
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) آیتاللهالعظمی جوادی آملی ظهر امروز ششم مهر در درس تفسیر سوره زمر، در مسجد اعظم قم، گفت: قرآن همان گونه که درس عزت و کرامت میدهد، درس خلوص را نیز به انسان میدهد.
وی افزود: خداوند و قرآن حق کامل هستند و هیچ ناخالصی در آن جای ندارد پس بندگان خدا نیز باید خالص باشند زیرا هیچ باطلی در قرآن راه ندارد و قرآن نیز با هیچ سخن غیر حقی ممزوج نشده است.
این مرجع تقلید با بیان اینکه همانگونه که قرآن خالص است؛ بنده خدا نیز باید خالص باشد تصریح کرد: هدف از تنزیل قرآن، عبادت است چون قرآن حق است و تعبد هم باید از موضع حق صورت گیرد، پس هیچگونه ناخالصی نباید در عبادت راه داشته باشد.
عمل توام با ریا مقبول نیست
وی گفت: اخلاص، شرط صحت آن عمل است؛ تقوا در متن عمل، شرط قبولی آن عمل است و اگر در متن عمل ریا باشد، آن عمل مقبول واقع نخواهد شد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه کمال یک عمل با ریا ممکن نیست و انسان باید خلوص داشته باشد عنوان کرد: قرآن صفات ریاکاران را در قالبهای مختلف بیان میکند و از آن جمله که این افراد با حق بودن و خالص بودن دین مخالف بودند؛ پس برخی از مباحث دین را قبول میکردند و مباحث دیگر را رد میکردند.
وی گفت: گروه دیگری از مشرکان گمان میبردند که انسان نمیتواند به خدا دسترسی داشته باشد و به همین دلیل شفیعی میخواستند که او را عبادت کنند؛ اینها میگفتند که نمیشود خدا را عبادت کرد اما از این حقیقت نباید غفلت کرد که خدا از رگ گردن به انسان نزدیکتر است.
آیتالله جوادی آملی یادآورشد: ما در ادعیه و روایات بسیاری به این مبحث بر میخوریم که ویژگیهای شفیع و عبادت را ذکر کردهاند مثل صحیفه سجادیه که امام در آن بیان میدارد که بدون شفیع و با شفیع میتوان خدا را عبادت کرد؛ زیرا قبل از خواندن شفیع، خدا آن را میشنود.
نماز اول وقت و اقتدا به امام زمان(عج)
وی گفت: در دعای ابوحمزه ثمالی نیز بیان شده است که من خدا را بدون واسطه عبادت میکنم اما منافاتی نیز با شفیع قراردادن ندارد؛ شفیع برای توده مردم است که از این طریق، نشانی خدا را به آنها میدهد تا در پناه این مسیر به معبود حقیقی برسند؛ به همین دلیل است که وقتی که نماز اول وقت میخوانیم عنوان میشود که به امام زمان(عج) اقتدا کردیم.
مشرکان، شفیعتراشی میکنند
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: اینکه چه کسی حق شفاعت دارد را خدا مشخص میکند و خدا نیز به او مقام شفاعت میدهد؛ اما کار مشرکان شفیعتراشی بود؛ اما تفاوت بین شفاعت آنان با شفاعت در امامیه زمین تا آسمان است.
تفاوت میان شفاعت مورد نظر ما و وهابیت از زمین تا آسمان است
وی گفت: خداوند مقرر کرده است که چه کسانی حق شفاعت دارند که همان قرآن و اهل بیت(ع) هستند؛ بیان شیعه از شفیع و توسل با آن تهمتی که وهابیت به ما میزند بسیار متفاوت است زیرا شیعه بیان میکند که حق شفاعت را خداوند به بندگان خاص خود میدهد.
وی افزود: شرق و غرب عالم دارای انبیای الهی بوده است ولی اگر 25 پیامبر در قرآن بیان شده است به این دلیل است که سند زنده قابل رویتی از آن پیامبر در محل نزول قرآن وجود داشته است وگرنه انبیای خاور و باختر دور هم بودند که در قرآن از آنان ذکری نشده است.