آیت‌الله هادوی تهرانی:

کسانی که به نیت کسب نام و نان وارد حوزه می‌شوند زمین می‌خورند

گروه حوزه‌های علمیه: استاد حوزه علمیه قم اولین شرط موفقیت در عرصه طلبگی را داشتن نیت خالص ذکر کرد و افزود: اگر کسی به نیت نام و نان وارد حوزه شود، نه به نام می‌رسد و نه به نان، بلکه دیر یا زود به زمین می‌خورد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از مرکز خبر حوزه، آیت‌الله هادوی تهرانی، در جمع دانش آموختگان، اساتید و طلاب مدرسه علمیه حضرت ولیعصر(عج) شهرستان بناب، در مسجد رضائیه قم با اشاره به ضرورت تلاش برای رسیدن به قله‌های علم و دانش، گفت: طلاب جوان که برای کسب علوم اهل بیت(ع) و آشنا سازی  مردم با مکتب نورانی حضرات معصومین(ع) وارد حوزه شده‌اند باید بیش از پیش بنیه علمی و اعتقادی خود را تقویت کنند.

وی با اشاره به اینکه طلبگی یک رشته تحصیلی نیست، تاکید کرد: طلبگی مانند فیزیک و شیمی یک رشته تحصیلی نیست، بلکه منش و شیوه زندگی سعادت بخش است که لوازم و شرایط خاص خود را دارد و اگر کسی به این لوازم و ویژگی‌ها ملتزم نباشد، نمی‌تواند به نتیجه مطلوب دست یابد.
نیت خالص؛ اولین گام موفقیت در عرصه طلبگی
استاد حوزه علمیه قم اولین شرط موفقیت در عرصه طلبگی را داشتن نیت خالص ذکر کرد و افزود: اگر کسی به نیت نام و نان وارد حوزه شود، نه به نام می‌رسد و نه به نان، بلکه دیر یا زود به زمین می‌خورد و اگر زودتر به زمین بخورد به نفع اوست و وزر و وبال او کمتر می‌شود.
رئیس موسسه رواق حکمت افزود: تنها باید برای خدا و برای این که دین خدا را یاری کرد، به حوزه وارد شد، چرا که در روایات اسلامی آمده است هفتاد گناه از انسان جاهل بخشیده می‌شود، قبل از این که یک گناه از انسان عالم بخشیده شود و این مسئله نشان دهنده اهمیت طلبگی است. پس اگر نیت طلبه از ورود به حوزه، خالص نباشد جز این که روز قیامت حسرت بخورد و دچار وزر و وبال شود، چیزی نصیب او نمی‌شود.
هادوی تهرانی، استفاده از نعمت‌های خدادادی در راه تحصیل علم و دانش را ضروری دانسته و تاکید کرد: طلاب جوان باید قدر لحظات عمر و جوانی خود را بدانند، چرا که به فرموده امیرالمومنین(ع) عمر مانند گذشتن ابرها می‌گذرد و انسان زمانی ممکن است به خود بیاید که خیلی دیر شده باشد، پس باید از همین ابتدای جوانی که توان جسمی و فرصت کافی وجود دارد، به فکر آخرت بود.
لزوم توجه جدی طلاب به ادبیات
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به لزوم توجه جدی طلاب به ادبیات، گفت: ادبیات ابزار کار طلبه است و امکان ندارد کسی ادبیات را خوب نخوانده باشد و بتواند احکام دین خدا را از منابع استنباط کند.

انتقادات به کتب درسی حوزه نسنجیده است
رئیس موسسه رواق حکمت در پاسخ به ایراداتی که به کتاب‌های درسی حوزه گرفته می‌شود، ابراز کرد: این که برخی با اظهار نظرهای نسنجیده می‌گویند کتاب‌های درسی که در حوزه‌ها خوانده می‌شود، فایده‌ای ندارد، یا خواندن آنها چه لزومی دارد، یک حرف بی اساس و اشتباه است، چرا که صحبت درباره این کتاب‌ها در شأن بزرگان حوزه و علما است، نه طلاب مبتدی.
کبر و غرور؛ از آفات طلبگی
هادوی تهرانی، کبر و غرور را یکی از آفات طلبگی دانسته و افزود: طلابی که استعداد زیادی دارند، نباید دچار غرور شوند و از تلاش کافی دست بردارند، بلکه باید درس‌های حوزه را خوب بخوانند، چرا که خوب درس خواندن زودتر انسان را به مقصود می ‌ساند تا تند درس خواندن.
وی در پایان با اشاره به عنایات صاحب اصلی حوزه یعنی امام زمان(عج) به علما و طلاب، عنوان کرد: حوزه‌های علمیه صاحب دارند و اگر ما طلاب از خود اخلاص و تلاش نشان دهیم، یقینا اهل بیت(ع) از ما دستگیری می‌کنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان