ماهان شبکه ایرانیان

فاجعه غرق‌شدگی در ایران؛ هشدارها بی‌نتیجه ماند

آمارهای تکان‌دهنده از افزایش قابل توجه موارد غرق‌شدگی در کشور خبر می‌دهند. در حالی که سازمان‌های امدادی بارها نسبت به خطرات شنا در مناطق ممنوعه هشدار داده‌اند، اما همچنان شاهد تلفات جانی بسیاری هستیم.

درحالی که سازمان‌های امدادی بارها به هموطنان هشدار داده‌اند که از شنا در مناطق و سواحل پرخطر خودداری کنند اما آمار میزان غرق شدگی رو به افزایش است.

به گزارش فارس، «صدای جیغ و فریاد کمک، کمک از ساحل بلند شد، علی مُرد، دوستم را آب بلعید... » این صحبت‌های نوجوانی است که شاهد غرق شدن دوستش بوده است.

صبح امروز رئیس سازمان اورژانس کشور، جعفر میعادفر خبر از رشد 8 درصدی غرق شدگی نسبت به مدت مشابه سال 1402 داده و گفته که در 5 ماه نخست امسال 815 مورد غرق شدگی در کشور ثبت شده است.

غرق شدگی موضوع امروز و دیروز نیست، بر اساس اطلاعات سازمان پزشکی قانونی از ابتدای سال 84 تا پایان سال گذشته در محیط‌های آبی کشور، 20 هزار و 555 نفر معادل سالانه حدود یک هزار و صد نفر بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست داده‌اند. بیشترین فوتی ثبت شده در سال 98 با هزار و 275 نفر و کمترین فوتی ثبت شده نیز مربوط به سال 94 با 879 نفر بوده است.

آنطور که سازمان اورژانس کشور اعلام کرده است، در 5 ماه اول امسال از بین 815 نفر غرق شده، 762 نفر ایرانی و 53 نفر معادل 7 درصد از کل غرق شدگان، اتباع سایر کشور‌ها بوده‌اند.

استان‌های مازندران با 87 مورد، فارس با 70 و بوشهر با 58 مورد، بیشترین غریق را داشته‌اند.

بر اساس گزارش 2024 سازمان جهانی بهداشت، غرق شدگی عامل بیش از 2.5 میلیون مرگ قابل پیشگیری در ده سال اخیر در دنیاست.

در این گزارش تاکید شده که 90 درصد مرگ و میرهای دنیا ناشی از غرق شدگی در سال 2019، در کشورهای با درآمد پایین و متوسط و در رودخانه‌ها، دریاچه‌ها، چاه‌ها و مخازن ذخیره آب خانگی و استخرهای شنا و مناطقی که سالم سازی نشده است رخ داده است.

استاندار مازندران یوسف نوری می‌گوید که شمار طرح های سالم‌سازی سواحل فعال برای جلوگیری از غرق شدگی در این استان 16 مورد است و با تمهیدات صورت گرفته، شمار این طرح‌ها به 37 مورد افزایش خواهد یافت.

کارشناس محیط‌های آبی دریا سید جمال هاشمی می‌گوید کمبود طرح‌های سالم‌سازی خصوصا برای بانوان از جمله مواردی است که باعث می‌شود افراد در مناطق غیر از طرح‌های سالم سازی شنا کنند که منجر به غرق شدگی‌ می‌شود.

کارشناس امداد ونجات محمود یاوری می‌گوید که ایجاد بسترهای مناسب شنا، افزایش امکانات ایمنی، افزایش شمار ناجیان غریق و مشخص کردن متولی طرح‌ها و افزایش طرح‌های سالم سازی دریا از جمله راهکارهاست.

وی ادامه می دهد بخشی از مشکلات موجود به بهره برداران و بخشی نیز به گردشگران برمی گردد، از این رو، اطلاع رسانی و آموزش به آنها ضروری است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان