیابی ذهنیت و تمایلات (Sentiment) سرمایه‌گذاران استفاده کرد؛ هنگامی که دامیننس تتر در سطح بالایی قرار دارد، یعنی تمایل سرمایه‌گذاران به هولد تتر و عدم خرید رمزارزها است و پیش‌بینی می‌کنند که بازار قرار است نوساناتی منفی و غیرمنتظره را تجربه کند. در شرایط معکوس یعنی کاهش شاخص USDT.D هم، اطمینان سرمایه‌گذاران از خرید ارز دیجیتال و متعاقباً سطح ریسک‌پذیری آن‌ها افزایش پیدا می‌کند.

تحلیل دامیننس تتر در بازه‌های کوتاه‌مدت، می‌تواند موقعیت مناسبی را برای انجام معاملات در اختیار شما قرار دهد، البته که چنین تحلیلی نیاز به دانش تکنیکال و تجربه در بازارها دارد. مثلاً شما می‌توانید زمانی که دامیننس تتر رو به افزایش است، برای فروش بیت کوین یا بازکردن پوزیشن شورت (Short) در بازارهای فیوچرز اقدام کنید.

توجه داشته باشید که دامیننس تتر تنها یکی از معیارهای موجود جهت ارزیابی جو بازار و روانشناسی ترید بوده و معامله‌گری در بازارها، نیازمند تلفیق تحلیل فاندامنتال و تکنیکال است. نمودار لحظه ای دامیننس تتر در تریدینگ ویو (TradingView) برای شما قابل مشاهده است.

رابطه دامیننس تتر با قیمت بیت کوین

دامیننس تتر چیست؟ راهنمای کامل دامیننس تتر USDT.D

رابطه بیت کوین و دامیننس تتر یکی از مباحث داغ در دنیای ارزهای دیجیتال است؛ بیت کوین در نقش رهبر رمزارزها و تتر به‌عنوان برترین و محبوب‌ترین استیبل کوین بازار، در اکوسیستم ارزهای دیجیتال به دو قطب فوق‌العاده مهم تبدیل شده‌اند.

همان‌طور که می‌دانید، ارز دیجیتال بیت کوین با نماد BTC در سال 2009 توسط فرد یا گروهی ناشناس با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) راه‌اندازی شد و در بستری غیرمتمرکز تحت عنوان بلاک چین (Blockchain)، ویژگی امنیت و شفافیت تراکنش‌های مالی را ارتقا داد و نظام‌های پولی را وارد عصری جدید کرد. ارز دیجیتال تتر هم که در دسته استیبل کوین‌ها قرار می‌گیرد، برخلاف بیت کوین همیشه قیمتی ثابت برابر با ارز فیات (Fiat) دلار آمریکا دارد.

اولین نکته راجع به رابطه دامیننس تتر و بیت کوین، جفت‌ارز قابل خرید و فروش این رمزارزها است که به یک ابزار تعریف‌شده و معیار اصلی در بازارها و صرافی‌های ارز دیجیتال تبدیل شده است. این جفت‌ارز یعنی «بیت کوین به تتر» که با نماد “BTC/USDT” در بازارها نمایش داده می‌شود، در واقع قدرت ارزش و قیمت بیت کوین را در برابر تتر 1 دلاری نشان می‌دهد که به اصلی‌ترین شاخص جهت تعیین قیمت جهانی بیت کوین تبدیل شده است.

به این ترتیب، خریداران و معامله‌گران با خرید این جفت‌ارز در واقع بیت کوین خریده و با فروش آن‌، بیت کوین‌های خود را فروخته و به تتر تبدیل می‌کنند. بیت کوین برترین ارز دیجیتال دنیا و تتر هم بهترین استیبل کوین دنیا شناخته می‌شوند و این رابطه نزدیک با توجه به این جفت‌ارز، باعث شده دامیننس تتر به یکی از معیارهای مهم برای تشخیص عملکرد آینده بیت کوین تبدیل شود.

پیش‌تر گفتیم که سرمایه‌گذاران جهت پوشش در برابر نوسانات شدید بیت کوین و آلت کوین‌ها، دارایی‌های خود را فروخته و به تتر تبدیل می‌کنند. این رفتار به‌ویژه در معامله‌گران بیت کوین اهمیت بیشتری داشته و پررنگ‌تر دیده می‌شود که طبیعتاً، حین نوسانات منفی بازار اقدام به فروش کرده و در صورت پیش‌بینی رشد قیمت طی دوره‌های صعودی، برای خرید بیت کوین دست‌به‌کار می‌شوند.

نحوه عملکرد قیمت بیت کوین و دامیننس تتر در برابر یکدیگر – TradingView
دامیننس تتر چیست؟ راهنمای کامل دامیننس تتر USDT.D


در تصویر بالا که نمودار قیمت بیت کوین (خط نارنجی) و عملکرد دامیننس تتر USDT.D را به‌طور همزمان نمایش می‌دهد، همبستگی معکوس این دو شاخص کاملاً مشهود است؛ رشد قیمت بیت کوین با کاهش دامیننس تتر همراه بوده و افزایش دامیننس تتر، ریزش قیمت بیت کوین را در پی داشته است.

