تب دنگی، تهدید جدید؛ نقش دمای هوا و شرجی بودن در شیوع بیماری

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به ارتباط مستقیم بین دمای هوا و فعالیت پشه آئدس، نسبت به شیوع بیماری تب دنگی در مناطق گرم و شرجی کشور هشدار داد. وی همچنین به نبود واکسن تب دنگی در داخل کشور اشاره کرد و بر اهمیت پیشگیری از گزش پشه تاکید نمود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، شرجی بودن هوا را از عوامل مؤثر در فعالیت پشه آئدس دانست.

به گزارش مهر، حسین فرشیدی گفت: میزان گزش پشه آئدس در دمای کمتر از 25 درجه بسیار کم است؛ بنابراین انتظار داریم در فصول سرد سال شاهد گزش نباشیم. اما در مناطق جنوبی اگر دمای مطلوب این پشه‌ها در فصل سرد هم وجود داشته باشد باز هم این گزش اتفاق می‌افتد.

وی افزود: واکسن ویروس تب دنگی که یکی از 4 ویروسی است که پشه آئدس منتقل می‌کند و الان بیشترین شیوع را در دنیا دارد، اما در داخل کشور تولید نمی‌شود.

فرشیدی ادامه داد: ما فقط واکسن داخلی برای بیماری تب زرد که یکی از 4 بیماری منتقله از این پشه است را داریم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: سازمان جهانی بهداشت تا کنون واکسن تب دنگی را در اختیار کشورهای آمریکای لاتین، چون برزیل و شیلی و آفریقای جنوبی قرار داده و توصیه کرده در بیشتر موارد برای کودکان استفاده شود.

فرشیدی افزود: شرجی بودن هوا خود از عوامل مؤثر در فعالیت پشه آئدس است.

وی با بیان اینکه این پشه سال‌های قبل هم در کشور فعال بوده است، گفت: تفاوت مهم پشه آئدس امروز، با سال‌های قبل در این است که این پشه به دلیل ورود افراد مبتلا به ویروس تب دنگی که از خارج از کشور آمده بودند؛ آلوده و این ویروس به تخم‌ها و لاروهایشان نیز منتقل شده است و حالا آنها قدرت بیماری زایی بالایی دارند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر