ماهان شبکه ایرانیان

حجت‌الاسلام حسین‌زاده:

اعتدال مهم‌ترین مولفه سبک زندگی دینی است

گروه حوزه‌های علمیه: مدیر عامل موسسه علمی و فرهنگی علامه عسکری با اشاره به آیه «کَذَلِکَ جَعَلْنَاکُمْ أُمَّةً وَسَطًا» بیان کرد: قرآن و معارف اهل بیت(ع) مردم را به اعتدال و میانه‌روی در همه امور فراخوانده‎اند.


حجتالاسلام سیدمهدی حسین زاده، مدیر عامل موسسه علمی- فرهنگی علامه عسکری در گفت‌وگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: موضوع اعتدال یکی از موضوعات بسیار مهم دینی است که در سالهای اخیر توسط مقام معظم رهبری مطرح شده است و بر ماست تا ابعاد مختلف این اعتدال را در حوزههای فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و... بسنجیم و در همان مدار حرکت کنیم.



وی افزود: مقام معظم رهبری در سالهای اخیر مبحث بسیار مهم سبک زندگی را مورد تاکید قرار دادهاند؛ رییس جمهور کشورمان نیز موضوع اعتدال را که به نوعی شالوده شعارهای سال جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر بوده است را مطرح کرده است؛ پس اگر بخواهیم موضوع اعتدال و سبک زندگی را مورد بحث قرار دهیم باید به بررسی نقاط اشتراک و تلفیقی این دو بپردازیم.



اعتدال مهمترین مولفه سبک زندگی دینی است



مدیر عامل موسسه علمی و فرهنگی علامه عسکری بیان کرد: مهمترین مولفه سبک زندگی دینی، و تمدن اسلامی اعتدال است و قرآن و معارف اهل بیت(ع) هم مردم را به اعتدال و میانه‌روی در همه امور فراخواندهاند.



وی اظهارکرد: از این رو تنها جامعهای را میتوانیم اسلامی بدانیم که شاخصه اصلی مردم و این نظام و جامعه، اعتدال‌گرایی باشد؛ زیرا خداوند در قران فرمودند که «کَذَلِکَ جَعَلْنَاکُمْ أُمَّةً وَسَطًا»؛ یعنی ما شما را امت میانه‌رو و معتدل آفریدیم زیرا زندگی خدایی با محوریت اعتدال بنا شده است.



حسین‌زاده یادآور شد: در همین زمینه امام صادق(ع) در تفسیر کنتم خیر امه اخرجت للناس فرمودند که منظور این است که یعنی «امه التی وجب لها دعوه ابراهیم فهم الامه التی بعث الله فیها و منها و علیها و هم الامه وسطا و هم خیر امه اخرجت للناس»؛ یعنی اینکه امتی که بر آنها دعوت ابراهیم واجب شده امتی میانه‌رو هستند و آنها بهترین امتی هستند که برای مردم فرستاده شده‌اند.



تسری اعتدال در همه امور زندگی



وی گفت: پس با نگاهی عمیق به آیات قرآن در مییابیم که خداوند به هر شکلی مردم و امت و جامعه را به اعتدال دعوت میکند؛ اعتدال در همه امور زندگی است پس سبک زندگی و اخلاق امت هم اعتدالی و معتدل خواهد بود؛ اگر از این بیانات درس بگیریم قطعا جامعهای آرمانی خواهیم داشت.



مدیر عامل موسسه علامه عسکری یادآور شد: آیات قرآن با تفسیری که ائمه معصومین(ع) از آن در قالب احادیث و روایات دارند، روشنتر و مفهومتر شد زیرا قرآن برای همه قابل فهم است ولی نورانیتی که با روایات دریافت میکنیم با آن نگاهی که خودمان به قرآن داریم متفاوت است.



جزئیات زندگی اعتدالی در روایات اهل بیت(ع) ذکر شده است



وی افزود: به همین جهت است که باید برای دریافت جزییات این زندگی اعتدالی به روایات حضرات معصومین(ع) مراجعه کرد؛ در همین زمینه امام علی(ع) اخلاق اعتدالی را در تمام شئون زندگی به ما نشان داده است؛ آنجایی که بیان میدارند که «علیک بالقصد فیالامور»؛ یعنی بر تو باد میانهروی در همه کارها؛ یا این بیان شیوا که فرمودند، هر کسی که از اعتدال خارج شد، تجاوز و ستم کرده است؛ زیرا هر کسی که معتدل باشد راه عدالت و حق را پیموده است.



حسین‌زاده یادآور شد: پس اساس افراط و تفریط بر این است که از مسیر قصد و اعتدال خارج شویم و با همین نگاه از مسیر ولایت امام علی(ع) نیز خارج شدهایم زیرا کسی که ادعای شیعه بودن دارد خط محافظش، قطعا اعتدال علوی خواهد بود.



اعتدال در پیشگاه خداوند محبوب و تندروی محکوم است



وی گفت: اعتدال در پیشگاه خداوند محبوب و تندروی محکوم است که این دو مرز زندگی دینی و غیر دینی را تشکیل میدهد؛ اعتدال در تمام امور مرتبط با فرد و اجتماع صدق می‌کند و همه امور را شامل خواهد شد.



مدیر عامل موسسه علمی و فرهنگی علامه عسکری بیان کرد: قرآن هم سبک زندگی اعتدالی را این گونه تعریف میکند که در رفتار خود میانه‌روی کن یعنی نه به راست برو و نه به چپ، تنها صراط مستقیم را طی کن و در این مسیر هیچ گاه تندروی و کندروی نداشته باش زیرا به هلاکت دچار میشوی.



وی گفت: میانه‌روی در دو موضوع دیگر یعنی در اندیشیدن و گفتن اعتدالی نیز ظهور بسیار زیادی دارد؛ در حقیقت در این نگاه باید اندیشهای داشته باشیم که در آن اعتدال حرف اول را بزند، مومن نیک تفکر میکند و نیک سخن میگوید زیرا این دو عامل به شدت بر هم تاثیر میگذارند و میتوانند انسان را به ضلالت بکشانند.



لزوم به‌کارگیری اعتدال در سخن



حسین‌زاده یادآورشد: در تعاریف عامه نیز آمده است شخصیت هر انسان زیر زبانش نهفته است و با سخن گفتن اوست که مشخص میشود که چه شخصیتی دارد؛ در واقع پس از مغز، اولین موضعی از انسان که باید معتدل باشد، زبان اوست.



وی گفت: روزانه در سطح خانواده و حتی در سطوح عالی کشور به خاطر همین عدم کنترل زبان مشکلات بسیاری ایجاد میشود؛ بهرهمندی اعتدالی از زندگی دنیایی از سفارشات اکید قرآن و اهل بیت(ع) است؛ همه روزه همه مسلمانان در نماز خود «ربَّنَا آتِنَا فِی الدُّنْیَا حَسَنَةً وَفِی الآخِرَةِ حَسَنَةً» را می‌خوانند و در آن از خدا میخواهند که زندگی دنیا و آخرت آنها نیکو و شایسته باشد؛ پس رسیدن به یک زندگی مطلوب در دنیا نیز از چیزهایی است که یک مومن باید برای رسیدن به آن تلاش کند؛ کسی که خود را از این زندگی و نعمات الهی محروم میکند قطعا دین و خدا را نشناخته است؛ استفاده از نعمات زندگی با رعایت اعتدال و همچنین عدم استفاده از هر چیزی به رسم اعتدال از ویژگیهای سبک زندگی دینی است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان