به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاعرسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی، سازمانی که یک ماه پس از شروع جنگ تحمیلی، آن را «تجاوز آشکار عراق به ایران» خواند (نشریه مجاهد، 10 آبان 1359) و معتقد بود «رژیم بعثی حاکم بر عراق از این جنگ هدفهای ارتجاعی توسعهطلبانه و تجاوزکارانه را دنبال میکند» و جنگ را آزمایشی میدید، برای رهایی یا تسلیم در مقابل سلطهی امپریالیسم، بعدها مدعی شد رهبر خودخواندهاش در پاریس با وزیر خارجهی عراق قرارداد صلح امضا کرده (معلوم نیست از طرف کدام دولت و ملت؟) و صراحتا مدعی و مفتخر به «درهمشکستن ماشین جنگی» ایران شد که معنایی جز خیانت نداشت.
فرقهی رجوی همداستانی با متجاوز را «قیام بر ضد جنگ» میخواند و مدعی است که سازمان مجاهدین خلق و رهبرش مسعود رجوی بود که «جنگ را تمام کرد.»
این سازمان در سالهای دفاع مقدس در ارگان رسمی خود اقداماتی که علیه نیروهای ایرانی انجام داده را منتشر کرد؛ آنچه در کارنامهی سیاه این سازمان برجسته است تبدیل ارتش به اصطلاح آزادیبخش ملی! به لشکر فارسیزبان صدام حسین است که از هیچ توطئه و خیانتی علیه رزمندگان دفاع مقدس دریغ نکرد؛ از شهید و مجروح کردن مدافعان میهن تا اسیر کردن آنها و خسارت به ادوات نظامی؛ از اقدامات تروریستی علیه رزمندگان در پشت جبهه تا اقدامات پارتیزانی و عملیاتهای گسترده.
مجموع کل عملیاتهای تروریستی که سازمان مجاهدین انجام داده 839 مورد است. تعداد کل شهدا و مجروحانی که سازمان مدعی است به نیروهای رزمندهی دفاع مقدس تحمیل کرده نیز 83322 نفر است. گرچه تعداد تلفاتی که سازمان ادعا میکند در دو عملیات موسوم به «چلچراغ» و «فروغ جاویدان» به رزمندگان دفاع مقدس وارد آورده بسیار اغراقآمیز اعلام شده است: شمار کشتهشدگان و زخمیهای عملیات چلچراغ 8000 نفر و همین موارد در خصوص عملیات فروغ جاویدان 55000 نفر قید میشود.
تعداد شهدا به تفکیک تا عملیات موسوم به چلچراغ در 28 خرداد 1367 (مجموع 837 عملیات) 14758 نفر است. تعداد زخمیها هم تا عملیات موسوم به چلچراغ عدد 5564 نفر را نشان میدهد. این عدد صرفا تجمیع همان ارقامی است که در اطلاعیههای مجاهدین آمده و در واقع تعداد مجروحانی که به دست فرقهی رجوی زخمی شدهاند خیلی بیش از این است. ضمناًمیبایست به این عدد رقم دهها، تعداد زیادی، تعداد نامشخصی و… که در اطلاعیههای سازمان بسیار به کار میرفت را نیز افزود. تعداد کل اسرا تا عملیات موسوم به فروغ جاویدان در 3 مرداد 1367(مجموع 838 عملیات) عددی برابر با 3013 نفر است.
بنا به آمار رسمی (اعلامشده توط سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتوگو با ایرنا، (5 مهر 1402) تعداد کل شهدای دفاع مقدس از تاریخ 31 شهریور 1359 تا 29 مرداد 1367 تعداد 197337 نفر است. به استناد همین آمار تعداد کل مجروحان دفاع مقدس نیز 629390 نفر محاسبه شده و اسرای رزمنده ایرانی دفاع مقدس نیز حدود 43000 نفر بودهاند.
جمع کل شهدا و مجروحان دفاع مقدس طبق این آمار، شمار 826727 نفر را شامل میشود. بنابراین و مطابق مستندات مربوط به سازمان مجاهدین که مدعی است، 83322 نفر از رزمندگان را به شهادت رسانده و یا مجروح کرده و مسئولیت آن را نیز بر عهده گرفته، 10 درصد از کل تلفات انسانی جنگ 8 ساله مستقیما توسط سازمان به رزمندگان دفاع مقدس تحمیل شده است.
فرقهی رجوی جمعا در نشریات خود به 141 مورد عملیات پشت جبهه علیه رزمندگان ایرانی اشاره و اعتراف کرده است. بیشترین فراوانی مربوط به سال 1364 است با 107 مورد عملیات و بیشترین تعداد شهید (16 نفر) در سال 1361 به نیروهای رزمندهی ایرانی تحمیل شده است. بیشترین اسیر از رزمندگان دفاع مقدس در قالب عملیاتهای پشتجبهه مربوط به سال 1362 است به تعداد 64 نفر.