رابطه قیمت بیت کوین با دامیننس تتر به‌قدری عمیق و تاثیرگذار شده که گاهاً باعث نگرانی کارشناسان از برهم‌زدن ثبات بازار ارز دیجیتال توسط تتر شده است. برخی منتقدان می‌گویند بازار تتر و توکن‌های آن، به‌طور کامل توسط دلار آمریکا پشتوانه نداشته و این شرایط ممکن است منجر به اتفاقاتی نظیر دست‌کاری در بازارهای ارز دیجیتال شود. اما با وجود این مسائل، جفت‌ارز “BTC/USDT” همچنان کارآمدترین و محبوب‌ترین ابزار برای معامله‌گران و سرمایه‌گذاران این بازار است که از آن جهت مدیریت ریسک سرمایه خود و کسب سود از تغییرات قیمت بیت کوین استفاده می‌کنند.

آموزش تحلیل دامیننس تتر USDT.D

دامیننس تتر چیست؟ راهنمای کامل دامیننس تتر USDT.D

دامیننس تتر با نماد USDT.D، یکی از ابزارهای تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال است که کاربرد زیادی، به‌ویژه در تحلیل بیت کوین و تحلیل تتر دارد. مثلاً شما می‌توانید روی نمودار قیمت بیت کوین در پلتفرم تریدینگ‌ویو، شاخص USDT.D را افزوده تا به‌صورت همزمان آن‌ها را مشاهده کنید و به دیدگاه واضح‌تری نسبت به شرایط بازار برسید.

زمانی که روند قیمت بیت کوین و دامیننس این رمزارز (BTC.D) صعودی دیده می‌شوند و روند دامیننس تتر رو به کاهش است، به احتمال زیاد در بازار جوی مثبت رقم می‌خورد و مدتی بعد از بیت کوین، قیمت آلت کوین‌ها هم رشد پیدا می‌کنند. در چنین مواقعی، بهتر است به فکر خرید بیت کوین در بازارهای اسپات و بازکردن موقعیت‌های لانگ (Long) در بازارهای فیوچرز باشید. اما جهت بازکردن موقعیت‌های مشابه در بازار آلت کوین‌ها، بهتر است ابتدا کمی صبر کنید تا روندهای پیش رو برای شما واضح‌تر شوند؛ رشد قیمت بیت کوین همیشه افزایش قیمت آلت کوین‌ها را به‌همراه ندارد.

هنگام تحلیل دامیننس تتر، در صورتی که این شاخص رو به رشد بوده و در یک روند صعودی قرار دارد و قیمت بیت کوین و سایر ارزهای بازار رو به کاهش هستند، احتمالاً دیدگاه اکثر فعالان بازار در برابر این شرایط نزولی و اصطلاحاً جوی منفی در سطح بازار حاکم می‌شود. طبیعتاً در چنین شرایطی، بهتر است معاملات اسپات (Spot) خود را ببندید یا ارزهای خود را بفروشید. اگر در بازارهای فیوچرز (آتی / Futures) هم فعالیت دارید، بازکردن موقعیت‌های فروش یا شورت (Short) را باید در دستور کار قرار دهید.

اما گاهی اوقات پیش می‌آید که هر دوی دامیننس و قیمت بیت کوین و دامیننس تتر در حال کاهش هستند یا سناریوهای نزولی را در نمودارهای تکنیکال خود نشان می‌دهند. در چنین مواقعی، اگر اخبار منفی مهمی منتشر نشده باشد یا بحرانی جهانی در کار نباشد، احتمالاً قیمت آلت کوین‌ها شروع به رشد خواهند کرد. به این ترتیب، توجه و سرمایه اکثر سرمایه‌گذاران به‌سمت بازار آلت کوین‌ها رفته و شما نیز می‌توانید موقعیت‌هایی سودده برای خود رقم زنید. این وضعیت بازار هنگامی که به اوج می‌رسد، عنوان آلت سیزن (Altseason) را به خود می‌گیرد.

تحلیل دامیننس تتر در هر شرایطی، نیاز به دانش و تجربه کافی دارد و همیشه باید به‌خاطر داشته باشید که نمی‌توان سناریویی را به‌ویژه در بازار رمزارزها، به‌طور قطعی و 100 درصدی عنوان کرد. همچنین، این نکته را در نظر داشته باشید که روند صعودی هر شاخص یا قیمت یک دارایی، بالاخره پس از مدتی به‌پایان می‌رسد و تغییر پیدا می‌کند.

سوالات پرتکرار در مورد دامیننس تتر

دامیننس تتر چیست؟

دامیننس تتر با نماد USDT.D، نوعی شاخص در بازار ارزهای دیجیتال بوده که درصد سرمایه موجود در بازار تتر را نسبت به کل بازار رمزارزها نشان می‌دهد.

چگونه نمودار دامیننس تتر در تریدینگ ویو را داشته باشیم؟

شما می‌توانید با مراجعه به وب‌سایت تریدینگ ویو (tradingview.com) و جست و جوی عبارت “USDT.D”، به نمودار لحظه ای دامیننس تتر دسترسی پیدا کنید.

آخرین تحلیل تکنیکال دامیننس تتر چیست؟

وب‌سایت تریدینگ ویو یکی از مراجع اصلی برای تحلیل دامیننس تتر است.

در نظر داشته باشید که این محتوا به هیچ عنوان یک توصیه مالی نیست و برای افزایش دانش شما در حوزه ارزهای دیجیتال ارائه می شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان