ماهان شبکه ایرانیان

در نشست«بایسته‌های پژوهشی در حوزه قرآن و حدیث» عنوان شد:

استناد به قرآن در پایان‌نامه‌نویسی محور قرار گیرد/ لزوم پرداختن به پژوهش‌های تطبیقی

گروه حوزه‌های علمیه: استاد دانشگاه فردوسی مشهد بر لزوم تحقیقات تطبیقی در قرآن و حدیث تاکید کرد و گفت: استناد به قرآن باید در پایان‌نامه‌نویسی در رشته قرآن و حدیث محور قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) سهیلا پیروزفر، استاد دانشگاه فردوسی مشهد، 18 آذر در نشست تخصصی بایسته‌های پژوهشی در حوزه قرآن و حدیث در موسسه دارالحدیث، با اشاره به اهمیت ارایه تز و یک نظریه مستقل برای دانشجویان دکتری قرآنی افزود: در پژوهش‎های قرآنی دقت‎های بسیاری باید انجام شود و صرفا کسی با یک تخصص خاص نمی‌تواند همه مسائل را حل کند.

وی اظهار کرد: برای پژوهش‌ها باید به خود قرآن مراجعه کنیم زیرا بسیاری از پژوهشگران اهل سنت پژوهش‌های خود را بر پایه برخی اسرائیلیات تنظیم می‎کنند و این پژوهش‎ها نباید ما را گمراه کند.
پیروز فر بیان کرد: باید راجع به تک تک پژوهش‎های قرآنی به قرآن و روایات اهل بیت(ع) اشاره و استناد کرد زیرا بسیاری از پژوهش‎های تفسیری سابقه شیعی ندارد و بسیاری از آنها ناظر به مباحث اهل سنت است.
استاد دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: سیوطی متوفای 911 است آیا هنوز باید کتاب او را بخوانیم و یا یک اثر جدید را با سابقه شیعی تنظیم کنیم که بیشتر ناظر به فضای علمی اهل بیتی(ع) است.
وی افزود: علوم قرآنی و حدیثی باید رنگ اهل بیتی و قرآنی به خود بگیرد زیرا در برخی از پژوهش‌های قرآنی و حدیثی کمترین ارجاع به قرآن انجام می‌شود.
پیروز فرد خاطرنشان کرد: پژوهشگران در حوزه پژوهش سور مکی و مدنی باید به این نکته بپردازند که امروز چه استفاده‌ای از آیات خاص مکی و مدنی می‎شود.
استاد دانشگاه فردوسی مشهد اظهارکرد: جامعیت قرآن باید در پژوهش‌های قرآنی ظهور و بروز داشته باشد و دانشجویان قرآنی می‌توانند جلوه‌های معنایی قرآن را با استفاده درست از پژوهش‎های قرآنی ناظر به نیازهای روز وابعاد مختلف علمی بررسی کنند.
وی افزود: یکی از آسیب‎هایی که مشاهده می کنیم آن است که دانشجویان همیشه از اساتید به دنبال موضوع هستند؛ در حالی که دانشجویان خودشان باید موضوع پیدا کنند و این پیدا کردن تنها در سایه مطالعه آثار دیگر ایجاد می‌شود.
پیروز فر تصریح کرد: پروپوزال 30 درصد یک پایان نامه را تشکیل می‎دهد و اگر سوالات فرضیه به خوبی طرح شود پژوهش در مسیر بهتری قرار می‌گیرد؛ راه طرح سوالات خوب نیز در کار و پژوهش و آشنایی کامل به آن موضوع است.
استاد دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اهمیت مطالعات تطبیقی اظهار کرد: برخی از مطالعات تطبیقی خرد و برخی دیگر کلان است به همین لحاظ در مطالعات تطبیقی باید این دو حوزه خرد و کلان بازشناسی شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان