سرویس جهان مشرق - جنوب شرق سوریه و به طور ویژه مناطق غربی استان دمشق همچنان صحنه جولان صهیونیست هاست و آخرین خبرها حاکیست، نظامیان رژیم پس از تثبیت مواضع در محور شرقی جبل الشیخ به پیشروی ها ادامه دادند و منطقه و مزرعه بیت جن و بلندی بردعایا را به اشغال درآوردند.
صهیونیست ها با این پیشروی ها توانستند خود را به ورودی شهرک های کفرحوار، بیت تیما، کفرسابر، مغرالمیر، حرفا و... برسانند؛ به نظر می رسد رسیدن به شهرک سعسع که در مسیر جاده دمشق به قنیطره واقع شده هدف رژیم صهیونیستی در این محور مهم و راهبردی است.
در حال حاصر فاصله نظامیان صهیونیست از این محور با ورودی شهرستان دمشق حدود 24 کیلومتر است و نسبت به روزهای گذشته تغییری نکرده است؛ آخرین نقطه اشغال شده در جنوب غرب استان دمشق شهرک قلعه جندل است و عناصر رژیم از این محور با اتوبان دمشق - بیروت 15 کیلومتر فاصله دارند.
در حالی که صهیونیست ها در محور نخست فعلا به سمت عمق پایتخت پیشروی نکردند در محور دوم از سمت استان قنیطره در شهرک اشغال شده ام باطنه موضع گرفتند و شهرک کوچک الخالدیه را به تصرف درآورده اند؛ در محور جنوب غرب استان های قنیطره و درعا، صهیونیست ها با عبور از مناطق صعب العبور، شهرک های جمله و معربه را اشغال کردند.
صهیونیست ها در ادامه جاده صیدا به المعلقه را مسدود کردند و همچنین وارد روستای المعلقه شدند و هدف بعدی آنان اشغال روستای صیدا و حانوت است؛ نظامیان اشغالگر در مجموع در سه محور (استان های دمشق، قنیطره و درعا) مساحت حدود 378 کیلومتر مربع از خاک سوریه را بدون درگیری و مانعی به اشغال درآوردند.
به گفته منابع میدانی، صهیونیست ها در فاز نخست تجاوز به خاک سوریه به بهانه تامین امنیت جولان اشغالی وایجاد کمربند امنیتی، قصد دارند استان قنیطره، بخش هایی از جنوب غرب استان درعا و جنوب غرب استان دمشق را اشغال و در ادامه راه را برای شروع فاز دوم حملات و پیشروی باز کنند.
براساس آخرین اطلاعات به دست آمده، رژیم صهیونیستی در فاز دوم درصدد است به سمت مناطق غربی استان درعا که با اردن مرزهای مشترک دارد پیشروی کند و غرب شهر درعا را به همراه شهرک های طفس، مزیریب، جلین، تلشهاب، نوی، تسیل، سهم جولان، الشجره، نافعه، الحاره، جاسم، انخل، الحاره به اشغال دربیاورد.
به گزارش مشرق، رژیم صهیونیستی در فاز سوم و نهایی تلاش می کند مناطق باقی مانده استان درعا از جمله شهر درعا، ارزع، بصرالحریر، الحراک، الصنمین را تصرف کند و به مرزهای استان السویداء برسد و در مجموع با اشغال جنوب غرب و بخش هایی از جنوب سوریه (تصرف جنوب و جنوب غرب پایتخت، سیطره کامل بر استان های قنیطره و درعا) یک حاشیه امنی را ایجاد کند و همچنین ابتکار عمل را برای ماجراجویی بیشتر در دست گیرد.