براساس اظهارات «فهد الجلاجل» وزیر بهداشت عربستان؛ تا کنون یک هزار و 301 نفر از زائران خانهی خدا جان باختند.
براساس این گزارش، 83 درصد افراد فوت شده مجوز حج نداشتند. این افراد بیشتر به دلیل پیادهروی طولانی زیر نور خورشید، بدون سرپناه و استراحت، دچار گرمازدگی شدهاند.
به گزارش ایرنا، براساس این گزارش، در میان جان باختگان افراد مسن و بیماران مزمن نیز وجود داشته است.
در عین حال الجلاجل گفته که مراکز بهداشتی عربستان امسال شمار زیادی از مبتلایان به گرمازدگی در مراسم حج را زیرنظر مراقبتهای پزشکی قرار دادهاند. برخی از این افراد هنوز تحت درمان هستند.
وزیر بهداشت عربستان خاطرنشان کرد: وزارت تحت امر وی تلاش زیادی برای آگاهیبخشی از خطرات گرمازدگی انجام داد و بر رعایت اقدامات پیشگیرانه تاکید کرده است.
الجلاجل افزود: این وزارتخانه تمامی گزارش حوادث گرمازدگی را ثبت و با خانوادههای قربانیان تماس برقرار کرده است.
وی ادامه داد: شماری از قربانیان بدون دریافت مجوز در مراسم حج شرکت کرده و فاقد هرگونه مدارک شناسایی بودند. بر اساس این گزارش، وزارت بهداشت اقدامات لازم برای شناسایی هویت و تماس با خانواده قربانیان را انجام داده است. همچنین اقدامات لازم برای دفن آنها در «مکه مکرمه» انجام شده و گواهی فوت برای جان باختگان صادر شده است.
با وجود جان باختگان بیش از هزار و 300 زائر خانه خدا، اما الجلاجل مدعی شد که نهادهای ارائهدهنده خدمات بهداشتی در مراسم حج امسال عملکرد موفقی داشته و هیچ بیماری یا همهگیری گستردهای ثبت نشده است.
وی گفت: مراکز بهداشتی عربستان در حج امسال بیش از 465 هزار خدمات درمانی تخصصی ارائه داد که از این تعداد، 141 هزار مورد به افرادی اختصاص یافت که مجوز حج نداشتند.
الجلاجل افزود: وضعیت سلامتی حجاج، به ویژه با توجه به دمای بالای مناطق مقدس، رضایتبخش بوده است.
روز شنبه بود که خبرگزاری فرانسه اعلام کرد: براساس آماری که این خبرگزاری جمع آوری کرده 980 زائر از ملیتهای مختلف امسال در عربستان جان خود را از دست دادهاند.
براساس آن گزارش، کشورهای مصر، اندونزی، هند، اردن، تونس، کردستان عراق کشورهایی بودند که بیشترین تعداد تلفات در حج امسال را داشتند.
براساس گزارش دولت عربستان، در این مراسم یک میلیون و 800 هزار نفر شرکت کردند که 200 هزار نفر از آنها زائران عربستانی بودند.