این آمار قبل از استقرار رسمی سازمان در عراق است، علتش این است که در پی فرار مسعود رجوی از ایران و تشکیل شورای به اصطلاح ملی مقاومت در پاریس، همچنین پیوستن حزب دموکرات کردستان به این تشکل و در نتیجه ضربات متعددی که به تیمهای عملیاتی ترور سازمان مجاهدین در تهران و شهرهای بزرگ وارد شد، اوایل سال 1361 بسیاری از اعضای پراکنده و سرگردان مجاهدین جهت سازماندهی دوباره به منطقه کردستان فراخوانده شدند تا با استفاده از تسهیلاتی که ارتش بعث عراق در اختیار سازمان قرار داده بود اقدامات تروریستی جدیدی را علیه جمهوری اسلامی ایران آغاز کنند.
روابط پنهانی و اطلاعاتی مجاهدین با رژیم عراق که ریشه و سابقهی یکدههای داشت، پیش از این و در تأسیس رادیو «مجاهد»، استقرار نفرات فنی مجاهدین در خاک این کشور و ورود و خروج پنهانی کادرهای سازمان از داخل به خارج و بالعکس مؤثر واقع شده بود.
با استقرار دائمی مسعود رجوی در بغداد و با امکانات وسیعی که رژیم بعث عراق در اختیار سازمان مجاهدین قرار داد، در کمتر از یک سال در 30 خرداد 1366 رهبری سازمان موجودیت ارتش به اصطلاح آزادیبخش مجاهدین را اعلام میکند. دو هفته بعد از آن صدام حسین در دیدار با رجوی، تأسیس «ارتش» سازمان را به او تبریک گفت و در نتیجه ارتش به اصطلاح آزادیبخش، طی تنها چند ماه به یک ابزار قابل توجه در دست رژیم بعث قرار گرفت. مجاهدین ظرف مدت کوتاهی با تغییر سازماندهی، عملیاتهای گردانها و تیپهای رزمی را متوقف و خود را برای عملیاتهای بزرگتر، در همکاری و هماهنگی کامل با ارتش بعث آماده کردند.
بنابراین اقدامات تروریستی فرقهی رجوی علیه رزمندگان در پشت جبهه بهخصوص از سال 1361تا پایان جنگ با نفوذ اعضا و هواداران خود در دستگاههای مختلف با مقاصد اطلاعاتی - عملیاتی ادامه داشت. این اقدامات از ایجاد اختلال در ارتباطات بین مراکز نظامی تا شنود دائمی (منطقهای و راه دور) مخابرات یگانها، تشویق به فرار سربازان و درجهداران و افسران از پادگانها و تشویق سربازان و پرسنل به پیوستن به مجاهدین تا ترور فرماندهان میدانی، از کار انداختن هواپیماهای جنگنده و ترابری از طریق عوامل نفوذی، افشای طرحهای سرّی صنایع نظامی و… را شامل میشد.
طبق اطلاعاتی که سازمان در ارگانهای رسمی خود منتشر کرده، برخی از اقدامات آنها علیه ارکان دفاعی کشور از این قرار بوده است:
اقدامات علیه ارتش جمهوری اسلامی ایران:
- بمبگذاری در ستادهای فرماندهی
- نفوذ در پادگانها و ایفای نقش ستون پنجمی توسط نفوذیها
- از بین بردن منابع سوخت پادگانها
- از کار انداختن تانکهای چیفتن
- منفجر کردن خودروهای نظامی در پادگانها
- از کار انداختن هواپیماهای ترابری سی-130
- از کار انداختن هواپیماهای جنگنده اف - 4، اف-5 و اف-14
- تخریب قطعات یدکی حساس هواپیماهای نظامی
- از کار انداختن سیستمهای الکترونیکی ارتباطی اف.ام
- تخریب تأسیسات پایگاههای دریایی در ماهشهر، بندر امام و بندرعباس
اقدامات علیه وزارت دفاع:
- تخریب موتور تانکها در کارخانجات تانکسازی صنایع نظامی
- تخریب قسمتهای حساس کورههای ذوب فلز
- نفوذ و افشای طرحهای سرّی سازمان صنایع نظامی
- افشای قراردادهای محرمانه خریدهای نظامی
علاوه بر این اقدامات خرابکارانه، نیروهای ایرانی را به اسارت میگرفتند که نام آن را «انتقال افراد اسیرشده دشمن به پشت جبهه»! گذاشته بودند. این را باید در کنار انبوه تبلیغات سوئی گذاشت که ارگان فرقه در حال پمپاژ آن بود: وضع روحی بد رزمندگان و فراز آنها از جبههها، پیروزیهای چشمگیر عراقیها، تعداد کم اسرای عراقی، تلفات بالای نیروهای ایرانی و...
فرقهی رجوی تا پایان جنگ نقش ارتش فارسیزبان صدام حسین را ایفا کرد؛ همدستان متجاوز به خاک میهن!
23259