به گزارش روز یکشنبه گروه علمی ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سید محمد صاحبکار خراسانی گفت: به منظور اعمال معافیت مالیاتی شرکت های دانش بنیان در سال مالی 1393 اطلاعات حدود هزار و 300 شرکت و در سال مالی 1394 اطلاعات حدود 2 هزار و 2 شرکت دانش بنیان و مصادیق فعالیتهای دانش بنیان آنها به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال شد.
وی اظهار کرد: معافیت مالیاتی این شرکتها اکنون اعمال شده است یا در مراحل نهایی رسیدگی و اعمال معافیت هستند.
رئیس امور شرکتها و موسسه های دانش بنیان افزود: اقدامات زیادی در چند ماه گذشته برای تکمیل پروندهها و اطلاعات حدود 2 هزار و 800 شرکت دانش بنیان نوپا و تولیدی که تا سال 1395 به تائید رسیده، انجام شده است که با اعلام رسمی کالاها و خدمات دانشبنیان مورد تائید، شرکتهای دانشبنیان میتوانند تا پایان تیرماه 1396 اظهارنامه خود را تکمیل کنند و به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند.
** اطلاعرسانی کالاها و خدمات دانشبنیان مشمول معافیت مالیاتی
صاحبکار درخصوص کالاها و خدمات مشمول معافیت مالیاتی این شرکت ها گفت: بر اساس ماده 3 قانون حمایت از شرکتها و موسسه های دانشبنیان، شرکتهای متقاضی فقط برای کالاها و خدمات دانشبنیان خود که به تائید کارگروه رسیده، میتوانند درخواست معافیت مالیاتی کنند و سایر کالاها و خدمات شرکت مشمول معافیت مالیاتی نخواهد شد.
وی افزود: کالاها و خدمات دانشبنیان تائید شده شرکت در سال مالی 1395 در قسمت پیامهای کارتابل اختصاصی هر شرکت روی سامانه ارزیابی شرکتهای دانشبنیان به نشانی reg.daneshbonyan.ir اطلاعرسانی شده و شرکتها تنها برای کالاهای تائیدشده میتوانند تقاضای معافیت مالیاتی دهند.
عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات فناوری درمورد میزان و زمان بهره مندی از معافیت های مالیاتی شرکت های دانشبنیان اظهار کرد: شرکتهای دانشبنیان، پس از تائید کارگروه میتوانند از معافیت استفاده کنند؛ بنابراین اگر بخشی از فروش کالاها و خدمات دانشبنیان، قبل از تاریخ تأیید کارگروه محقق شده باشد، نمیتوانند برای آن معافیت مالیاتی تقاضا کنند.
صاحبکار تاکید کرد: چنانچه شرکتها در مراحل تکمیل اظهارنامه مالیاتی خود به فهرست کالاها و خدمات دانشبنیان و تاریخ تائید شرکت توسط کارگروه توجه نکنند، ممکن است در مسیر رسیدگی پروندههای مالیاتی توسط ممیزان ادارات امور مالیاتی، اشکالاتی پیش آمده و ضمن عدم امکان استفاده از معافیت ها، مشمول برخی جرائم مالیاتی شوند.
** نحوه تکمیل اظهارنامه توسط شرکتهای دانشبنیان
رییس امور شرکت ها و موسسههای دانشبنیان اظهار کرد: در جدول شماره (6) اظهارنامه مالیاتی، 35 مورد معافیت وجود دارد که شرکتها میتوانند همزمان برای برخی از این معافیتها تقاضا دهند.
به گفته صاحبکار، معافیتهای مربوط به قانون حمایت از شرکتها و موسسه های دانشبنیان مندرج در جدول شماره (6) اظهارنامه مالیاتی عبارت است از:
الف- ردیف 29 جدول 6 اظهارنامه: شرکتهای دانشبنیان (بند الف ماده 3 قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان)
ب- ردیف 30 جدول 6 اظهارنامه: واحدهای پژوهشی، فناوری و مهندسی واقع در پارک های علم و فناوری (ماده 9 قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان)
وی افزود: شرکتهای دانشبنیان که تا پایان سال 1395 مورد تائید کارگروه بوده اند، برای درخواست معافیت مالیاتی باید ردیف (29) در جدول (6) اظهارنامه مالیاتی را تکمیل کنند. نحوه تکمیل درست این سطر در راهنمای تکمیل اظهارنامه توضیح داده شده است که در سامانه daneshbonyan.ir و کانال اطلاع رسانی مربوطه قابل مشاهده است.
عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات فناوری در مورد معافیت مالیاتی ماده 9 قانون حمایت از شرکت ها و موسسه های دانش بنیان گفت: معافیت مالیاتی برای واحدهای پژوهشی، فناوری و مهندسی که همه فعالیتهای آنها در پارکهای علم و فناوری انجام می شود، بر مبنای ماده (9) قانون اجرایی میشود و این شرکتها از سوی مدیریت پارک به اداره امور مالیاتی همان منطقه معرفی میشوند.
صاحبکار افزود: واحدهای پژوهشی، فناوری و مهندسی میتوانند برای استفاده از معافیت های مالیاتی، درخواست معافیت خود را در ردیف (30) جدول (6) اظهارنامه وارد کنند که با عنوان «شرکتهای دانشبنیان واقع در پارکهای فناوری (ماده 9 قانون)» مشخص شده است و برای تکمیل اظهارنامه خود با مسئولان پارک فناوری مربوطه مشورت کنند.
وی افزود: شرکت های دانش بنیان می توانند در زمینه های مختلف از جمله مباحث مالیاتی و حسابداری از مشاوره های رایگان استفاده کنند و با مراجعه به سامانه tms.daneshbonyan.ir مسائل موردنظر خود را با مشاوران متخصص مطرح کنند.
علمی**9031**1834
دریافت کننده: عادل پازیار ** انتشار: ناهید شفیعی
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با کانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me